Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Περνάει δύσκολες στιγμές ο Μγκούνι

Περνάει δύσκολες στιγμές ο Μγκούνι


Τις χειρότερες στιγμές της ζωής του περνάει ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, σε σημείο που σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο από τα 29! Ο Μούσα δεν έχει παίξει μπάλα από τον Ιούνιο του 2012, όταν είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στον αγώνα του Μπουρούντι με τη Ζιμπάμπουε. Εκεί άρχισαν τα προβλήματα του.

Ο Μγκούνι έκοψε σε εκείνο το ματς τους χιαστούς του και έπρεπε πρώτα να υποβληθεί σε εγχείρηση και στη συνέχεια να ακολουθήσει μακροχρόνιο πρόγραμμα αποθεραπείας. Η ομοσπονδία της Ζιμπάμπουε όμως, δεν είχε χρήματα για να δώσει στον ποδοσφαιριστή, που με τη σειρά του, απευθύνθηκε στην ομάδα του Τέρεκ Γκρόζνι. Η απάντηση που πήρε από τους Ρώσους ήταν πως δεν είναι θέμα δικό τους, αλλά της ομοσπονδίας. Έτσι ο Μούσα αναγκάστηκε να πληρώσει 70 χιλιάδες ευρώ για εγχείρηση στη Γερμανία και αποθεραπεία στη Γαλλία!

Τα προβλήματα του όμως δεν τελείωσαν εκεί! Επιστρέφοντας στα γήπεδα για προπονήσεις πληροφορήθηκε από την ομάδα του πως δεν έχει δηλωθεί για το πρωτάθλημα και θεωρήθηκε ξένο σώμα. Δεν έλαβε καμιά βοήθεια για να επιστρέψει σε επίσημα παιχνίδια ή να αποθεραπευτεί σωστά.

“Είναι η χειρότερη περίοδος της ζωής μου. Νιώθω εγκαταλελειμμένος και από την ομάδα μου και από την χώρα μου. Δεν με φτάνει αυτά, έχω και σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσω εδώ όπως το κρύο και τη ρατσιστική συμπεριφορά των Ρώσων. Στη Μόσχα τα πράγματα είναι ΟΚ σε άλλες πόλεις όμως είναι τραγικά. Όταν ακούει ήχους μαϊμούς ο Σάμουελ Ετό, φανταστείτε τι ακούμε οι υπόλοιποι. Είμαι μαύρος, αλλά είμαι και εγώ δημιούργημα του Θεού”, δήλωσε ο Μγκούνι όταν ρωτήθηκε για την εμπειρία του στη Ρωσία.

Το συμβόλαιο του Μγκούνι εκπνέει το καλοκαίρι και ήδη ψάχνει τον επόμενο σταθμό αν αποφασίσει να συνεχίσει το ποδόσφαιρο. Εικάζεται πως λόγω των κολακευτικών σχολίων που απέσπασε κατά καιρούς από θρύλους του ποδοσφαίρου όπως ο Γκούλιντ και ο Σεβτσένκο, θα μπορέσει να βρει συμβόλαιο σε υψηλό επίπεδο.

“Προσπαθώ πάντα να δουλεύω και να γίνομαι καλύτερος. Η εμπειρία μου στο ρωσικό πρωτάθλημα με έκανε ανθεκτικό στο σκληρό παιχνίδι και τις δύσκολες συνθήκες. Ο τραυματισμός με έφερε πίσω, αλλά ελπίζω να σταθώ ξανά στα πόδια μου”, ήταν τα λόγια του Μούσα για το μέλλον του.

Κάθε καλύτερο Μούσα, κράτα γερά.