Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Πάμπος: ”Να βάλουμε την Εθνική στο σωστό δρόμο”

Πάμπος: ”Να βάλουμε την Εθνική στο σωστό δρόμο”


Την πρώτη του Συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της Εθνικής Ανδρών παραχώρησε σήμερα ο Πάμπος Χριστοδούλου. Μαζί με τον κ. Χριστοδούλου ήταν και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου ο οποίος έχει αναλάβει πόστο τεχνικού συνεργάτη στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε:

«Αποτελεί τιμή για εμένα το γεγονός ότι είμαι προπονητής στην Εθνική Κύπρου. Θέλουμε να μπούμε σε μια νέα εποχή και μαζί με την Ομοσπονδία, να πάρουμε την ομάδα στο σωστό δρόμο.

Ως νέα τεχνική ηγεσία θέλουμε να πετύχουμε δύο πράγματα: Να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και να κάνουμε τους ποδοσφαιριστές να αποτελεί για αυτούς προτεραιότητα η Εθνική ομάδα».

Μιλώντας για το αυριανό φιλικό με τη Βόρεια Ιρλανδία, ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός δήλωσε:

«Είναι ένα φιλικό παιχνίδι το οποίο προσφέρεται για δοκιμές και συμπεράσματα. Ασφαλώς θέλουμε να πάμε καλά και θα ήταν ότι καλύτερο να πάρουμε και αποτέλεσμα, όμως, ακόμη και αν δεν τα καταφέρουμε, έχουμε χρόνο να δουλέψουμε αυτά που θέλουμε μέχρι τους επίσημους αγώνες».

Ο κ. Χριστοδούλου ερωτήθηκε και για την κλήρωση του προκριματικού ομίλου του EURO 2016 και τους στόχους που μπορεί να έχει η Εθνική μας:

«Είναι ένας ύπουλος όμιλος με αρκετές ομάδες να διεκδικούν τις πρώτες δύο θέσεις. Πέραν της Βοσνίας και του Βελγίου, την τρίτη θέση θα διεκδικήσουν και η Ουαλία και το Ισραήλ. Όσον αφορά εμάς, πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και να κρατούμε χαμηλούς τόνους. Στόχος είναι να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική με ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα δίνουν το 100% στο γήπεδο. Ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού του δικού μου αλλά και των παικτών να είναι η διεκδίκηση της τρίτης θέσης, όμως, πρέπει να έχουμε επίγνωση για το ποιοι είμαστε και να μην λέμε μεγάλα λόγια».

Ο κ. Χριστοδούλου εξήγησε και το σκεπτικό του για τις κλήσεις στην Εθνική:

«Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που να αποτελείται από 30-35 ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανά πάσα στιγμή να μπορούν να κληθούν στην Εθνική. Δεν σημαίνει πως κάποιοι παίκτες που δεν είναι σε αυτή την κλήση είναι και εκτός πλάνων και επίσης, δεν σημαίνει πως κάποιος παίκτης που είναι σε αυτή την κλήση και δεν θα είναι στην επόμενη πως δεν τον υπολογίζω.  Παράλληλα, σε κάθε κλήση θα υπάρχουν και νεαροί ποδοσφαιριστές αφού ψάχνουμε παίκτες για να φτιάξουμε την ομάδα των επόμενων χρόνων. Θα πάρουν την ευκαιρία τους και όσοι αξίζουν, θα μείνουν στην ομάδα».

Μιχάλης Κωνσταντίνου

Λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου αναλαμβάνει θέση Τεχνικού Συνεργάτη στην Εθνική Ανδρών.

Μιλώντας στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου, ο Κωνσταντίνου είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι μια καινούργια αρχή για όλους μας. Είμαι πολλά χρόνια στην Εθνική, γνωρίζω πολύ καλά την ομάδα και θέλω με τη σειρά μου να βοηθήσω στο βαθμό που μπορώ. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως πρέπει να βοηθήσουμε όλοι την Εθνική. Αν ήμαστε ενωμένοι, αγαπημένοι, αν είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια, μπορούμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Πρέπει όλοι να αγαπήσουμε την ομάδα, να ξέρουμε που βρισκόμαστε και να έχουμε ισορροπία στις αντιδράσεις μας, τόσο μετά από αποτυχίες, όσο και μετά από επιτυχίες».

πηγή: cfa