Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Άποψη: Όλα για το πρωτάθλημα

Άποψη: Όλα για το πρωτάθλημα

img_6062


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Μετά από πολλές σκέψεις γύρω από το θέμα ΟΜΟΝΟΙΑ αποφάσισα να γράψω ένα κείμενο για να δω κατά πόσο κοντά βρίσκομαι στην πραγματικότητα. Όπως όλοι έτσι και εγώ είμαι ένας οπαδός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ξέρω ότι αυτή τη στιγμή όλα φαντάζουν δύσκολα όσο αφορά το μέλλον της ΟΜΑΔΑΣ μας. Σε μια χρονιά λοιπόν, που ξεκινά για άλλη μια φορά με την πικρή απογοήτευση της Ευρωπαϊκής διάκρισης η ομάδα μας καλείται να στεφθεί τουλάχιστον πρωταθλήτρια. Ο στόχος είναι δύσκολος όμως κατά την άποψη μου δεν είναι ακατόρθωτος.

Είναι φανερό ότι οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία της ομάδας μας μετά τον οδυνηρό Ευρωπαϊκό αποκλεισμό έδωσαν βάση στο εγχώριο πρωτάθλημα, όπου μπορεί να αποτελέσει την αρχή για μια μεγάλη αντεπίθεση. Μια αντεπίθεση που σκοπό θα έχει την αναγέννηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και που στο τέλος μπορεί να της δώσει πίσω την χαμένη της αίγλη. Και το λέω αυτό γιατί αν το καλοσκεφτεί κανείς, σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου τότε αυτόματα θα κερδίσουμε υψηλή θέση στα νοκ-αουτ Ευρωπαικά παιχνίδια.

Προτού όμως γίνουν όλα αυτά πρέπει όλοι όσοι απαρτίζουν την ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ότι ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΤΛΟ. Από τον πιο δυσκολόπιστο οπαδό μέχρι το τελευταίο μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Η ΟΜΟΝΟΙΑ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και πολλοί αμφιβάλλουν ακόμη και για το τι θα απογίνουμε ως σύλλογος. Εγώ πιστεύω ότι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να στηρίξουμε τα φετινά μεγάλα μας όπλα.

1)Κατά την ταπεινή μου γνώμη η ΟΜΟΝΟΙΑ φέτος ξεκινά το πρωτάθλημα με ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων διεκδικητών. Είναι η μόνη ομάδα η οποία κράτησε το βασικό της κορμό, και αυτό μας δίνει μια αγωνιστική ομοιογένεια η οποία θα αργήσει να εμφανιστεί στις υπόλοιπες ομάδες.

2) Καταφέραμε ως σωματείο να κρατήσουμε στην ομάδα παίχτες οι οποίοι αν αναλογιστούμε το ταλέντο τους μας δίνουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε το τίτλο. Θέλω να πω ότι με το ταλέντο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα μπορούμε για το τρόπαιο.

3) Το ταλέντο που αναμένεται να εμφανιστεί από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν. Ας μην ξεχνάμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ επιτέλους δίνει βάρος στα νιάτα. Μπορεί να είναι ξένοι οι περισσότεροι, όμως στην ομάδα ήρθαν ποδοσφαιριστές με παρελθόν στις ακαδημίες της Ρεαλ Μαδρίτης αλλά και ποδοσφαιριστές με συμμετοχές την εθνική Νιγηρίας.

4) Ένα άλλο μεγάλο όπλο της ομάδας μας είναι ο Τόνι Σαβέφσκι, ένας άνθρωπος ο οποίος πέρσι ήρθε από το πουθενά και κατάφερε να μεταμορφώσει μια ομάδα τόσο πολύ, που όλοι την έβλεπαν και την χάζευαν. Ο άνθρωπος στους λίγους μήνες που βρίσκεται στον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έδειξε αν μη τι άλλο ότι κατέχει το επάγγελμα πολύ περισσότερο από όλους όσους πιο πριν. Είναι σημαντικότατο για μια ομάδα να έχει στον πάγκο ένα άνθρωπο που να τον εμπιστεύεται πλήρως.

Και ρωτάω εγώ τον εαυτό μου, αν καταφέρει η ΟΜΟΝΟΙΑ να αποδώσει ποδόσφαιρο ισάξιο με το περσινό του (2ου γύρου) , και σε συνδυασμό με την στήριξη του κόσμου τότε ποιόν έχει να φοβηθεί. Αν το Γ.Σ.Π γίνεται ένα κάστρο κάθε αγωνιστική, με 10000 άρρωστους, και μια ομάδα η οποία θα κρύβει την μπάλα τότε τι να ζηλέψουμε και από ποιόν;

Φυσικά όλα αυτά είναι εύκολα στα λόγια, στη πράξη μπορούμε όλοι να πιστέψουμε ότι πρέπει να τα δώσουμε ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ;;;…

Ένας ανώνυμος οπαδός