Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Ενημερώθηκαν τα σωματεία

Ενημερώθηκαν τα σωματεία


Οι εκπρόσωποι των Σωματείων που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Α’ Κατηγορίας «Γλαύκος Κληρίδης», Β1 και Β2 καθώς και εκπρόσωποι των Σωματείων που ανεβαίνουν στη Β’ Κατηγορία από τη Γ’, ενημερώθηκαν σήμερα για τα χρονοδιάγραμματα υποβολής των φακέλων για τα Κριτήρια UEFA καθώς και για τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

H ενημέρωση έγινε από το Β’ Αντιπρόεδρο της ΚΟΠ και Διευθυντής του Σχεδίου Κριτηρίων UEFA κ. Νίκο Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου τόνισε στα Σωματεία την ανάγκη για να τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα ενώ τους έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για υποθέσεις ποδοσφαιριστών εναντίον Κυπριακών Σωματείων που εκκρεμούν στη FIFA, αφού υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για επιβολή κυρώσεων από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Έγινε επίσης αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ομοσπονδία για παραχώρηση ευκολιών στην καταβολή των παλαιών υποχρεώσεων των Σωματείων προς το Κράτος (Φόρος Εισοδήματος και Κοινωνικές Ασφαλίσεις).

Μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 τα Σωματεία Α’ Κατηγορίας θα πρέπει να υποβάλουν συμπληρωμένες αιτήσεις για τα Οικονομικά Κριτήρια, τα Αθλητικά Κριτήρια, τα Νομικά Κριτήρια, τα Αθλητικά Κριτήρια, τα Κριτήρια Υποδομής και τα Διοικητικά Κριτήρια.

Τα υπόλοιπα Σωματεία οφείλουν να υποβάλουν καταστάσεις μόνο για τα Οικονομικά Κριτήρια.

Η διαδικασία ελέγχου θα ολοκληρωθεί εντός Μαϊου και μέχρι τις 31 Μαϊου 2014 η ΚΟΠ θα πρέπει να ενημερώσει την UEFA για τα αποτελέσματα του ελέγχου.

πηγή: cfa