Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Η αποτυχία θα κριθεί τον Μάη

Λίμπερο: Η αποτυχία θα κριθεί τον Μάη

poreia-syllalitirioThyra9 (12)


Γράφει ο Λίμπερο

Στις πρώτες του ενέργειες ο πρόεδρος του Σωματείου έδειξε καλές προθέσεις στο κεφάλαιο ενότητας. Άνοιξε διάλογο τόσο με τους οργανωμένους, όσο και με τον δεύτερο συνδυασμό που υπήρχε στις εκλογές. Τα πολύ βασικά και απλά αυτά βήματα έφεραν τα πρώτα θετικά σημάδια που βλέπουμε αυτή τη στιγμή. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ετοιμάζεται για ένα μεγάλο και κρίσιμο παιχνίδι με καλή ψυχολογία και διάθεση από όλους να σπρώξουν μαζί την ομάδα  στην νίκη και την πρόκριση.

Η σχέση οργανωμένων – διοίκησης

Η ΘΥΡΑ 9 πήρε εισιτήρια μετά από 2 χρόνια άρνησης του πρώην προέδρου να αναγνωρίσει τους οργανωμένους, ενώ απ’ ότι μαθαίνω ανοίγει ξανά η επίσημη μπουτίκ του Σωματείου και στο Βόρειο πέταλο, κερκίδα όπου φιλοξενεί τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας μας. Μπουτίκ που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος πως δούλευε αφιλοκερδώς από τους κόπους των στελεχών της ΘΥΡΑΣ 9 με την ΟΜΟΝΟΙΑ να επωφελείται τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων της κατά τη διάρκεια των εντός έδρας αγώνων.

Πέραν τούτου, η ΘΥΡΑ 9 πήρε την προφορική βεβαίωση του προέδρου πως οι αιτήσεις των μελών θα οδηγούνται πλέον στην σωστή κατεύθυνση και θα εγκρίνονται όπως προνοεί το καταστατικό, μακριά από τις τακτικές του πρόσφατου παρελθόντος.

Με λίγα λόγια αποδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο πως η ενότητα απαιτεί προσπάθεια από όλες τις πλευρές, κυρίως όμως καλή διάθεση από την Διοίκηση του Σωματείου. Αυτή κρατά τα κλειδιά της ομάδας και αυτή πρέπει να καθορίζει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που ορίζουν ένα καλύτερο αύριο.  Όσες ενέργειες και να κάνει ο κόσμος, όταν βρίσκει κλειστές πόρτες κάπου θα σπάσει το κεφάλι του, ενώ όσο αυτές παραμένουν ανοικτές η ΟΜΟΝΟΙΑ θα βγαίνει κερδισμένη.

Τα λογικά χρονιά πλαίσια

Όλα αυτά τα χρόνια, η ΟΜΟΝΟΙΑ «έκοψε» πίσω σε όλα. Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, τα χρέη και η εσωστρέφεια πλήγωσαν το πρεστίζ της ομάδας και την διαιρέσαν σε κομμάτια. Για να καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε και σταδιακά να κτίσουμε σε γερές βάσεις και πάλι, θα χρειαστεί καιρός.

Μέσα σε αυτά τα λογικά χρονικά πλαίσια, πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή γιατί έχουμε πολλή δρόμο να καλύψουμε. Δεν μπορεί από την μια ημέρα στην άλλη να αποκατασταθεί η συσπείρωση των οπαδών, η αξιοπιστία του ταμείου και η εύρυθμη λειτουργία του Σωματείου. Όλα τα πιο πάνω είναι χρονοβόρες διαδικασίες και είναι στο χέρι μας να τις επισπεύσουμε με σκληρή δουλειά και αγάπη προς την μεγάλη ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Σημείωση
Η στήλη εκφράζει προσωπικές απόψεις, κρίνει καταστάσεις και παίρνει θέση όπως αυτή θεωρεί σωστά. Η κριτική προς την στήλη είναι επίσης καλοδεχούμενη, γιατί δικαίωμα στην άποψη έχουμε ΟΛΟΙ και κανείς δεν περισσεύει. Αυτή η στήλη μιλάει συνεχώς για εγγραφή μελών, ακριβώς γιατί πιστεύει σε ένα καλύτερο αύριο μέσω αυτών.

Μήνυμα της ημέρας
Νιώθω πως η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να περάσει έστω και δύσκολα από την Μπεϊτάρ όμως δεν με τρομάζει η αποτυχία ενδεχόμενου αποκλεισμού. Αποτυχία θεωρώ την μη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γιατί μόνο έτσι θα κτιστεί η νοοτροπία του νικητή και οι προϋποθέσεις για ευρωπαϊκές διακρίσεις.