Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Σκιές για τον επίτιμο πρόεδρο της ΚΟΠ

Σκιές για τον επίτιμο πρόεδρο της ΚΟΠ


Ένα κομμάτι γης στην Κύπρο που ανήκει στην οικογένεια Λευκαρίτη και που πωλήθηκε για 27 εκατομμύρια λίρες (32 εκ. ευρώ) σε επενδυτές από το Κατάρ, φέρνει στο προσκήνιο έρευνα του Αμερικανού δικηγόρου, Michael Garcia, υπεύθυνος για τέτοια θέματα στην ΦΙΦΑ.

Ο κος Garcia ισχυρίζεται πως η συμφωνία αυτή σχετίζεται με την ψήφο του Μάριου Λευκαρίτη (εκ των αντιπροέδρων της ΟΥΕΦΑ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΙΦΑ και επίτιμος πρόεδρος της ΚΟΠ) υπέρ του Κατάρ για τη ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022.

Επιπλέον όπως αναφέρουν μεγάλα διεθνή μέσα, ο Garcia, θα ερευνήσει κατά πόσο ο Μάριος Λευκαρίτης ενεπλάκη σε αρκετές εμπορικές συμφωνίες με το Κατάρ σχετικά με το πετρέλαιο και τη γη. Ο κ. Λευκαρίτης πιστεύεται πως ήταν στα 14 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΙΦΑ που ψήφισαν υπέρ του Κατάρ.

Ο ίδιος ο Λευκαρίτης αρνήθηκε να μιλήσει για τις φήμες. Όταν η “Daily Mail” προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, από το γραφείο του, πήραν την εξής απάντηση: «Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Μάριος Λευκαρίτης αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση και δεν μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις σας. Δεν θα παραστεί στις συνεδριάσεις της ΦΙΦΑ στις αρχές Οκτωβρίου».

Ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Sepp Blatter δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Λευκαρίτης απουσίαζε από τη διήμερη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, λόγω ενός τραυματισμού στο πόδι.