Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Τιμωρίες και πρόστιμα

Τιμωρίες και πρόστιμα

1091100_565776653478532_873830389_o


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Επικοινωνώ μαζί σας για να εκφράσω τις σκέψεις μου μετά την αποψινή απόφαση της ΔΕ, και την επιβολή τιμωρίας στην ομάδα μας για 2 κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια (με ΕΝΠ και ΑΕΛ).

Δεν είμαι ο αρμόδιος να κρίνω την οποιαδήποτε απόφαση της ΔΕ όσον αφορά τις τιμωρίες που επιβάλλονται και δεν θα σταθώ ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα. Παίρνουμε όμως ως δεδομένο ότι 1) γνωρίζουμε όλοι πως λειτουργούν εις βάρος μας με την πρώτη ευκαιρία εξαντλώντας όλη τους την αυστηρότητα σε κάθε τους απόφαση, 2) γνωρίζουμε ότι λειτουργούν εξυπηρετώντας συμφέροντα σύμφωνα με τις σωματειακές προτιμήσεις τους με προσφορές σε ορισμένους αντιπάλους μας είτε υπό μορφή μειωμένης τιμωρίας ή ατιμωρησίας, εκπτωτικές ευκαιρίες σε τιμωρίες, κ.α. 3) γνωρίζουμε πως είναι ανίκανοι και δεν μπορούν ούτε το ίδιο το καταστατικό της ΚΟΠ να ερμηνεύσουν σωστά, με αποτέλεσμα η κάθε τους απόφαση να φάσκει και να αντι-φάσκει με αυτές του παρελθόντος, και 4) επίσης γνωρίζουμε πως όποτε θέλουν μπορούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και μέσα σε μια νύχτα να καταδικάσουν άτυπα και άδικα το οποιοδήποτε σωματείο ή άτομο, με τον ίδιο τρόπο που τους επιτρέπουν τα φασιστικά ιδεώδη τους.

Είναι δεδομένο ότι μας περιμένουν στη γωνία για να μας τιμωρήσουν.

Είναι διπλό το κακό που γίνεται άμεσα στην ομάδα μας όταν τιμωρείται το σωματείο μας αυτή τη στιγμή δεδομένης της οικονομικής κατάστασης που βρισκόμαστε. Οι παίκτες έχουν οφειλές από πέρσι (και άλλοι από πιο πριν), ενώ η ρευστότητα εισροών στα ταμεία της ομάδας μας γίνεται με αργούς ρυθμούς και κυρίως από τον στυλοβάτη του σωματείου μας τον κόσμο, και από διάφορους σπόνσορες. Χρωστούμε όπως και να έχει, και κάθε 2-3 μήνες τρέχουμε να συμπληρώσουμε φάκελο για να μην μας επιβληθούν αυστηρές ποινές από την UEFA. Αντιλαμβάνεται κανείς πως το κάθε μπουκάλι, σφαλιάρα, φωτοβολίδα αντιστοιχεί με χιλιάδες ευρώ που αυτή τη στιγμή είναι αναγκαία για να παραμείνουμε ζωντανοί.

Το σωματείο μας επιβάλλεται να εξαγοράσει τις ποινές.

Η Ομόνοια οφείλει να προστατεύσει τον ίδιο της τον κόσμο και να εξαγοράσει τις τιμωρίες για κεκλεισμένων των θυρών (αν μας αφήσουν βέβαια). Ο κόσμος της Ομόνοιας έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και πλήρωσε ακριβά για τα σημερινά δεδομένα ένα εισιτήριο διαρκείας, ενώ προσφέρει άλλα τόσα με κάθε εισφορά και είναι παρόν σε κάθε εκδήλωση, δείχνοντας έτσι την αγάπη του προς το σωματείο. Εάν αυτός ο κόσμος στερηθεί την ευκαιρία να ακολουθήσει την προσπάθεια αυτή της ομάδας, χάνοντας το οποιοδήποτε παιχνίδι εξαιτίας τιμωρίας, είναι λες και το ίδιο το σωματείο γυρίζει την πλάτη στον ίδιο του τον κόσμο. Ο κόσμος δείχνει διάθεση να προσφέρει μένοντας κοντά στην ομάδα.

Λύση στο πρόβλημα με τις τιμωρίες και τα πρόστιμα.

Δεν περιμένουμε να φτάσουμε σε ακρότητες, και δεν είναι αυτό που θα φέρει τη λύση στο πρόβλημα με τις τιμωρίες και τα πρόστιμα. Είναι μεγάλο κεφάλαιο και σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Ο κόσμος με το ΔΣ πρέπει να αναζητήσουν λύσεις οι οποίες θα προέρχονται έπειτα από πολύωρες συζητήσεις. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί φέτος αφού το ΔΣ κάνει προσπάθειες να έρθει πιο κοντά στον κόσμο. Η ομάδα περιφρούρησης είναι μια λύση η οποία ήδη εφαρμόζεται, αλλά από μόνη της δεν μπορεί να αποτρέψει κάποιες μεμονωμένες καταστάσεις και αυτό είναι φυσιολογικό. Πρέπει μέσα από κάποιες προσπάθειες να βγούμε όλοι πιο υπεύθυνοι στο ρόλο που έχουμε να διαδραματίσουμε ως οπαδοί της αγαπημένης μας ομάδας.

Συμπερασματικά, μέσα από αυτές τις καταστάσεις θα πρέπει να βγούμε δυνατότεροι και σοφότεροι. Επιβάλλεται να έρθουμε όλοι πιο κοντά και να βρεθούν λύσεις όπου χρειάζονται, αλλά προπάντων να μείνουμε όλοι ενωμένοι.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

L