Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Έξω από τα δόντια

Λίμπερο: Έξω από τα δόντια

omonoia-jagiellonia-kazamias (24)


Γράφει ο Λίμπερο

Aνακοινώθηκε χθες η πρώτη μεταγραφή αναθερμάνθηκε και το ενδιαφέρον του κόσμου. Το αγαπημένο σπορ των Κύπριων φιλάθλων, ας μην κρυβόμαστε. Πάρτε τα δεφτέρια, καθίστε μπροστά στους υπολογιστές σας και ξεφυλλίστε κάθε αθλητική εφημερίδα. Μην ξεχνάτε όμως πως η ποιότητα και η αξία κάθε μεταγραφής κρίνεται ΜΟΝΟ στο γήπεδο.

Άρχισε να δουλεύει επαγγελματικά
Τεχνικός Διευθυντής χειρίζεται για πρώτη φορά τον προγραμματισμό της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Είτε του βγουν όλες οι κινήσεις, είτε όχι, το σίγουρο είναι πως κατέχει πολύ περισσότερες εμπειρίες από ένα συμβούλιο για το πώς στελεχώνεται ένα ποδοσφαιρικό τμήμα που μπαίνει σε πιο επαγγελματικές βάσεις. Ήδη με τις πρώτες του κινήσεις απόδειξε σε όλους τους πισωδρομικούς, την τεράστια ανάγκη της ΟΜΟΝΟΙΑ για ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Δεν θα ηρεμίσει ποτέ η ομάδα
Πάνω όμως που έχει ανεβεί η ψυχολογία του κόσμου που βλέπει μια προοπτική επιτέλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα και μια αργή αλλά σταθερή εξέλιξη στον προγραμματισμό, κάποιες άλλες καταστάσεις μυρίζουν μπαρούτι και αυτή η στήλη δεν κρύβεται και προειδοποιεί. Θα κινδυνέψουμε να τα τινάξουμε όλα στον αέρα αν στην εκλογική συνέλευση του Σωματείου δεν βγει μια διοίκηση που χαίρει της αποδοχής της πλειοψηφίας του κόσμου.

Δεν μας ενδιαφέρουν τα ονόματα
Όταν μιλάμε για ενότητα εμείς ως ΟΠΑΔΟΙ και ΦΙΛΟΙ της ομάδας το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι τα ονόματα που θα απαρτίζουν το νέο Συμβούλιο. Εμείς το μόνο που κρίνουμε στο τέλος της ημέρας είναι τα αποτελέσματα και αυτά των τελευταίων ετών μας πληγώνουν, μας βασανίζουν, μας εκνευρίζουν. Ούτε ενότητα βλέπουμε, ούτε την ΟΜΟΝΟΙΑ που μας κάνει περήφανους στο γήπεδο βλέπουμε. Για να εκμεταλλευτούμε το σημαντικό βήμα που έγινε στο ποδοσφαιρικό τμήμα με τη πρόσληψη Νταμπίζα, πρέπει να κάνουμε και άλλα εκτός αυτού.

Δεν λένε να καταλάβουν
Όταν φωνάζουμε για εκσυγχρονισμό δεν καταλάβουν πως δεν έχουμε προσωπικό πρόβλημα με κανένα τους. Το μόνο μας κριτήριο είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ και θα φωνάζουμε το ίδιο όποιος και αν είναι στην διοίκηση του Σωματείου, όταν βλέπουμε και ακούμε λόγια που διχάζουν τον κόσμο, ή δηλώσεις ή ανακοινώσεις, τι θέλετε να λέμε ως οπαδοί και φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ; Κουραστήκαμε να ελπίζουμε διαφορετικά αποτελέσματα από τα ίδια μυαλά. Εδώ και χρόνια καταστρέφουμε κάθε καλή προοπτική από μόνοι μας, μέσω κόντρων και διχόνιας. Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας και αυτοί που πρέπει, είναι πολύ ξεροκέφαλοι για να το καταλάβουν. Φτάνει πια.

Πού είναι τώρα;
Γράφουμε για μήνες πως ενδιαφέρον για την διοίκηση του Σωματείου έδειξαν πολλοί. Γιατί αποσύρθηκαν; Γιατί έκαναν πίσω; Τι συμβαίνει;

Κεφάλαιο διχόνοιας
Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι είναι η πικρή πραγματικότητα. Η διχόνοια συντηρήθηκε ηθελημένα ή άθελα εκ των έσσω. Δεν με απασχολεί καθόλου προσωπικά αν στην διοίκηση θα είναι ο Α ή ο Β φτάνει να δω ξανά τον κόσμο σαν ένα. Σαν μια γροθιά έτοιμη να κατασπαράξει τους αντιπάλους του Σωματείου που πολεμούν την ΟΜΟΝΟΙΑ με λύσσα. Αν υπάρχουν άτομα που δεν έχουν την διάθεση και την υπομονή να επαναφέρουν την συσπείρωση στην ΟΜΟΝΟΙΑ ας καταλάβουν ότι ο κύκλος τους έκλεισε και ας αποχωρήσουν. Όποιοι παραμείνουν στο συμβούλιο, να βάλουν την ενότητα και την επαναπροσέγγιση με το κόσμο και και τους οργανωμένους, στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους.

Δεν με ενδιαφέρει ποιοι θα μπουν
Είτε στο συμβούλιο μπουν άτομα του ΑΚΕΛ, της Εναλλακτικής, της Εμπρός ΟΜΟΝΟΙΑ, της ΘΥΡΑΣ 9, των ΣΥ.ΦΙ ή της φιλαρμονικής του δήμου, το πρώτο και το τελευταίο που ενδιαφέρει τον αγνό ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ στο τέλος της ημέρας είναι να δει την ομάδα του ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΟΛΑ. Πρωταγωνίστρια και βασίλισσα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Αν νομίζετε πως το κόλλημα όσων διαμαρτύρονται έχει να κάνει με συγκεκριμένους, βγάλτε το από το κεφάλι σας και προσπαθήστε απλά να τους ακούσετε.

Τι ακούσαμε μέχρι σήμερα;
Θα το επαναλαμβάνω συνεχώς αν χρειαστεί πως κανείς δεν απολαμβάνει την κατάσταση, ούτε κανείς θέλει να “φάει” κανένα, από καμιά διοίκηση. Ούτε κάτι προσωπικό με κάποιους έχω, όπως δεν έχουν και χιλιάδες άλλοι που φωνάζουν για αλλαγή. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ομάδα νεαρών ατόμων που προσπαθεί να μεταφέρει ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν στο Σωματείο, ιδέες που θα επαναφέρουν την συσπείρωση, ιδέες για την οργάνωση των τμημάτων και συνεχώς μιλούν με φράσεις ενότητας. Καθίστε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους και συζητήστε. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσετε στα πάντα. Δείτε που έχετε σημεία επαφής, πως μπορείτε όλοι μαζί να δουλέψετε για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ξυπνήστε ή να το κλείσουμε
Τι άλλο πρέπει να δουν τα μάτια μας για να ξυπνήσουμε; Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε ΟΛΟΙ πως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο όσον αφορά τις κόντρες και τη διχόνια; Τι άλλο να συμβεί για να πάρουμε απόφαση πως πρέπει είτε να προχωρήσουμε ενωμένοι ή να το κλείσουμε;

Μπορεί να μου βρείτε άδικο ή υπερβολή, όμως το μόνο που δεν μπορείτε να με κατηγορήσετε είναι για την αγάπη μου προς την ΟΜΟΝΟΙΑ. Και δεν θα σταματήσω να την αγαπώ, όσο και αν κάποιοι διαβάζουν καχύποπτα την άποψη μου. Είτε προχωρούμε με ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ που θα ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΤΕΙ από όλους, είτε πάμε σε νέο εμφύλιο και νέο κύκλο μιζέριας. Γιατί αν οποιοσδήποτε ΔΕΝ βλέπει μιζέρια στα τελευταία 5 χρόνια που τρέχουμε να πανηγυρίσουμε εξόφληση χρεών, τη στιγμή που ο αιώνιος μας ξεπέρασε σε όλα, τότε απλά ζει σε ένα δικό του κόσμο, που εγώ δεν γουστάρω.

Γράφει ο Λίμπερο και ο κάθε αγανακτισμένος οπαδός σου.