Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Το κεφάλαιο Κύπριοι ποδοσφαιριστές

Λίμπερο: Το κεφάλαιο Κύπριοι ποδοσφαιριστές

Γράφει ο Λίμπερο
Άλλες 20 ημέρες έχει μπροστά της η ΟΜΟΝΟΙΑ μέχρι την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος κόντρα στον Ερμή. Ας ασχοληθούμε σήμερα λίγο περισσότερο με τους πρωταγωνιστές που ελπίζουμε να είναι οι ποδοσφαιριστές μας.


Ποδοσφαιριστές
Αυτή τη στιγμή το Σωματείο χρειάζεται την δική τους συμμετοχή στην προσπάθεια για επιστροφή στο δρόμο των κατακτήσεων. Μπορεί να μην λέχθηκε από επίσημα χείλη η λέξη πρωτάθλημα, όμως οι ποδοσφαιριστές σε συνεντεύξεις που παραχωρούν, φαίνεται να αναγνωρίζουν την τεράστια σημασία που έχουν για τον σύλλογο οι τίτλοι και καλά κάνουν.

Κεφάλαιο Κύπριος ποδοσφαιριστής
Σήμερα επιλέγω να ασχοληθώ συγκεκριμένα με κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό για τις ομάδες που θέλουν να στοχεύουν ψηλά, τους γηγενείς ποδοσφαιριστές της. Μετρώ 13 Κύπριους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ μας τους οποίους χωρίζω σε 3 κατηγορίες και έχω από αυτούς σοβαρές απαιτήσεις, όπως και ο κάθε οπαδός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Κατηγορία Α: Χριστοφή (27), Φυλακτού (25), Ρουσιάς (24), Δημητρίου (23) όχι απλά δεν είναι νεαροί, αλλά οφείλουν να έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα και να κάνουν αισθητή την παρουσία και την προσφορά τους. Ο βασικός τερματοφύλακας Παναγή (21), ξέρει πως πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνεται για να αποτελεί τον φύλακα άγγελο της πράσινης εστίας, ενώ στο ρόστερ βρίσκεται και ο Αντώνης Γιωργαλλίδης (34) με ένα διαφορετικό ρόλο να επιτελέσει.

Κατηγορία Β: Ακολουθούν οι Φιλιώτης (21), Κονομής (20), Κατελλάρης (19). Και οι τρείς άφησαν πολλές υποσχέσεις. Ο πρώτος προπονείται με την πρώτη ομάδα εδώ και χρόνια και έχει φύγει από τον γκρουπ των «νεαρών». Πρέπει φέτος να κάνει τη δική του υπέρβαση, όπως βέβαια το ίδιο ισχύει και για τους Κονομή, Κατελλάρη. Ο Κονομής αρκετά πιο έμπειρος πλέον θα «δοκιμαστεί», ενώ ο Κατελλάρης που κερδίζει θετικά σχόλια, πρέπει να παλέψει για περισσότερες συμμετοχές μέσα από την δική του προσπάθεια.

Κατηγορία Γ: Τέλος οι ποδοσφαιριστές που δεν πρέπει να αφήσουν καμία πιθανή ευκαιρία να πάει χαμένη. Να είναι έτοιμοι να αρπάξουν εμπειρίες που θα φανούν χρήσιμες για το μέλλον και να αφαιρέσουν την ετικέτα του «νεαρού» από πάνω τους. Ιβανόφ (20), Λούβαρης (20), Βασιλείου (19) και ο 4ος τερματοφύλακας Αντρέας Χριστοδούλου (19) μπαίνουν σε αυτή τη κατηγορία και μαζί τους αυτόματα όλοι οι ποδοσφαιριστές της δεύτερης ομάδας, για τους οποίους ισχύει ότι ακριβώς με τους προαναφερθέντες.

ΥΓ: Για να πάψεις να θεωρείσαι μικρός, πρέπει να προσφέρεις σαν μεγάλος.
ΥΓ2: Την μεγάλη ευκαιρία μια φορά την συναντάς, αν είσαι έτοιμος την αρπάζεις και φροντίζεις να μην είναι η τελευταία.