Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Η αγάπη για το τριφύλλι (Pics)

Η αγάπη για το τριφύλλι (Pics)

img_5056


Η πιο κάτω ιστορία είναι του φίλου Πάρη που διαμένει μόνιμα στην Αγγλία. Ο Πάρης κατάγεται από την Λακατάμια και είναι Ομονοιάτης από παιδί, κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας στο βόρειο πέταλο και μέλος του Φαν Κλαμπ Λακατάμιας εκεί όπου έχει αρκετούς φίλους. Αν και πήγε στην Αγγλία αρχικά για σπουδές πλέον δουλεύει εκεί και αναγκάζεται να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα από τον υπολογιστή.

Η ιστορία που μας έστειλε ο φίλος Πάρης αρχίζει πριν από 2 σχεδόν μήνες όταν γνώρισε ένα Σκωτσέζο στη δουλεία του, οπαδό της Σέλτικ, με τον οποίο πάνω στην κουβέντα άρχισαν να μιλάνε για ποδόσφαιρο και τις ομάδες τους. Ο Σκωτσέζος γνώριζε την ΟΜΟΝΟΙΑ και τη ΘΥΡΑ 9 λόγω του Alerta Network και ακόμη πως οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν φιλίες και επικοινωνούν συχνά μεταξύ τους.

Έτσι ο Πάρης αποφάσισε να ταξιδέψει στη Σκωτία για να παρακολουθήσει από κοντά ένα παιχνίδι της Σέλτικ και να γνωρίσει τους οπαδούς της. Το περασμένο Σάββατο(22/03) η Σέλτικ αντιμετώπισε εντός έδρας τη Σεντ Μίρεν και ο Πάρης βρέθηκε στο γήπεδο όπου είδε την ομάδα της Γλασκώβης να κερδίζει με 3-0. Το παιχνίδι το παρακολούθησε από το χώρο όπου κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας(Green Brigade – Ultras Celtic) που δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν.

Το ταξίδι ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου όπου μαζί με άλλα άτομα από το Wim The Tim Supporters Club του Leeds έκλεισαν λεωφορείο για να πάνε στο παιχνίδι. Με την άφιξη τους στη Γλασκώβη πήγαν στο Fan Club των οπαδών της Σέλτικ εκεί όπου γνώρισε αρκετούς από τους οργανωμένους οπαδούς. Σε συνομιλίες μαζί τους, έμαθε πως αρκετοί από αυτούς ήρθαν στην Κύπρο πριν από μία εβδομάδα και παρακολούθησαν το παιχνίδι Ερμής-ΟΜΟΝΟΙΑ (λογάριαζαν να δουν το αιώνιο ντέρμπι αλλά λόγω της αναβολής του δεν το πρόλαβαν). Τα παιδιά των Green Brigade είπαν τα καλύτερα λόγια για τη φιλοξενία που έτυχαν από τους δικούς μας οπαδούς στο φαν κλαμπ της Πάφου και της Λάρνακας, ενώ εντυπωσιάστηκαν από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Μετά από αρκετές κουβέντες και κατανάλωση αλκοόλ ξεκίνησαν για να πάνε στο γήπεδο, όπου ήταν 5 λεπτά με τα πόδια μακριά. Η φιλοξενία που έτυχε ο Πάρης ήταν η καλύτερη και οι φίλοι της Σέλτικ των έκαναν να νιώσει άνετα και τον ρωτούσαν συνεχώς εάν περνάει καλά. Με τη λήξη του παιχνίδι και μέχρι την αναχώρηση για πίσω στην Αγγλία κάθισαν για μπύρες στην παμπ του σταδίου λέγοντας τις εμπειρίες από τα ταξίδια σε Κύπρο και Γλασκώβη αντίστοιχα.

Ο Πάρης τράβηξε κάποιες φωτογραφίες, ενώ οι φίλοι της Σέλτικ που ήρθαν πριν λίγες ημέρες στην Κύπρο του έστειλαν και αυτοί μερικές για να τις δημοσιεύσουμε. Δείτε πιο κάτω τις φωτογραφίες από τα δύο ταξίδια, τα οποία τα ενώνει η αγάπη για το τριφύλλι.

[nggallery id=430]