Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Περί τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Αναγνώστης: Περί τηλεοπτικών δικαιωμάτων


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Αγαπητοί φίλοι Ομονοιάτες / Ομονοιάτισες,

Σκοπός μου δεν είναι να αναφερθώ στο αγωνιστικό, αλλά μετά από την χθεσινή ελπιδοφόρα εμφάνιση της ομάδας μας, πρέπει όλοι σήμερα να ξυπνήσαμε με πλατύ χαμόγελο, όχι τόσο για το σκορ αλλά για τις υποσχέσεις που αφήνουν τέτοιες εμφανίσεις της ομάδας για κατάκτηση του τίτλου. Η ΟΜΟΝΟΙΑ παρά τις δυσκολίες μπορεί και παραμπορεί!!! Έχει την ποιότητα, το ταλέντο, το βάθος, την εμπειρία και τον κόσμο από πίσω της για να κτυπήσει τον 21ο τίτλο της ένδοξης ιστορίας της. Δεν πιάσαμε ακόμη ταβάνι στην απόδοση της ομάδας, υπάρχουν ακόμη αδυναμίες και κενά που χρίζουν διόρθωσης, θα υπάρχουν αγώνες που θα κερδίσουμε πολύ πιο δύσκολα αλλά είμαι βέβαιος ότι όλοι συμφωνούμε ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι και υπάρχει πίστη στην ομάδα η οποία άρχισε να δίνει απαντήσεις σε εχθρούς και φίλους.

Στο θέμα μας τώρα, χθες το βράδυ έτυχε να βρεθώ σε γνωστό μπαράκι της Λευκωσίας με φίλους για ένα ποτό και σε κάποια στιγμή πήρε το μάτι μου σε μια παρέα δίπλα τον πρόεδρο της ομοσπονδίας κ. Κ. Κουτσοκούμνη να συζητά με κάποια άτομα και να πίνει και αυτός το ποτό του. Ουδέν μεμπτό θα μου πείτε αλλά από το μυαλό μου, όπως και κάθε Ομονοιάτη στη θέση μου, άρχισαν αναπόφευκτα να περνούν όλα όσα άδικα υπόφερε και υποφέρει η Ομόνοια και ο κόσμος της τα τελευταία 6-7 χρόνια από αυτόν τον κύριο και την τρελλοπαρέα που τον περιτριγυρίζει εκεί στα ψηλά δώματα της ΚΟΠ. Τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος? Τις τιμωρίες της έδρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για υβριστικά συνθήματα, ενώ τα αγαπημένα τους παιδία δεν βρίζουν, τον Bob Marley που έγινε Che? Τις υποθέσεις με τους προπονητές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λάρκου και Μπάγεβιτς? Τους κανονισμούς που αλλάζουν σε ένα βράδυ για να ευνοήσουν τα αγαπημένα τους παιδία? Τα δύο μέτρα και δυο σταθμά της δικαστικής τους? Τις σφαγιαστικές διαιτησίες εναντίον της Ομόνοιας που αποδεδειγμένα της στέρησαν τίτλους χωρίς να τιμωρηθεί κανείς? Τις εξαντλητικές τιμωρίες σε διαιτητές που «τόλμησαν» να κάνουν λάθος που ευνόησε άθελα τους την ΟΜΟΝΟΙΑ? Είναι τόσα πολλά που θυμίζει και μόνο η απλή θέα του κυρίου αυτού στον κάθε Ομονοιάτη που μπορεί να γράψει βιβλίο.

Ο ακήρυχτος αυτός πόλεμος επί εποχής του κυρίου αυτού και της τρελλοπαρέας του εναντίον στο καθετί που έχει να κάνει με την Ομόνοια δεν έχει προηγούμενο, και δεν φτάνει αυτό, οι κύριοι αυτοί έχουν και το θράσος να ζητούν από την ΟΜΟΝΟΙΑ να εκχωρήσει πίσω στην τρελλοπαρέα τους και τα τηλεοπτικά της δικαιώματα για το καλό όπως ισχυρίζονται του ποδοσφαίρου…!!! Όπως ασφαλώς τους βολεύει αυτούς και όχι όπως θα το θέλει ο κάθε Ομονοιάτης. Είναι φανερό ότι η αποχώρηση της Ομονοίας από την τηλεοπτική πλατφόρμα των απέναντι έχει σοβαρές οικονομικές συνέπιες, για αυτό με μπροστάρη τον κ. Κουτσοκούμνη θα προσπαθήσουν με γλυκόλογα και υποσχέσεις να πείσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ να συγκατανέψει στα σχέδια τους για τα τηλεοπτικά δικαιώματα γιατί απλά χωρίς την ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπορούν να τα υλοποιήσουν και είναι εδώ που πρέπει να πάρουν μια μεγάλη απάντηση για τα όσα κακά μας έχουν προκαλέσει.

Με τη παρούσα διάταξη και καταστατικό που έχει η ΚΟΠ, η απάντηση που πρέπει να δώσει η ΟΜΟΝΟΙΑ για τα τηλεοπτικά είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ, και ας μας κατηγορήσουν ότι δεν θέλουμε το γενικό καλό του ποδοσφαίρου. Ε ΝΑΙ, με τη παρούσα κατάσταση ΔΕΝ το θέλουμε και όποιος τα καταφέρει, ας επιβιώσει, αυτά ας τα σκάφτονταν προηγουμένως. Εμείς σαν Ομονοιάτες δεν μπορούμε να είμαστε οι αιμοδότες μιας σαθρής κατάστασης που στρέφεται πάντα εναντίον μας. Είναι μαζοχιστικό… ΔΕΝ εκχωρούμε τα οποιαδήποτε δικαιώματα μας στον οποιονδήποτε αν ΔΕΝ έχουμε το πάνω χέρι. Η υφιστάμενη κατάσταση που εξισώνει μια ομάδα με λαϊκό έρεισμα της τάξης του 30% με μία ομάδα των 300 φιλάθλων, και δίνει ισότιμη εκπροσώπηση στην ΚΟΠ δεν μπορεί πλέον να γίνεται ανεχτή από την ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού αυτό εξυπηρετεί τα σχέδια συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης στην οποία πρόσκειται οι πλειοψηφία των σωματείων. Είναι φανερό ότι η παράταξη αυτή χρησιμοποιεί την ψήφο των σωματείων αυτών στην ΚΟΠ δημιουργώντας άδικες καταστάσεις σε σωματεία που δεν ανήκουν στην παράταξη της όπως κυρίως η ΟΜΟΝΟΙΑ. Τις ψήφους των σωματείων αυτών συνήθως τις εξασφαλίζει με υποσχέσεις εύνοιας από το σύστημα ή πιέσεις ή και απειλές προς τα σωματεία αυτά ακόμα και πολλές φορές κατά των καλώς νοούμενων συμφερόντων τους για να εξυπηρετήσει καταστάσεις που θα φέρουν πολιτικά κέρδη μέσω των ποδοσφαιρικών «επιτυχιών» συγκεκριμένης ομάδας με μεγάλη μάζα οπαδών. Όλοι θυμόμαστε την μεγάλη δημόσια κόντρα προς το τέλος του περσινού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Ανόρθωση και στο Αποελ για το ποιος ευνοείται περισσότερο που αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Είναι επιτέλους καιρός και Χρυσή ευκαιρία η ΟΜΟΝΟΙΑ για να δεχτεί να συζητήσει με τη ΚΟΠ το όποιο θέμα τηλεοπτικών, να θέσει αυστηρά το θέμα της σύνθεσης της ομοσπονδίας και να απατήσει αλλαγή του καταστατικού για εκπροσώπηση του κάθε σωματείου στα πεπραγμένα της ΚΟΠ με βάση την δυναμικότητα του, δηλαδή το έρεισμα που έχει ανάμεσα στον κόσμο.

Πρακτικοί τρόποι για να επιτευχθεί το πιο πάνω με δίκαιο τρόπο υπάρχουν πολλοί. Ένας από αυτούς είναι και ο μέσος όρος των εισιτηρίων που διαθέτει η κάθε ομάδα στην έδρα της στο πρωτάθλημα ανά τετραετία ή πενταετία (για να υπάρχει για όλους εξισορροπημένη κατάσταση από επιτυχημένες και αποτυχημένες χρονιές). Με αυτό τον τρόπο μια ομάδα του μεγέθους πχ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με ένα μέσο όρο εισιτηρίων περίπου 10,550 στη δεδομένη πενταετία θα έχει 11 ψήφους στη ΚΟΠ, μια ομάδα σαν την Ανόρθωση με μέσο όρο περίπου 4,550 εισιτήρια θα έχει 5 ψήφους, μια ομάδα όπως η ΑΕΚ Λάρνακας με μέσο όρο περίπου 2,600 εισιτήρια θα έχει 3 ψήφους, και μικρότερες ομάδες με μέσους όρους κάτω των 1,000 εισιτηρίων όπως ή Άχνα, Αλκή, Δόξα κλπ θα έχουν 1 ψήφο.

Με αυτό τον τρόπο θα είναι σχεδόν αδύνατο ή πολύ δύσκολο οι αποφάσεις που θα παίρνονται στην ομοσπονδία να εξυπηρετούν μονόπλευρα πάντα κάποια ομάδα ή να κατατρέχουν μόνιμα κάποια άλλη ή θα έχουμε δικαστικές που να τις μονοπωλούν μέλη που ανήκουν κατά πλειοψηφία σε μια ομάδα κλπ αφού η κάθε ομάδα θα διεκδικεί εκπροσώπηση με βάση τη δύναμη που της δίνει ο κόσμος της, οι όποιες πολιτικές παρατάξεις δεν θα μπορούν να ποδηγετούν ομάδες προσκείμενες στον χώρο τους επ’ άπειρο με ψευδό υποσχέσεις και διλήμματα που θα τους προκαλούν ζημία αφού θα υπάρχει αντίδραση από τους φιλάθλους τους και οι όποιες «πονηρές» συμμαχίες που στο τέλος θα ξεγελούν κάποια σωματεία προς όφελος του ενός θα έχουν μόνο προσωρινό χαρακτήρα αφού το σύστημα θα μπορεί εύκολα να τις διορθώσει – απλά σκεφτείτε την περσινή κόντρα στο πρωτάθλημα Αποελ – Ανόρθωσης και Αποελ – ΑΕΚ, τη δυσαρέσκεια τους και το πως θα χρησιμοποιούσαν φέτος τις ψήφους τους στη ΚΟΠ εναντίον του υφιστάμενου κατεστημένου που δεν θα είχε ούτε σανίδα σωτηρίας από τους όποιους μικρούς δορυφόρους του τύπου Άχνας, ΕΝΠ κλπ της μίας μόνης ψήφου….

Η ΟΜΟΝΟΙΑ με το εκτόπισμα που διαθέτει ποσοτικό και οικονομικό μπορεί να επιβάλει τους κανόνες του παιχνιδιού, βγαίνοντας από το περιθώριο που την έθεσαν κάποιοι, στο προσκήνιο παρά τα προσωρινά προβλήματα που αντιμετωπίζει, και να απαλλάξει τον κόσμο της από το αίσθημα αδικίας που τον διακατέχει. Τα πράγματα και οι αριθμοί είναι απλοί και ωμοί, όπως και στη Βουλή ένα κόμμα του 31% έχει 20 ψήφους και ένα άλλο κόμμα του 2,5% έχει μία ψήφο έτσι πρέπει να επιβάλουμε να γίνει και στην ΚΟΠ και σε όποιον θέλει ας αρέσει, αλλιώς ας το κλείσουν το μαγαζί. Η επιλογή ΔΙΚΗ τους.

Εύχομαι να δημοσιεύσετε οι απόψεις μου και να τις διαβάσουν οι παρόντες και μελλοντικοί διοικούντες στην ομάδα μας προς όφελος του σωματείου και του κόσμου μας.

Φιλικά,
GREEN POWER