Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Ενέσεις ποιότητας και βάθος

Λίμπερο: Ενέσεις ποιότητας και βάθος

 


Η ομάδα μπήκε στο τελευταίο στάδιο προετοιμασίας, ακολουθούν κάποια φιλικά, ενώ μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο αναμένεται να ολοκληρωθεί και το κεφάλαιο προγραμματισμού, με τις τελευταίες μεταγραφές ή αποχωρήσεις.

Το κάτι παραπάνω
Παίκτες που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω όλη τη χρονιά και όχι απλά στην πρεμιέρα, προσπαθεί να φέρει στην ΟΜΟΝΟΙΑ ο Νίκος Νταμπίζας. Αυτή την άποψη έχω σχηματίσει με τα όσα είδα μέχρι σήμερα από τον Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας μας και ευελπιστώ πως θα το πετύχει σε απόλυτο βαθμό. Άλλωστε ο ίδιος τόνισε από την αρχή της προετοιμασίας πως ο προγραμματισμός θα καθυστερήσει να ολοκληρωθεί ακριβώς για να επιτευχθεί το πιο πάνω.

Φιλικά και ετοιμότητα
Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα δώσει άλλους 2 ή 3 φιλικούς αγώνες. Μέσα από αυτούς μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα. Η χρονιά είναι μεγάλη και απαιτεί σωστή ανάγνωση του ρόστερ, των αδυναμιών αλλά και των πλεονεκτημάτων του άρα γίνεται σαφές πως πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη.

Ενέσεις ποιότητας
Με το λίγο χρόνο που είδαμε στο γήπεδο τους Ντάρμπισαϊαρ, Αγκάγιεφ, Κλέιτον η ΟΜΟΝΟΙΑ φαίνεται να βάζει ποιότητα στο ρόστερ. Συμπεράσματα για τους υπόλοιπους νεοαποκτηθείς είναι δύσκολο να βγουν τόσο νωρίς, και δεν χρειάζεται να βιαστούμε. Σοβαρές και ποιοτικές πρέπει να είναι και οι τελευταίες 2-3 προσθήκες, με ποδοσφαιριστές που θα έρθουν για το κάτι παραπάνω και δεν θα ψάχνονται μεταξύ πάγκου και κερκίδας. Ιδανικά πρέπει να δημιουργηθεί ένα ρόστερ έτοιμο να αναπληρώνει απουσίες από τραυματισμούς, κάρτες ή ντεφορμαρίσματα. Να αποκτήσει δηλαδή η ομάδα το βάθος για να αντεπεξέλθει στην νέα αγωνιστική περίοδο σε υψηλό και πρωταγωνιστικό επίπεδο.

Βάθος και Κύπριοι
Επειδή πολλά ακούγονται για ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν την ΟΜΟΝΟΙΑ, καλό είναι να ξεκαθαρίσει κατά πόσον υπολογίζονται οι Κύπριοι του ρόστερ και σε πιο βαθμό. Για παράδειγμα στο δεξί άκρο της άμυνας πέραν του Καρλίτος αγωνίζονται επίσης οι Αντρέας Παναγιώτου και Μάριος Δημητρίου και την ίδια στιγμή διάφορα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για πιθανή ενίσχυση εκεί. Σε συνέχεια του πιο πάνω για προσθήκη ποιότητας, είναι άκρως σημαντικό το ρόστερ να έχει και κυπριακό στοιχείο. Προτιμότερο είναι να συμπληρώνουν το ρόστερ οι κορυφαίοι Κύπριοι της ομάδας, παρά αμφιβόλου ποιότητας ξένοι ποδοσφαιριστές.

ΥΓ: Με ενοχλεί αφάνταστα όταν βλέπω τις τιμές των εισιτηρίων της ομάδας μας. Λες και θα σωθεί από τα εντός έδρας εισιτήρια η παρτίδα των χρεών! Θα επανέρθω σε αυτό το θέμα αύριο.