Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Ένα από τα δυσκολότερα τεστ της διοίκησης

Λίμπερο: Ένα από τα δυσκολότερα τεστ της διοίκησης

Γράφει ο Λίμπερο
Αυτή η χρονιά ξεκίνησε με δύο πολύ σημαντικές αλλαγές που αφήνουν προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο στο ποδοσφαιρικό τμήμα από αυτό που είδαμε τα τελευταία χρόνια.


Οι σημαντικές αλλαγές
Αρχικά ο κ. Τζιωνής ως νέος πρόεδρος του Σωματείου δείχνει πιο ευέλικτος από τον προκάτοχο του και πιο έτοιμος να πλησιάσει τον κόσμο. Θέλει να δώσει φωνή στην μερίδα που ασκεί κριτική και δείχνει διατεθειμένος να παλέψει για ενότητα. Από την άλλη έχουμε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης, Τεχνικό Διευθυντή, αποφάσεις που λαμβάνονται πλέον από ανθρώπους του ποδοσφαίρου και επαγγελματίες σε σημαντικά πόστα του τμήματος.

Ότι ακριβώς φωνάζαμε εδώ και πολλά χρόνια κινδυνεύοντας να γίνουμε κουραστικοί, γίνεται πράξη οπότε ας το στηρίξουμε έμπρακτα. Έχουμε λοιπόν: Νέα προσέγγιση, νέο μοντέλο, νέα προσπάθεια.  Τι απομένει;  Ειλικρίνεια, σκληρή δουλειά και σεβασμός στον κόσμο.

Βασανιστικό τεστ το οικονομικό
Η διοίκηση έχει μπροστά της ένα βασανιστικό τεστ να περάσει και στο οποίο θα κριθεί αυστηρά από τους επικριτές της. Πρέπει να φέρει ΕΞΤΡΑ ετήσια έσοδα στο Σωματείο που θα το αυτοσυντηρούν και θα το κρατούν μακριά από οποιαδήποτε προβλήματα οικονομικής φύσεως. Χρήματα που θα βοηθήσουν σιγά σιγά την ομάδα να ανεβάσει τους προϋπολογισμούς της και να προλάβει την σκληρή μάχη του ανταγωνισμού, χωρίς να ρισκάρει  ποτέ ξανά την επιβίωση της.

Αντιλαμβάνεστε πως μιλάμε για πολύ απαιτητικό στόχο που χρίζει ιδιαίτερων χειρισμών. Χωρίς να υπολογίζει τα σταθερά έσοδα ή τα εισιτήρια διαρκείας η διοίκηση έχει βουνό να ανέβει στο οικονομικό, αφού σε αντίθεση με τον άλλο υποψήφιο συνδυασμό που υπήρχε στις τελευταίες εκλογές, δεν είχε προαναγγείλει πλάνο για εισροή ΕΞΤΡΑ χρημάτων. Εδώ μπαίνουν ξανά σοβαρές προτάσεις για ετήσια έσοδα οι οποίες είναι καταγραμμένες και μπορεί η διοίκηση ανά πάσα στιγμή να ανατρέξει σε αυτές αν το επιθυμεί. Αν δεν το κάνει, θεωρώ πως πολύ δύσκολα θα καταφέρει να καθησυχάσει τον κόσμο σε περίπτωση αποτυχίας της ομάδας να παρουσιαστεί όπως πρέπει την φετινή περίοδο.

Το μήνυμα της ημέρας
Ας ξυπνήσουμε και ας δούμε αντικειμενικά πως απέναντι μας αυτή τη στιγμή έχουμε ένα οικονομικό κολοσσό, κτισμένο με τις ευλογίες της παράγκας και του παρακράτους. Κάποιοι ευνοούνται με τις επιτυχίες του αποέλ και θα συνεχίσουν να το «κουντούν» είτε λειτουργούμε σωστά και επαγγελματικά, είτε λειτουργούμε ως μπακάλικο. Τα συμφέροντα είναι πολλά και το γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτό δεν αλλάζει. Εκείνο όμως που μπορεί και επιβάλλεται να αλλάξει είναι η δική μας στάση, οι δικές μας ενέργειες, η δική μας προσπάθεια. Να ανεβάσουμε αισθητά το επίπεδο μας, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να βρούμε τρόπους να επαναφέρουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ με σταθερά και γερά βήματα στην κορυφή.

ΥΓ: Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πολύ καιρό!