Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Κοινή ανακοίνωση ΣΥ.ΦΙ. Λάρνακας – Αμμοχώστου και ΣΥ.ΦΙ. Λεμεσού

Κοινή ανακοίνωση ΣΥ.ΦΙ. Λάρνακας – Αμμοχώστου και ΣΥ.ΦΙ. Λεμεσού


img_8036

Διαβάστε πιο κάτω την κοινή ανακοίνωση που έβγαλαν σήμερα οι Σύνδεσμοι Φιλάθλων  Λάρνακας – Αμμοχώστου και Λεμεσού:

Αν και πάγια τακτική των συνδέσμων μας είναι η μη συμμετοχή σε δημόσιες συζητήσεις, αλλά ούτε και η έκδοση ανακοινώσεων για τα όσα αφορούν την ομάδα μας, εντούτοις αναγκαζόμαστε να εκδώσουμε την παρούσα ανακοίνωση προς απάντηση ορισμένων σημείων, τα οποία διαβάσαμε στην ανακοίνωση της Θύρας 9, ημερομηνίας 12/11/2013, και τα οποία χρήζουν διευκρινήσεων.

Καταρχάς θεωρούμε δεδομένο ότι ο λόγος που γίνεται στην ανακοίνωση της Θύρας 9 για σκιές, φήμες και πόλεμο ενάντια στη Θύρα 9, ουδόλως αγγίζει τους συνδέσμους μας. Οι σύνδεσμοί μας ανέκαθεν διατηρούσαν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους υπόλοιπους συνδέσμους ανά το Παγκύπριο, καθώς και αγαστή συνεργασία και ουδέποτε άφησαν αιχμές για οποιοδήποτε οργανωμένο σύνδεσμο της ομάδας μας.

Στη συνάντηση στην Κοφίνου στις 6/11/2013 το όνομα του κ. Λώρη Κυριάκου αναφέρθηκε μόνο ως φημολογία μέχρι εκείνη τη στιγμή όπως και κάποια άλλα ονόματα. Πράγματι στο άκουσμα του ονόματος του κ. Κυριάκου κάποιοι σύνδεσμοι αντέδρασαν, εξηγώντας τους λόγους της διαφωνίας τους. Ευθύς εξαρχής η θέση του Συ.Φι. Λεμεσού με τον οποίο συμφώνησε απόλυτα και ο Συ.Φι. Λάρνακας-Αμμοχώστου, ήταν ότι ως οργανωμένα σύνολα δικαιούμαστε και επιβάλλεται να έχουμε τις δικές μας απόψεις, όμως δεν μπορούμε και δεν θεωρούμε σωστό να απαγορεύουμε ή και να προαποκλείουμε το οποιοδήποτε μέλος του σωματείου μας από του να υποβάλει υποψηφιότητα σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία. Μόνο αρμόδιο σώμα να αποφασίζει για την εκλογή ή όχι κάποιου υποψηφίου στο Διοικητικό Συμβούλιο είναι η Γενική Συνέλευση. Ουδέποτε οι σύνδεσμοι μας δεν συμφώνησαν περί μη αποδοχής του κ. Κυριάκου ως υποψηφίου.

Στη συνέχεια και αφού προτάθηκε το όνομα του κ. Νίκου Κατσουρίδη, πριν καν τοποθετηθούμε και εκφράσουμε τη θέση μας, ρωτήσαμε κατά πόσον το εν λόγω άτομο προσεγγίστηκε και του προτάθηκε να θέσει υποψηφιότητα. Η απάντηση που πήραμε τόσο από το ΣΥ.Φι Πάφου, όσο και από την Θύρα 9 ήταν ότι προσεγγίστηκε και καταρχάς δεν ήταν αρνητικός για κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια αφού εκφράσαμε τις απόψεις μας, ο Συ.Φι. Λάρνακας-Αμμοχώστου έθεσε ως εισήγηση ότι θα ήταν προς όφελος του σωματείου μας ο κ. Κατσουρίδης πριν αναλάβει την προεδρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αν φυσικά έθετε υποψηφιότητα και εκλεγόταν, να παραιτηθεί όχι μόνο από όλα τα αξιώματα ή και θέσεις τις οποίες κατέχει στο ΑΚΕΛ, αλλά και από τη βουλευτική του ιδιότητα. Εν πάση περιπτώσει μέσα από τη συζήτηση όλοι οι σύνδεσμοι εκτός από έναν έκριναν ότι η υποψηφιότητα Νίκου Κατσουρίδη, υπό προϋποθέσεις θα ήταν ιδανική για την προεδρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τη δεδομένη στιγμή. Δεδομένων των πιο πάνω αποφασίστηκε όπως ζητηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας όλων των οργανωμένων συνόλων με το ΑΚΕΛ ώστε να συζητηθεί το θέμα, αφού την δεδομένη στιγμή ο κ. Νίκος Κατσουρίδης εξακολουθούσε και εξακολουθεί να αποτελεί πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΑΚΕΛ. Πράγματι ο Συ.Φι Λάρνακας-Αμμοχώστου ανάλαβε την πρωτοβουλία να διευθετήσει αυτή τη συνάντηση. Σε επικοινωνία όμως που είχαμε με αρμόδιο άτομο στο ΑΚΕΛ μας αναφέρθηκε ότι ο κ. Νίκος Κατσουρίδης ήταν αρνητικός σε ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του, πράγμα που επιβεβαιώνει και η μετέπειτα ανακοίνωσή του, και δεν υπήρχε οποιοσδήποτε λόγος να γίνει η πιο πάνω συνάντηση.

Λίγη ώρα μετά την επικοινωνία μας με το ΑΚΕΛ ανακοινώθηκε η πρόθεση του κ. Λώρη Κυριάκου για υποβολή υποψηφιότητας και καταρτισμό δικού του συνδυασμού. Ο κ. Κυριάκου επικοινώνησε μαζί μας και ζήτησε συνάντηση με όλα τα οργανωμένα σύνολα εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή του όπως συμπεριλάβει στο συνδυασμό του ένα άτομο από κάθε σύνδεσμο, το οποίο θα εισηγείτο ο κάθε σύνδεσμος. Ο Συ.Φι. Λάρνακας-Αμμοχώστου ανάλαβε και πάλι την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με όλους τους συνδέσμους για να μεταφέρει αυτή την πρόσκληση. Εκτός από τη Θύρα 9, λόγω διαφωνίας με την υποψηφιότητα Λώρη Κυριάκου, αλλά και το Συ.Φι Πάφου λόγω απόστασης, οι υπόλοιποι σύνδεσμοι αποδέχτηκαν την πρόσκληση και διευθετήθηκε έτσι συνάντηση το πρωί του Σαββάτου στη Λευκωσία. Μια μέρα πριν τη συνάντηση επικοινώνησε μαζί μας στέλεχος της Θύρας 9, εκφράζοντας την πρόθεσή τους για έκδοση ανακοίνωσης ενάντια στην υποψηφιότητα Λώρη Κυριάκου. Η θέση των συνδέσμων μας ήταν κάθετα αντίθετη, λέγοντας ότι πριν συναντηθούμε με τον κ. Κυριάκου (και οποιονδήποτε κ. Κυριάκου) και ακούσουμε τις θέσεις και απόψεις του, δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε και να συνυπογράψουμε τέτοια ανακοίνωση. Δυστυχώς το πρωί του Σαββάτου στη συνάντηση παρόντες ήταν μόνο αντιπροσωπείες των συνδέσμων μας, καθώς και του ομίλου γυναικών Ομόνοιας. Στο σημείο αυτό επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής. Καταρχάς ως σύνδεσμοι έχουμε τις δικές μας απόψεις και δεν χειραγωγούμαστε, ούτε και καθοδηγούμαστε από κανένα είτε αυτός λέγεται κόμμα είτε Θύρα 9. Σεβόμαστε όλες τις αντίθετες απόψεις και απαιτούμε αυτό να είναι αμοιβαίο. Δεύτερον, κανένα μέλος των συνδέσμων μας δεν αποδέχτηκε θέση στον συνδυασμό Λώρη Κυριάκου για τον απλούστατο λόγο ότι ο ίδιος ο κ. Κυριάκου, αφού πρώτα μας εξέφρασε τον προβληματισμό του για το κατά πόσον θα υπέβαλλε τελικά υποψηφιότητα μετά τις πιέσεις που δέχθηκαν τα παιδιά του, πρακτικές τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα, μας ξεκαθάρισε ότι μέσα από τις επαφές που θα έκανε μέσα στο Σαββατοκύριακο με διάφορους οικονομικούς παράγοντες, θα διαφαίνετο κατά πόσον θα υπέβαλλε τελικά υποψηφιότητα ή όχι. Επομένως μέχρι και τη λήξη της συνάντησής μας με τον κ. Κυριάκου ούτε ο ίδιος δεν ήξερε αν θα υπέβαλλε τελικά υποψηφιότητα, πόσον μάλλον να αποδεχόμασταν και θέση στον συνδυασμό του.

Στη διάρκεια της συζήτησης στην Κοφίνου τέθηκε ακόμα μια εισήγηση εκ μέρους κάποιων συνδέσμων ως εναλλακτική λύση σε περίπτωση που η λύση Νίκου Κατσουρίδη δεν θα προχωρούσε. Η εισήγηση αφορούσε πρόταση στο Δ.Σ. της ομάδας μας για αναβολή των εκλογών για 1 μήνα. Και πάλι οι σύνδεσμοι μας εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τη διαφωνία τους, αφού κάτι τέτοιο θα παρέτεινε την διοικητική αβεβαιότητα στο σωματείο μας και θα ήταν ενάντια στην ηρεμία τόσο της ομάδας όσο και του κόσμου. Ως εκ τούτου εισηγηθήκαμε ότι αν προκριθεί η εισήγηση για αναβολή των εκλογών, αυτή θα έπρεπε να είναι μέχρι τον Μάιο και όχι μόνο για ένα μήνα και ότι σε μια τέτοια περίπτωση το παρόν Δ.Σ. θα έπρεπε να στηριχθεί από όλους μέχρι το τέλος της σεζόν, είτε θα έπρεπε να διοριστεί διοικούσα επιτροπή κοινής αποδοχής.

Κλείνοντας θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι μέσα από την παρούσα ανακοίνωση δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να κρίνουμε την ορθότητα ή μη είτε της απόφασης της Θύρας 9 ή και των υπόλοιπων οργανωμένων συνόλων της ομάδας μας, είτε του κ. Κατσουρίδη, είτε του κ. Λώρη Κυριάκου. Βασική μας αρχή είναι ο σεβασμός όλων των θέσεων, η μελέτη και συζήτηση όλων των απόψεων και εισηγήσεων και η λήψη αποφάσεων με δημοκρατικές διαδικασίες. Τελειώνοντας, καλούμε την Θύρα 9, αλλά και όλους τους συνδέσμους της ομάδας μας ανά το Παγκύπριο όπως διευθετήσουμε συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων, αλλά και λήψη αποφάσεων για το καλό της ομάδας αλλά και για ενδυνάμωση της ενότητας του ομονοιάτικου κόσμου.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ