Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Η ΚΟΠ και η νέα οικονομική πολιτική

Η ΚΟΠ και η νέα οικονομική πολιτική

kop-ref


Όπως όλοι οι τομείς της κοινωνίας έτσι και το ποδόσφαιρο μπαίνει πλέον σε μια νέα τάξη πραγμάτων σε ότι αφορά τα οικονομικά της. Ο πρόεδρος της Κώστας Κουτσοκούμνης δεσμεύτηκε πριν από λίγες ημέρες με δηλώσεις του ακόμα και για μείωση του προϋπολογισμού της ΚΟΠ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κώστας Κουτσοκούμνης εντός των επόμενων ημερών θα παρουσιάσει ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ προτάσεις τόσο για μείωση εξόδων και μισθολογίου αλλά και τρόπους για να βοηθηθούν τα σωματεία οικονομικά. Προτάσεις όπως για παράδειγμα να μην διεξάγονται αγώνες νύχτα ώστε να μην χρειάζεται κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Προτάσεις όπως για μείωση αμοιβής των διαιτητών, των βοηθών διαιτητών και των παρατηρητών. Θα επαναξιολογηθεί το μισθολόγιο των υπαλλήλων της ΚΟΠ ακόμα και αυτού του αρχι-διαιτητή Χανς Ρέικγβαρτ και του συνεργάτη του. Αλλά όπως και αυτού του Ομοσπονδιακού προπονητή και των συνεργατών του. Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο αρχι-διαιτητής όσο και ο Νίκος Νιόπλιας είναι θετικοί σε κάτι τέτοιο.

Οι προτάσεις που θα συζητηθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή, θα εξεταστούν από τα σωματεία σε Άτυπη Γενική Συνέλευση και στην συνέχεια θα οδηγηθούν ενώπιον του Δ.Σ. της ΚΟΠ για έγκριση. Αν στην Άτυπη Γενική Συνέλευση, τα σωματεία θέσουν θέμα όπως για παράδειγμα ότι οι οικονομικές απολαβές του αρχι-διαιτητή και των συνεργατών του είναι πολλές τότε ίσως τεθεί και θέμα λύσης της συνεργασίας του Ολλανδού με την ΚΟΠ.
Πρόθεση της ΚΟΠ είναι να εξεύρει όλους εκείνους τους πόρους ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται πρώτα στις υποχρεώσεις της η ίδια αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να στηρίζει οικονομικά τα σωματεία τα οποία όμως θα πρέπει να μπούνε στην διαδικασία της δραστικής μείωσης των προϋπολογισμών τους.

Πρόταση για μείωση της τιμής εισιτηρίων
Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Σάββας Κάκος, στην χθεσινή του γραπτή δήλωση, εισηγήθηκε την δραστική μείωση των εισιτηρίων. Αυτό είναι θέμα των ομάδων και όχι της ΚΟΠ καθώς η κυπριακή ομοσπονδία έχει ορίσει ως μέγιστη τιμή τα €20 και ως ελάχιστη το €1

Του Βασίλη Τσιρόπουλου / η σημερινή