Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιξε στο Ολίμπικο της Ρώμης (Videos&Pic)

Όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιξε στο Ολίμπικο της Ρώμης (Videos&Pic)


Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν η πρώτη Κυπριακή ομάδα που αγωνίστηκε στο Ολίμπικο της Ρώμης με αντίπαλο τη Λάτσιο. Επί της ευκαιρίας που μας δίνεται, αφού σήμερα θα παίξει εκεί ο Απόλλωνας, πηγαίνουμε πίσω σχεδόν 20 χρόνια και συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου του 1995 όταν αντιμετώπισε η ΟΜΟΝΟΙΑ τη Λάτσιο στην Ιταλία. Η αναμέτρηση ήταν για τον πρώτο γύρο του κυπέλου Ουέφα τότε και στη Ρώμη για να στηρίξουν την προσπάθεια των πρασίνων βρέθηκαν εκατοντάδες φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Στο πρώτο παιχνίδι οι πράσινοι δέχθηκαν την ήττα με 5-0, ενώ στον αγώνα της Λευκωσίας δύο εβδομάδες αργότερα η ομάδα μας δέχθηκε και πάλι την ήττα, αυτή την φορά με 2-1. Το μοναδικό τέρμα της ομάδας μας σε αυτά τα δυο παιχνίδια σημείωσε ο Πανίκος Ξιούρουπας στον επαναληπτικό που διεξήχθη στο Μακάρειο Στάδιο ισοφαρίζοντας προσωρινά σε 1-1.

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι της Ρώμης: Α. Χαρίτου, Σ. Ανδρέου, Κ. Καλοθέου Γ. Καλοθέου, Χ. Χριστοδούλου, Nedim Tutic, Α. Κάντηλος (69′ Κ. Ανδρέου), Valentin Stefan, Γ. Σαββίδης, Κ. Μαλέκος (72′ Γ. Κωνσταντινίδης) και Ξιούρουπας.

Στο επαναληπτικό στη Λευκωσία έπαιξαν: Α. Χαρίτου, Α. Ιωακείμ, Π. Παναγιώτου, Σ. Ανδρέου (78′ Χ. Χριστοδούλου), Χ. Χρυσάνθου (46′ Κ. Καιάφας), Γ. Καλοθέου, Valentin Stefan (80′ Α. Κάντηλος), Γ. Σαββίδης, Κ. Μαλέκος και Π. Ξιούρουπας.

Δείτε βίντεο από τις αναμετρήσεις: