Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Βασίλισσα Στο Θρόνο Σου

Βασίλισσα Στο Θρόνο Σου

img_0346


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Το φιλοδώρημα με 3 γκολακια (που θα μπορούσαν να είναι και περισσότερα) επί του αιωνίου στο «ντέρμπι» το Σάββατο 6/4/2013 δεν ήταν απλά μια νίκη. Δεν ήταν απλά ένα ντέρμπι που κερδήθηκε. Δεν ήταν απλά ένα παιχνίδι που βρήκε κάποιους ανέτοιμους ή ανήμπορους και κάποιους πιο έτοιμους και πιο ικανούς.

Ήταν και θα είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο στην πορεία και στην εξέλιξη αυτής της Ομάδας. Θεωρώ ότι θα αποτελεί την αρχή μιας καλύτερης περιόδου για την Ομάδα μας σε όλους του τομείς: ποδοσφαιρικό, οικονομικό, διοίκηση, φιλάθλους.

Ποδοσφαιρικός Τομέας

Η Ομάδα από την αρχή του πρωταθλήματος, ακόμη και από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια έδειχνε πολύ καλά στοιχεία. Έδειχνε ότι απλά ήθελε καλή Διαχείριση, Δέσιμο και την Κατάλληλη Φιλοσοφία. Ακόμη και επί Λαρκου η Ομόνοια έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο απλά είχε φανεί άτυχη σε ορισμένα παιχνίδια και με την βοήθεια κάποιων έχασε βαθμούς και μοιραία βρέθηκε πίσω στην βαθμολογία. Στη Σαβεβσκι εποχή η Ομάδα έδεσε καλύτερα, οι παίκτες βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό και φαίνεται ότι γίνεται σωστή δουλεία στις προπονήσεις. Το προχθεσινό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είχε γίνει στο προηγούμενο παιχνίδι με τον αιώνιο. Δυστυχώς όμως κάποιος Βασιλάκης φρόντισε να τους γλιτώσει από ακόμη ένα διασυρμό. Το αποτέλεσμα προχθές ήταν μια επιβεβαίωση των πολλών θετικών σχολίων που η Ομάδα εισέπραττε το τελευταίο διάστημα από πάρα πολλούς παράγοντες, ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφους και άλλους. Ήταν η επιβράβευση της σκληρής και υπομονετικής δουλειάς τόσο της τεχνικής ομάδας αλλά και των ποδοσφαιριστών. Με στήριξη και εμπιστοσύνη σε όλους τους πιο πάνω αναμένονται πιο πολλά και πιο θετικά αποτελέσματα και επιτυχίες.

Οικονομικό

Η Ομάδα περνά τις πιο δύσκολες και κρίσιμες στιγμές της ζωής της λόγο του οικονομικού. Σε λίγες μέρες έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ σημαντικό εμπόδιο των κριτηρίωνFinancial Fair Play της UEFA, που από αυτό εξαρτάται το μέλλον αυτής της Ομάδας. Ο Λαός της Ομόνοιας έκανε πραγματικό άθλο την πρώτη εβδομάδα, στην προσπάθεια συλλογής χρημάτων. Συγκριτικά να πούμε ότι ο Ραδιομαραθωνιος, ένας παγκυπριος έρανος με πολλούς εμπλεκομένους φορείς, δεν συγκέντρωσε το ποσό που συγκέντρωσε ο κόσμος της Ομόνοιας σε 8 ημέρες. Δυστυχώς οι πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για τη χώρα μας οδήγησαν την Κύπρο σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, στασιμότητα και αβεβαιότητα. Παρόλα αυτά ο Λαός της Ομόνοιας συνεχίζει την προσπάθεια επιβίωσης και διάσωσης που κάποιοι άλλοι με τις αποφάσεις τους οδήγησαν την Ομάδα. Η τελευταία νίκη έδωσε ελπίδα στο κόσμο να συνεχίσει την προσπάθεια γιατί αυτή η Ομάδα, αυτή η Ιδέα είναι πολύ μεγάλη για να χαθεί. Ο κόσμος πιστεύει, στηρίζει και θα στηρίζει με όποιο τρόπο μπορεί την Ομάδα.

Διοίκηση

Η νίκη αυτή έδωσε επίσης πολλά μηνύματα στη Διοίκηση. Αξιοποίηση αυτών των μηνυμάτων θα οδηγήσει την Ομάδα ακόμα πιο ψηλά. Η στήριξη και εμπιστοσύνη σε προπονητές και τεχνική ομάδα είναι το άλφα και το ωμέγα. Ειδικά όταν παράγεται έργο. Οι πολυδάπανοι προϋπολογισμοί και ονόματα δεν μας οδήγησαν πουθενά παρά μόνο ένα βήμα πριν από το κρεμο. Η επαφή και επικοινωνία με τους οργανωμένους είναι υγιής και προβλέπεται. Η ειλικρίνεια προς το κόσμο και η συμμετοχή του είναι τα μόνο εργαλεία που διατηρούν ομάδες ζωντανές, δυνατές και υγιείς.

Φίλαθλοι

Τελευταίος αλλά κυριότερος τομέας που αυτή η νίκη ήταν και θα είναι σημαντική είναι ο φίλαθλος κόσμος της Ομόνοιας. Ο Λαός. Ένας κόσμος που άντεξε πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια. Κατάπιε πολλές πίκρες. Ένιωσε αδικημένος πάρα πολλές φορές. Ένιωσε ντροπή. Έχασε την περηφάνια του. Έχασε την ελπίδα του. Έχασε το ενδιαφέρον του. Έχασε τον Έρωτα του. Προδόθηκε από την Αγάπη του. Αυτή η νίκη όμως, τόσο το αποτέλεσμα αλλά και η πλήρης επικράτηση επί του αντιπάλου, που πολύ πιθανό να είναι και ο πρωταθλητής της φετινής χρονιάς, ήρθε να διαγράψει όλα τα πιο πάνω. Το χαμόγελο ήταν ζωγραφισμένο σε κάθε πρόσωπο που έβλεπες στο τέλος του αγώνα. Η ευτυχία φαινόταν στα μάτια του κάθε φίλου. Η περηφάνια ήρθε ξανά. Όλος ο κόσμος φώναζε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Λίγοι ήταν αυτοί που έφυγαν πριν το τελικό σφύριγμα. Οι περισσότεροι έμειναν να χειροκροτήσουν τους ποδοσφαιριστές. Πόσο καιρό είχε να φωνάξει ο κόσμος το « Πανικός Πανικός Ο Πράσινος Λαός». Πότε θυμάστε ξανά να βγαίνει ο κόσμος από το γήπεδο και να τραγουδά καθώς βγαίνει. Ο κόσμος είχε ανάγκη αυτή τη νίκη.

Όλα τα πιο πάνω επιβεβαιώνουν κατά την άποψη μου ότι το παιχνίδι αλλά και η νίκη αυτή ήταν πολύ πιο σημαντική από τα 3 τέρματα ή τους 3 βαθμούς που πήραμε. Είναι το σημείο ανάκαμψης και ανόδου…..

Η Βασίλισσα οδεύει ξανά, περήφανα προς το Θρόνο Της.

Σημείωση: Η Ομόνοια δυναμώνει επικίνδυνα. Πολλοί το αναγνωρίζουν και άλλοι τόσοι ανησυχούν και φοβούνται. Ειδικά όταν βλέπουν τις δικες τους ομάδες των εκατομμυρίων να παραπατούν. Να είστε βέβαιοι πως οι μηχανισμοί θα ενεργοποιηθούν. Τα χειρουργικά εργαλεία θα καθαριστούν και θα είναι έτοιμα για χρήση. Χρειάζεται ψυχραιμία, ηρεμία αλλά και σωστές κινήσεις για να προστατευτεί η Ομάδα. Ο κόσμος και η διοίκηση πρέπει να προστατεύσουν την Ομάδα και να μην ανεχτούν συμπεριφορές όμοιες με το παρελθόν.

ΣΜ | Μέλος Ομόνοια Λευκωσίας