Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Για να ξεφύγει από τον κύκλο της μιζέριας

Λίμπερο: Για να ξεφύγει από τον κύκλο της μιζέριας

Γράφει ο Λίμπερο


Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ο κόσμος έδειξε ξανά την δυσπιστία του για την προοπτική της φετινής περιόδου. Δυσπιστία που πηγάζει κυρίως από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, τα λάθη και την ανεπάρκεια των τελευταίων ετών, παρά από το φετινό ξεκίνημα.

Να κτίσει κάτι
Ο αποκλεισμός ήταν κάτι που μπορούσε να αποφύγει η ομάδα που κτίζεται αυτή τη στιγμή, αν παρουσιαζόταν ελαφρώς πιο έτοιμη και πιο σίγουρη για τις δυνατότητες της. Έγιναν κάποια τρανταχτά λάθη που φανερώνουν έλλειψη κυρίως στην νοοτροπία και την πίστη της ομάδας. Όλα αυτά δηλαδή που τονίζεται από πλευράς Τεχνικής Ηγεσίας και Τεχνικού Διευθυντή πως θα αλλάξουν σταδιακά, κτίζοντας κάτι ισχυρό που θα έχει διάρκεια και μέλλον.

Τα προηγούμενα μαύρα έτη
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, το μοντέλο που ακολουθεί αυτή τη στιγμή η ΟΜΟΝΟΙΑ και με τις μέχρι τώρα θετικές κινήσεις της διοίκησης να πλησιάσει τον κόσμο, θα σχολιαζόταν πολύ διαφορετικά ο αποκλεισμός και η προσπάθεια αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα προηγούμενα των τελευταίων μαύρων ετών. Υπάρχουν όμως, είναι εκεί να μας θυμίζουν πως αποτύχαμε παταγωδώς και είναι εκεί να μας πληγώνουν και να προκαλούν δυσφορία και απογοήτευση.

Και ακριβώς επειδή η ιστορία δεν ξεγράφεται και επειδή το «αν» δεν χωράει σε κανενός το κεφάλι, είναι απόλυτα λογικό και επιθυμητό αν με ρωτάτε, ο κόσμος να έχει απαιτήσεις και να νιώθει δυσπιστία μέχρι να έρθουν αποτελέσματα, μέχρι τα λόγια να γίνουν πράξεις και οι αποδείξεις πως κάτι αλλάζει να παρουσιαστούν μπροστά μας.

Ο φαύλος κύκλος της μιζέριας
Το Σωματείο μας βρίσκεται σε ένα φαύλο κύκλο αποτυχίας, απογοήτευσης, αφόρητης πίεσης και επίρριψης ευθυνών. Έλλειψης πίστης των δυνατοτήτων μας, μειωμένης στήριξης προς την ομάδα και συνεχόμενης αμφισβήτησης των πάντων. Για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της μιζέριας, χρειάζεται να κάνουμε όλοι το κάτι παραπάνω και οι συνθήκες αυτή τη στιγμή δεν είναι οι κατάλληλες.

Η Διοίκηση πρέπει να συνεχίσει να μειώνει την απόσταση από τον κόσμο της ομάδας και να αναλάβει το δύσκολο έργο για να φτιαχτούν αυτές οι συνθήκες που αναφέρω πιο πάνω. Πρέπει επίσης να ενισχύσει την ικανότητα της στο να λαμβάνει την κριτική και την ευελιξία της προς την εφαρμογή ουσιαστικών αλλαγών στις δομές του Σωματείου μέχρι η ομάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της και να μην γκρεμίζεται στην πρώτη στραβή.

Το μήνυμα της εβδομάδας:
Σήμερα η απαίτηση ετών έγινε πραγματικότητα και το ποδοσφαιρικό τμήμα δουλεύει σε μοντέλο Τεχνικού Διευθυντή με ενισχυμένο επιτελείο και επαγγελματική στελέχωση. Πολλοί, μεταξύ αυτών και εγώ, αμφιβάλουν αν θα γινόταν αυτή η στροφή αν δεν φωνάζαμε τόσο έντονα όλα αυτά τα χρόνια. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όμως επιτέλους έγινε το πρώτο από τα πολλά βήματα και πρέπει να το στηρίξουμε. Έχουμε μπροστά μας σε ένα μήνα την έναρξη του Πρωταθλήματος και εγώ επιμένω πως είναι η μόνη μας διέξοδος από την μιζέρια. Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ!

Τροφή για σκέψη:
Πως μπορείς σαν οπαδός να ελπίζεις πως θα αποκλείσεις ομάδες του 3ου και 4ου προκριματικού και θεωρείς τεράστια αποτυχία τον αποκλεισμό, αν δεν νιώθεις σίγουρος πως μπορείς να κερδίσεις όλες τις ομάδες της Κύπρου και να κατακτήσεις το πρωτάθλημα;