Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Για τον καθένα μας προέχουν άλλα

Λίμπερο: Για τον καθένα μας προέχουν άλλα

Γράφει ο Λίμπερο
Προς ολοκλήρωση των τελευταίων εκκρεμοτήτων του ρόστερ, οδεύει ο σχεδιασμός στην ομάδα μας. Άλλες 25 ημέρες περιθώριο έχει μπροστά της η ΟΜΟΝΟΙΑ και ο Νίκος Νταμπίζας για την ολοκλήρωση των μεταγραφών και του αγωνιστικού σχεδιασμού.


Η νέα ποδοσφαιρική χρονιά είναι προ των πυλών και οι απόψεις για τις θέσεις στις οποίες προέχει η ενίσχυση ποικίλουν. Ο καθένας έχει την γνώμη του για το που υστερεί περισσότερο το ρόστερ όμως καλύτερη εικόνα για αυτό έχει ο Τεχνικός Διευθυντής που σε συνεννόηση με την Τεχνική Ηγεσία ξέρουν σε ποιες θέσεις κοιτάζουν για ενίσχυση.

Ο Νίκος Νταμπίζας έχει πάρει από την αρχή της χρονιάς τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος και έχει την ελευθερία κινήσεων για την υλοποίηση του προγραμματισμού.  Αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα στους πρώτους μήνες λειτουργίας του νέου μοντέλου, είναι πως υπάρχει σοβαρότητα στις κινήσεις, ενώ πολύ δύσκολα διαρρέουν στον τύπο ονόματα υποψήφιων στόχων.

Απόλυτα έτοιμη αγωνιστικά, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα είναι ούτε σε 1 βδομάδα ούτε σε 1 μήνα. Κατά τον γραφών αυτό θα πάρει 2 ίσως και 3 μήνες, το ζητούμενο όμως είναι το ρολάρισμα της ομάδας να συνδυαστεί με συνεχόμενες νίκες και σταδιακά βελτιωμένες εμφανίσεις. Δύσκολο ναι όχι όμως ακατόρθωτο, κοιτάζοντας και το πρόγραμμα που έχει η ομάδα στις πρώτες αγωνιστικές.

Δεν έχω την απαίτηση ως φίλαθλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να κλείσει από σήμερα το κεφάλαιο ενίσχυση για να έχουν χρόνο οι 2-3 τελευταίοι εισελθόντες να μπουν στο πετσί της ομάδας. Γνωρίζω πως αυτό δεν συμβαίνει από την μία ημέρα στην άλλη και δεν θα βοηθήσουν 2 ή 3 βδομάδες για την επίτευξη του. Επιμένω πως προέχει να έρθουν ποδοσφαιριστές ικανοί, ποιοτικοί, συνειδητοποιημένοι και πεπεισμένοι να πετύχουν στους στόχους της ομάδας και ας έρθουν την τελευταία στιγμή. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θέλει παίκτες για τα επόμενα χρόνια, όχι τις επόμενες ώρες.

Υπομονή και χρόνος για να αποκτήσει η ομάδα αγωνιστική ταυτότητα είναι στοιχεία που θα χρειαστούν. Είτε το θέλουμε είτε όχι καμία ομάδα δεν κτίστηκε σε χρόνο ρεκόρ. Κάποια παραδείγματα που σε όλους έρχονται στο μυαλό μας, μπορούν να συζητηθούν και νιώθω πως όλοι στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξουμε. Είτε θα φτιάξεις ομάδα  για 1 χρόνο είτε ομάδα για να έχει τις βάσεις για μια 5ετία 10ετία. Η υπομονή και η στήριξη του αγωνιστικού πρότζεκτ όμως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να έχουν σχέση με την υπομονή μας σε εξωαγωνιστικά ζητήματα, όμως την εγγραφή μελών, την συσπείρωση του κόσμου και πολλά άλλα που δεν γίνονται όπως θέλουμε.

Το καλό ξεκίνημα μπορεί να βοηθήσει αισθητά την νέα προσπάθεια που γίνεται στο Σωματείο. Τα προβλήματα όλων αυτών των ετών όμως δεν είναι αποκλειστικά μέσα στο γήπεδο, και για την επίλυση τους, η ψυχολογία και η καλή διάθεση είναι απαραίτητα. Αυτά έρχονται και μέσα από το γήπεδο, άρα ένα θετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα μπορεί να δώσει εκείνο που μας λείπει. Κυρίως πίστη.

Τα μηνύματα της ημέρας:
Η ΟΜΟΝΟΙΑ θέλει παίκτες για τα επόμενα χρόνια, όχι απλά για την πρεμιέρα.
Η υπομονή στο αγωνιστικό πρότζεκτ πρέπει να διαχωριστεί πλήρως με την υπομονή μας σε εξωαγωνιστικά ζητήματα της ομάδας που χειρίζεται η διοίκηση.
Η συσπείρωση έρχεται μέσα από καλή διάθεση του κόσμου, όμως αποκλειστικά εξαρτάται από τις κινήσεις της διοίκησης.
Δικαίωμα να είναι ΟΜΟΝΟΙΑτες και να έχουν άποψη έχουν όλοι. Όταν όμως διατυμπανίζουν πως δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα, καλύτερα ας κρατούν τις απόψεις τους για το στενό τους κύκλο και όχι την δημοσιότητα.