Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Κάνε και συ μια καταγγελία, μπορείς…

Αναγνώστης: Κάνε και συ μια καταγγελία, μπορείς…


Με παλαιότερο άρθρο μου «Όντως επιβάλλεται αντίδραση και ιδού μια πιθανή επιλογή»  εισηγήθηκα την αντίδραση από την πλευρά της Ομόνοιας τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από εξωγηπεδικούς παράγοντες, όσο και στο πρόβλημα ρατσιστικής συμπεριφοράς που παρατηρείται στο κυπριακό ποδόσφαιρο μέσω της συνεργασίας με το αντιρατσιστικό δίκτυο FARE (farenet.org).

Η διαδικασία υποβολής παραπόνου ήταν πολύπλοκη αφού για να γίνει χρειαζόταν η εγγραφή του καταγγέλλοντα στο fare network, ενώ δεν προστατευόταν ούτε η ανωνυμία καθώς τα μέλη του fare network ειναι δημοσιευμένα στο http://www.farenet.org/.

Τώρα όμως η διαδικασία είναι πολύ απλή ενώ προστατεύεται και η ανωνυμία. Για την υποβολή καταγγελίας χρειάζεται μόνο η συμπλήρωση μιας online φόρμας http://www.emailmeform.com/builder/form/Pq1UiJc040aOsFaHdeMwV                                                                                                                                               
Στη συγκεκριμένη φόρμα ο καταγγέλλων δίνει το ονοματεπώνυμο και email του για να ενημερωθεί για τις ενέργειες του fare. Τα στοιχεία παραμένουν εμπιστευτικά. Υπάρχει η δυνατότητα τεκμηρίωσης των καταγγελιών που υποβάλλονται καθώς πέραν από την περιγραφή περιστατικού, ο καταγγέλων έχει τη δυνατότητα να επισυνάψει υλικό αναφορικά με το κάθε συμβάν.

ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ FARE NETWORK

1. Καταπολεμηση του ρατσισμου που έχει παρει  μεγαλες διαστασεις με κερκιδες γεματες με ναζιστικα συμβολα.

2. Μηδενικό κόστος καθώς δεν υπάρχει εμπλοκή  σε χρονοβορες και δαπανηρές δικαστικές διαμάχες, καθως προκειται για θεσμοθετημενη διαδικασια εξετασης παραπονων η οποια γίνεται εκτος της νομικης οδου.

3. Δεν χρειαζεται η εμπλοκή της επισημης Ομόνοιας. Ο καθένας μπορεί να υποβάλει το παράπονο του στο FARE Network.4. Περιοριζονται οι υπερεξουσιες των μελων της δικαστικης καθως κατα καποιο τροπο θα ελεγχονται για τις αποφασεις τους σε αντιθεση με το τι γινεται μεχρι σημερα. Ουσιαστικα θα αποτελεσει το μοναδικο οπλο απεναντι στην αυθαιρεσια της ΚΟΠ και των σωματων της

5. Διαφανεια στις αποφασεις τις δικαστικης καθως θα χρειαστει να ενημερωνει για το υψος της ποινης που επιβαλλει

6. Περιορισμος της εμπλοκης των πολιτικων στις αποφασεις της δικαστικης καθως θα υπαρχει πλεον ο κινδυνος εκθεσης της κυβερνησης στο εξωτερικο για θεματα καταπολεμησης ρατσισμου και

7. Το ταιμινγκ για να γινει μια τετοια κινηση ειναι πολυ καλο δεδομενης της αποφασης της ΚΟΠ να υιοθετησει ψηφισμα της UEFA που προνοει αυστηρες ποινες.

X.X.