
Συμπληρώθηκε το καρέ του Μουντιάλ, με την Κροατία να παίρνει την πρόκριση στα πέναλτι απέναντι στη Ρωσία. Οι οικοδεσπότες βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από τα ημιτελικά, όμως ο Μόντριτς και η παρέα του ήταν αυτοί που πέρασαν στους “4” της διοργάνωσης. Το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια τελείωσε 1-1, ενώ στην παράταση κάθε ομάδα πέτυχε από ένα γκολ και έτσι όλα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Κροάτες ήταν πιο εύστοχοι και νίκησαν με 4-3.
Το σκορ άνοιξε στο 31ο λεπτό με γκολάρα του Τσερίσεφ, όμως στο 40′ ο Κράμαριτς έφερε το ματς στα ίσα. Στο 101′ ο Βίντα έβαλε μπροστά στο σκορ την Κροατία, αλλά ο Μάριο Φερνάντες ισοφάρισε στο 115′ σε 2-2. Στη διαδικασία των πέναλτι η Κροατία πέρασε με το καλημέρα μπροστά, αφού στην πρώτη εκτέλεση υπήρξε απόκρουση, ενώ στο τελευταίο κτύπημα ήταν πάλι ο Ράκιτιτς, ασφαλώς που ευστόχησε. Τώρα η Κροατία θα βρει μπροστά της την Αγγλία, που νωρίτερα είχε αφήσει εκτός τη Σουηδία.
Δείτε τα στιγμιότυπα:


![Ολοκληρώνει για το παιχνίδι με την Ρακόβ [Φωτορεπορτάζ]](https://omonoianews.com/wp-content/uploads/2025/12/Omonoia-Rakow-TeleutaiaProponisi-10-238x178.jpg)





![Χένινγκ Μπεργκ: «Θέλουμε να προχωρήσουμε την Ευρώπη και να τα πάμε καλά στο πρωτάθλημα» [Δηλώσεις Φώτη Κίτσου]](https://omonoianews.com/wp-content/uploads/2025/12/Omonoia-Rakow-Diaskepsi-Berg-Kitsos-11-238x178.jpg)
![Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία μετά την ισοπαλία μας στην Αρένα [Αποτελέσματα 14ης αγωνιστικής]](https://omonoianews.com/wp-content/uploads/2025/12/AEK-OMONOIANIC_0096-300x194.jpg)


![Ολοκληρώνει για το παιχνίδι με την Ρακόβ [Φωτορεπορτάζ]](https://omonoianews.com/wp-content/uploads/2025/12/Omonoia-Rakow-TeleutaiaProponisi-10-100x75.jpg)
