Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Κρίσιμη η 7η Ιουλίου για Κυπριακό ποδόσφαιρο

Κρίσιμη η 7η Ιουλίου για Κυπριακό ποδόσφαιρο

sak_8637
Εκ μέρους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παρών ήταν ο Μιχάλης Βασιλείου, αφού ο πρόεδρος είχε υποχρεώσεις

Για την συνάντηση των σωματείων μίλησε ο πρόεδρος της Αλκής, Νίκος Λίλλης (ήταν παρών) ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει κοινός διάδρομος επικοινωνίας μεταξύ σωματείων, ΚΟΠ και κράτους. Στην συνάντηση δεν έδωσαν το παρών τους οι προέδροι της ΑΕΚ και Ένωσης αλλά και του Απόλλωνα (λόγω υποχρεώσεων).


Η ΚΟΠ έχει καταρχήν συμφωνία με την ΟΥΕΦΑ έτσι ώστε να μεταβεί αντιπροσωπεία για να συζητηθούν θέματα για τις παλιές οφειλές προς ποδοσφαιριστές και προπονητές. Έτσι αυτή η ημερομηνία είναι κρίσιμη για το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Για την συνάντηση είπε:
“Η συζήτηση γίνεται γύρω από τα βασικά προβλήματα που ταλανίζουν τα σωματεία. Για την ρύθμιση των οφειλών προς το κράτος υπάρχουν κάποιες εξελίξεις, αλλά θα μπορούν να πάρουν επίσημη μορφή ίσως την επόμενη βδομάδα. Για το θέμα με τις οφειλές προς τρίτους, η ομοσπονδία θα έχει συνάντηση στις 7 Ιουλίου με την ΟΥΕΦΑ όπου θα ξεκαθαρίσουν αρκετά πράγματα. Από τον πρόεδρο της ΚΟΠ θα αναλυθούν όλα τα δεδομένα που επικρατούν και θα ζητηθεί διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν τα σωματεία μας”.

“Πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο και υπάρχει κοινός διάδρομος επικοινωνίας μεταξύ σωματείων, ΚΟΠ και κράτους.
Την ερχόμενη χρονιά θα είναι ακόμα πιο ασφυκτικός ο κλοιός και θα αναγκάσει τα σωματεία να είναι πιο συνεπή απέναντι στους ποδοσφαιριστές. Είναι καθαρά θέμα επιβίωσης”.

“Το κλίμα είναι κλίμα αγωνίας απόγνωσης από όλους τους προέδρους, οι οποίοι προσπαθούν για το καλύτερο. Εμείς έχουμε καταθέσει τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε”.

πηγή: SigmaLive