Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Η απόφαση μετά τον Ερυθρό Αστέρα…

Η απόφαση μετά τον Ερυθρό Αστέρα…

sak_2650


Να υπενθυμίσουμε τι είχαμε γράψει στη στήλη “Sniper”, στις 10 Αυγούστου, αμέσως μετά τον αποκλεισμό από τον Ερυθρό Αστέρα:

Έκανε λάθη, έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το ψεσινό κάζο, αλλά δεν χρειάζεται να φύγει. Χρειάζεται να απαλλαχτεί από τις φοβίες, να αντιληφθεί ότι κρατάει ένα σούπερ όπλο που ονομάζεται ΟΜΟΝΟΙΑ και να παίξει επιθετικά, όπως αρμόζει σε μια ΟΜΟΝΟΙΑ. Όσες φορές το έκανε πέρσι, η ομάδα ήταν καλή, ενώ έχει δουλέψει πολύ σε αρκετούς τομείς. Από κει και πέρα όμως, δεν είναι αυτό το θέμα, δεν είναι η άποψη ενός ατόμου για την παραμονή ή όχι του Λάρκου το θέμα, άλλωστε ο περισσότερος κόσμος έχει αντίθετη άποψη από εμένα και τη σέβομαι. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που βγαίνει αυτή τη στιγμή προς τα έξω, ο Λάρκου θα μείνει. Το θέμα είναι ποια είναι πραγματικά η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου: μένει ή μένει μέχρι παρακάτω;

Τι εννοώ; Να εξηγήσω αμέσως. Αν το συμβούλιο αποφασίσει να στηρίξει τον Λάρκου μέχρι το τέλος της χρονιάς, καλώς! Είναι μια απόφαση που θα κριθεί σε βάθος χρόνου ως ορθή ή λανθασμένη. Αν όμως αποφασίσει να τον στηρίξει μέχρι την επόμενη στραβή, τότε η απόφαση είναι εγκληματική. Δηλαδή σε περίπτωση που η ΟΜΟΝΟΙΑ χάσει για παράδειγμα από την ΑΕΛ στο σούπερ καπ, ή από το Αποέλ στις αρχές Οκτώβρη και αποδεσμευτεί ο Λάρκου, θα μιλάμε πραγματικά για έγκλημα. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μάγοι με ραβδάκια, δεν μπορεί κάποιος να σου αλλάξει εικόνα από τη μια στιγμή στην άλλη. Αλλιώς είναι να ψάχνεις προπονητή αρχές Αυγούστου, με δεδομένο ότι την πρώτη αγωνιστική αντιμετωπίζεις τη νεοφώτιστη Αγία Νάπα και ενώ μετά ακολουθεί διακοπή και αλλιώς αρχές Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτώβρη. Νομίζω είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω.

Η διοίκηση πήρε μια απόφαση που ξαναλέω θα κριθεί σε βάθος χρόνου. Το θέμα είναι να έχει τα μπαλάκια να την στηρίξει. Αν όχι, ας προχωρήσουμε στην αλλαγή προπονητή από τώρα, γιατί τότε απλά υπογράφουμε μια καταδικασμένη χρονιά και η ευθύνη θα ανήκει αποκλειστικά στη διοίκηση.