Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Όλες οι εξελίξεις από τον προγραμματισμό

Λίμπερο: Όλες οι εξελίξεις από τον προγραμματισμό

dabizas


Γράφει ο Λίμπερο

Μεγαλώνει η αγωνία για την εξέλιξη του προγραμματισμού, τη στιγμή που δεν ανακοινώνεται οτιδήποτε και απομένουν μόλις 3 ημέρες για την έναρξη της προετοιμασίας. Είναι απόλυτα λογικό να ανησυχεί ο κόσμος ωστόσο τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και εξηγώ…

Έγινε ήδη το ξεκαθάρισμα

Εδώ και αρκετές ημέρες ξεκίνησε το ξεκαθάρισμα του ρόστερ ο Τεχνικός Διευθυντής, βάση του πλάνου που έχει στο μυαλό του για την ΟΜΟΝΟΙΑ της νέας περιόδου. Ενημερώθηκαν οι παίκτες που δεν συνεχίσουν και αποτελούν ήδη παρελθόν από την ομάδα.

Μιλήθηκαν όσοι συνεχίζουν

Όσοι πάλι υπολογίζονται στο πλάνο και δεσμεύονται με συμβόλαιο, είχαν επαφές με τον Τεχνικό Διευθυντή για να τους αναλυθεί ο ρόλος τους στην ομάδα. Αυτοί που σχημάτισαν θετική γνώμη στον υπεύθυνο προγραμματισμού από την περσινή τους παρουσία, θα πάρουν με λίγα λόγια κλήση για την «πρώτη» της νέας περιόδου.

Επαφές με όσων τα συμβόλαια ολοκληρώθηκαν

Σε εξέλιξη βρίσκεται και αυτό το κομμάτι. Όσων δηλαδή τα συμβόλαια ολοκληρώθηκαν, και υπάρχει επιθυμία από την ΟΜΟΝΟΙΑ να τους διατηρήσει στο ρόστερ της, συνομίλησαν με τον Τεχνικό Διευθυντή και πήραν ή περιμένουν πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας.

Επαφές με μεταγραφικούς στόχους

Όλες αυτές τις ημέρες ο Νίκος Νταμπίζας είχε επαφές με μεταγραφικούς στόχους της ομάδας. Το γεγονός πως περιμένει την επίτευξη συμφωνίας με προπονητή πριν προχωρήσει στην ολοκλήρωση οποιασδήποτε κίνησης, δεν αναιρεί την εξέλιξη των συζητήσεων. Η ΟΜΟΝΟΙΑ βρίσκεται κοντά σε ποδοσφαιριστές και συνεχίζει της επαφές μέσω του Τεχνικού της Διευθυντή με υποψήφιους στόχους.

Που κολλάει;

Αυτό που δικαιολογημένα ανησυχεί τον κόσμο, μαζί και τον γραφών είναι το χρονικό που θα ανακοινωθεί η απόκτηση νέου προπονητή. Όποιος και να είναι αυτός θα χρειαστεί χρόνο να μπει στο κλίμα της ομάδας και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και απαιτήσεις του Συλλόγου. Ιδανικά θα έπρεπε ήδη να είχε το νέο της Τεχνικό η ομάδα, όμως από τη στιγμή που οι εξελίξεις τρέχουν παράλληλα αισιοδοξώ πως όλα θα κυλήσουν ομαλά τις επόμενες ημέρες.

Όχι σε προσωρινούς

Όπως είπα σε προηγούμενο μου κείμενο, προσωπικά προτιμώ να μην υπάρξει καμία βιασύνη και να στηθεί η ομάδα σωστά, σε γερές βάσεις και με ποδοσφαιριστές που θα έρθουν για να μείνουν και όχι να μπαλώσουν προσωρινά την ανάγκη μας για μεταγραφές. Στόχος πρέπει να είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και μετά οτιδήποτε άλλο.