Home MUNDIAL 2018 Πρωτιά για Κολομβία στον 8ο όμιλο, κρίθηκε στις… κάρτες η 2η θέση

Πρωτιά για Κολομβία στον 8ο όμιλο, κρίθηκε στις… κάρτες η 2η θέση


Ακόμη ένα απίστευτο φινάλε σε όμιλο μας χάρισε το Μουντιάλ της Ρωσίας. Τα δύο εισιτήρια για τους “16” της διοργάνωσης από τον 8ο όμιλο βρήκαν κάτοχο μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής και μάλιστα το ένα σε ισοβαθμία.

Η Κολομβία κέρδισε με 1-0 τη Σενεγάλη και πήρε την πρωτιά, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Αφρικανική ομάδα, που τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω από την Ιαπωνία, που πέρασε στην επόμενη φάση με ήττα, 1-0 από την Πολωνία. Η 2η θέση κρίθηκε στις… κάρτες και συγκεκριμένα στο ποια ομάδα δέχθηκε τις λιγότερες, αφού ήταν το μοναδικό κριτήριο στο οποίο δεν ισοβαθμούσαν. Στους τρεις αγώνες του ομίλου οι Σενεγαλέζοι αντίκρισαν έξι κίτρινες κάρτες, έναντι τεσσάρων των Ιαπώνων.

Το πρώτο γκολ της ημέρας σημειώθηκε στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Ιαπωνία και Πολωνία, με τον Μπέντναρεκ να σκοράρει στο 59′ για τη δεύτερη και να της δίνει νίκη γοήτρου. Ο Γέρι Μίνα ήταν ο σκόρερ για την Κολομβία στο άλλο ματς, που τελείωσε με τους Λατινοαμερικάνους να πανηγυρίζουν και τους αντιπάλους της Σενεγάλης να μην πιστεύουν πως χάθηκε η πρόκριση.

Δείτε τα στιγμιότυπα από τα δύο παιχνίδια:

 

 

Η τελική βαθμολογία στον 8ο όμιλο:
1. Κολομβία 6 βαθμοί (Γκολ: 5-2)
2. Ιαπωνία 4 βαθμοί (Γκολ: 4-4)
3. Σενεγάλη 4 βαθμοί (Γκολ: 4-4)
4. Πολωνία 3 βαθμοί (Γκολ: 2-5)