Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Ποιες οι αλλαγές στο νέο πρωτάθλημα

Ποιες οι αλλαγές στο νέο πρωτάθλημα


Δηλώσεις του Προέδρου της ΚΟΠ κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, πριν την κλήρωση του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας 2013-2014.
«Ευχαριστώ όλους όσοι είστε παρόντες στη σημερινή κλήρωση. Η κλήρωση γίνεται με κάποια καθυστέρηση για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι μπροστά στο οικονομικό τσουνάμι, τα Σωματεία καθυστέρησαν να μας δηλώσουν τις έδρες τους και ο δεύτερος λόγος, είναι το πρόβλημα που αφορά το γήπεδο της Δόξας Κατωκοπιάς.

Ελπίζουμε να λυθεί αυτό το πρόβημα και η Δόξα να παίξει στο Μακάρειο Στάδιο. Ως προσωρινή έδρα της Δόξας, έχει καθοριστεί το «Αμμόχωστος-Επιστροφή». Οι έδρες δεν μπορούν να αλλάξουν, παρά μόνο αυτή της Δόξας, αν ξεπεραστεί το πρόβλημα με το Μακάρειο Στάδιο» είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Κουτσοκούμνης, για να προσθέσει:

“Στο φετινό Πρωτάθλημα, υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην Προκήρυξη. Έχουμε υποβιβασμό για τέσσερεις ομάδες, δύο αυτόματα και δύο μετά τη φάση των πλέι οφ από τον τρίτο όμιλο.
Επίσης, η ΚΟΠ προχώρησε και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την πλήρη αναδιάρθρωση του λογισμικού της συστήματος. Στόχος, για την πρώτη κατηγορία, είναι να αποστέλλονται από το Στάδιο όλα τα στοιχεία που αφορούν τον αγώνα και σχεδόν αυτόματα θα δημοσιεύονται. Για 2-3 ημέρες τα στοιχεία θα είναι ανεπίσημα μέχρι να ελέγχονται από την Ομοσπονδία. Στόχος είναι να φτάσουμε σε ψηλά επίπεδα ενημέρωσης, τόσο των ομάδων, όσο και των φιλάθλων.

Επίσης, αλλάζει ο κανονισμός για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή. Η ΚΟΠ θα έχει το δικαίωμα να εντοπίσει αντικανονική συμμετοχή και να παραπέμψει την υποθεση στη Δικαστική. Παλαιότερα, ο εντοπισμός αντικανονικής συμμετοχής, εναπόκειτω στο Σωματείο και το Σωματείο υπέβαλλε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή. Η ΚΟΠ εντόπιζε όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις, όμως παραπομπή δεν συνεπάγετω και αλλοίωση αποτελέσματος, κάτι που αλλάζει από φέτος, βάσει αυτών που ισχύουν τόσο στη η FIFA και όσο και στην UEFA.
Επισης, παρακαλώ σημειώστε με μεγάλη προσοχή τη νέα διάταξη που μας επέβαλε η UEFA αναφορικά με τα ρατσιστικά συνθήματα. Οι ποινές που προβλέπονται αναφορικά με τη ρατσιστική συμπεριφορά όλων των συντελεστών ενός ποδοσφαιρικού αγώνα είναι πολύ αυστηρές και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους”.

cfa