Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Ηθικοί αυτουργοί

Ηθικοί αυτουργοί


      Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Φτάνει πια. Η υπόθεση Οκκά είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για κάθε Ομονοιάτη. Ανεχτήκαμε (κακώς) πάρα πολλά. Αυτό όμως δεν πρέπει να περάσει στο ντούκου.

Μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών μάθαμε αυτό που ξέραμε. Ότι ο μάστρε Μιλτής και ο Χριστάκης Γεωργίου έκαναν κουμάντο. Το θέμα είναι τι έκαναν οι υπόλοιποι. Διότι οι πλείστοι που βρίσκονται σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν εκεί όταν λαμβάνονταν αυτές οι καταδικαστικές αποφάσεις για το Σωματείο μας. Γιατί δεν αντέδρασαν; Γιατί δεν διαχώρισαν τη θέση τους εάν γνώριζαν; Και εάν δεν γνώριζαν, ως μέλη του ΔΣ όφειλαν να ζητήσουν ενημέρωση. Επομένως όλοι είναι μέρος αυτού του εγκλήματος. Είναι ηθικοί αυτουργοί και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει Ομονοιάτης, που θα βγάλει από την τσέπη του έστω και ένα ευρώ για να δοθεί στον Οκκά. Ας τα βάλουν αυτοί που λάμβαναν τις αποφάσεις. Μιλτής, Χριστάκης και Λεμονής, ας αναλάβουν το κόστος αυτής της απόφασης. Το ελάχιστο που έχει να κάνει το νυν Συμβούλιο, είναι να κινηθεί νομικά εναντίον αυτών των τριών που έφεραν την Ομόνοια στο χείλος της καταστροφής και να απαιτήσει όπως το τεράστιο αυτό ποσό καταβληθεί απ’ αυτούς (τουλάχιστον του δύο πρώτους) που το έπαιζαν και Ομονοιάτες.

Εάν το Συμβούλιο δεν μπορεί, η καταστατική Συνέλευση τον ερχόμενο μήνα μπορεί να γίνει Εκλογική και να πάνε όλοι σπίτια τους. Ο απλός κόσμος μπορεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Διότι κάποιοι δεν πονάνε γι’ αυτή την κατάσταση. Αντίθετα κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια.

Χριστόφορος Ν.