Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Η ώρα μηδέν έφτασε

Η ώρα μηδέν έφτασε

1096991_565776433478554_1243722846_o


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Αγαπητοί συνομονοιάτες.

Αφορμή για να γράψω το παρόν άρθρο αποτέλεσαν τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο τελευταίο μας φιλικό με την συμπαθή ομάδα του Άρη Λεμεσού, αλλά και τις προεκτάσεις που έδωσε το σάπιο σύστημα που εξουσιάζει, διοικεί και λυμένεται το κυπριακό ποδόσφαιρο στην ολότητα του. Δεν θέλω να γράψω πολλά λόγια, αλλά λίγα και περιεκτικά. Είναι γνωστό από τον καιρό της ίδρυσης της λαοφιλούς ΟΜΟΝΟΙΑΣ ότι το δεξιό και ακροδεξιό κατεστημένο μας μεταχειρίζεται σαν πρόβατα επι σφαγής, που θέλει μόνο να μας ξεζουμίζει (κοινώς να εκμεταλλεύεται τον όγκο των οπαδών μας και την αρρώστια μας προς την ομάδα μας) έτσι ωστε να κάνει παιχνίδι προς όφελος των γνωστών ομάδων της λεγόμενης εθνικοφροσύνης (και κυρίως την μια και κακομαθημένη ομάδα του αποελ). Τα τελευταία χρόνια, και κυρίως μετά την δημιουργία του οργανωμένου οπαδικού κινήματος της ομάδας μας, μεταχειρίζονται τους νεαρούς και θερμόαιμους οπαδούς μας – που αγαπούν στα όρια της λατρείας την ΟΜΟΝΟΙΑ- σαν όπλο κατά της ομάδας μας, παρόλο που επαναλαμβάνω λατρεύουν όσο κανένας την ομάδα μας. Είναι άσκοπο να αναφέρω ότι τους οπαδούς της δεξιάς κυπριακής ελίτ, κοινώς τους «σχιομαλίζουν» ενώ τους υπόλοιπους τους εξοντώνουν. Να θυμίσω ότι για το επεισόδιο με τον οπαδό του αποελ που τον κτύπησαν στο μάτι, οπαδοί μας καταδικάστικαν σε φυλάκιση, ενώ για τις απόπειρες δολοφονίας σε δικούς μας οπαδούς ούτε ένα – έτσι για τα προσχήματα – δεν συνέλαβαν / δίκασαν.

Συμπέρασμα, δεν καταπολεμήτε το κατεστημένο με σπασμωδικές αντιδράσεις και ψευτο-απειλές, παρά μόνο τους δίδεται η ευκαιρία να χώσουν στην φυλακή και άλλους αθώους αγανακτισμένους ομονοιάτες. Η αντίδραση πρέπει να είναι συλλογική, πολυμέτωπη και καλά οργανωμένη, αφού εξασφαλιστεί η πραγματική συμμετοχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στα δρώμενα και τις αποφάσεις των εκτελεστικών οργάνων της ΚΟΠ. Εγώ προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι οι δύο άνθρωποι που κατηγορούνται αλλά και οι άλλοι που θα ακολουθήσουν, είναι αθώοι ή απλά βρέθηκαν σε λάθος τόπο την λάθος στιγμή. Μπορεί και να προσπάθησαν να προστατεύσουν τον διαιτητή. Το θέμα είναι ότι πάντα κάποιοι θα εκμεταλλεύονται τέτοια συμβάντα, θα κάνουν τον ψύλλο κάμηλο, απλά και μόνο για να πολεμήσουν και να εξοντώσουν την ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι να μην οπλίζουμε το χέρι των εχθρών μας με άσκοπες ενέργειες που στο κάτω – κάτω δεν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα μας. Να είστε σίγουροι ότι κανένας δεν τρόμαξε από τις προειδοποιήσεις (πέστε το και απειλές) που εκτοξεύθηκαν στις ομονοιάτικες ιστοσελίδες. Μπορεί να τις χρησιμοποιήσουν και αυτές για τον ίδιο σκοπό. Συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα που δεν μας θέλουν ως ισότιμα μέλη, αλλά για γεμωσιά και οικονομική εκμετάλλευση. Αφού έτσι είναι τα δεδομένα ας μην τους διευκολύνουμε με ανόητες εξάρσεις. Ας αντιδράσουμε, όπως είπα και πριν, συντονισμένα με μυαλό και λογική, για να πετύχουμε τον σκοπό μας και να πάρουμε την θέση που μας αξίζει.

Φιλικά

Κ. Αθηαινίτης
Φίλαθλος ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τα γεννοφάσκια μου.