Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Απίστευτες πραγματικά οι κατηγορίες του Μπιντάρι Γκαρσία

Απίστευτες πραγματικά οι κατηγορίες του Μπιντάρι Γκαρσία


Δεν τιμάνε κανέναα εμπλεκόμενο με το κυπριακό ποδόσφαιρο οι καταγγελίες του Ισπανού, πρώην αμυντικού της Άχνας Μπιντάρι Γκαρσία. Ο Ισπανός ισχυρίζεται ότι απειλήθηκε η σωματική του ακεραιότητα από άνθρωπους του σωματείου, ότι πιέστηκε να υπογράψει έγγραφα που δεν ήταν προς το συμφέρον του και ότι έμεινε απλήρωτος για μήνες.

Το χειρότερο, είναι πως κανείς μας δεν περιμένει να γίνει πραγματική έρευνα για τις κατηγορίες. Σε μια εβδομάδα το σκηνικό θα ξεχαστεί, όλα αυτά θα συνεχίσουν να γίνονται (χωρίς να λέμε ότι οι ισχυρισμοί του είναι αληθείς) και μην εκπλαγείτε να βρεθούν και αυτοί που θα κατηγορήσουν τον Μπιντάρι πως δεν σεβάστηκε τον πρώην “εργοδότη”…

“Μία μέρα η ζωή θα αναγκάσει αυτούς που σου γύρισαν τη πλάτη, να σε κοιτάξουν΄΄ Σε αυτή τη φράση συνοψίζεται η παρουσία μου τους προηγούμενους μήνες στη Κύπρο, όπου υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο. Χωρίς δισταγμό αντιμετώπισα τη πρόκληση. Ήξερα πως ίσως να ήταν ένα σημαντικό βήμα στη καριέρα μου, ξέροντας πως μπορούσαν να με προσέξουν ομάδες όπως ο ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια, ο Απόλλων.  Θεωρώ πως πέρασα μία σημαντική εμπειρία στη Κύπρο και δε μετανιώνω που πήγα, Αλλά έμαθα πως ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν είναι όπως πολλοί νομίζουν και ορισμένες φορές είναι τόσο πολύπλοκος που ορισμένες φορές πρέπει να κάνεις αγώνα επιβίωσης.

Όπως θα διαβάσετε πιο κάτω, περιγράφω εν συντομία τις δυσκολίες που πέρασα στον Εθνικό Άχνας. Σε σημείο που αναγκάστηκα να εγκαταλείψω το νησί αφού φοβόμουν για την  ασφάλεια μου, λόγω των απειλών που ελάμβανα από τους ιθύνοντες του συλλόγου. Ήταν τέτοιος ο εκφοβισμός που ερχόντουσαν σπίτι μου και μου κτυπούσαν τη πόρτα. Όλα έγιναν επειδή αρνήθηκα να υπογράψω ένα έγγραφο, όπου μου πρόσφεραν ένα μικρό ποσό μετρητά και μία post dated επιταγή με το 1/3 του μισθού μου. Είχα και προηγουμένως είχα λάβει ακάλυπτη επιταγή, την οποία η τράπεζα αρνήθηκε τρεις φορές να εξαργυρώσει. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, είχα πληρωθεί μόνο 1,5 μήνα από τους εφτά που ήμουν στην ομάδα. Μέχρι την ημέρα που πήρα το αεροπλάνο της επιστροφής για την Ισπανία, φοβόμουν πάρα πολύ. Αντιμετώπισα πολλές απειλές. Είχα συναντήσεις στις οποίες άνθρωποι του συλλόγου με πίεζαν να υπογράψω. Αν και εγώ τους παρέπεμπα στον ατζέντη μου, αυτοί δεν ήθελαν να επικοινωνήσουν μαζί του. Ήθελαν να υπογράψω το έγγραφο για να μην έχουν προβλήματα με την Ομοσπονδία. Για να μην τους αφαιρεθούν βαθμοί  όπως συνέβη με άλλες ομάδες. Συνέβησαν πράγματα που ελπίζω να μην συμβούν σε άλλους ποδοσφαιριστές. Σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζεται η πικρή πλευρά του ποδοσφαίρου. Ιστορίες που δεν βλέπουν το φως των πρωτοσέλιδων, αλλά αξίζουν να έρχονται στο φως. Σήμερα είναι χωρίς ομάδα. Αλλά είμαι μόλις 24 και έχω μπροστά μου δρόμο. Θα συνεχίσω με περισσότερη αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό. Δεν έχει σημασία ο χώρος και οι περιστάσεις. Το σημαντικό είναι να μάθεις να βρίσκεις και να κρατάς τα θετικά”