Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Σεμινάριο Διαιτησίας σε προπονητές και ποδοσφαιριστές

Σεμινάριο Διαιτησίας σε προπονητές και ποδοσφαιριστές


Στα πλαίσια των κανονισμών κριτηρίων UEFA πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία σεμινάριο με θέμα Διαιτησία – Κανονισμοί Παιχνιδιού.

Το Σεμινάριο απευθυνόταν προς τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές των Σωματείων Α’ Κατηγορίας καθώς και σε Σωματεία που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Β1 και πραγματοποιήθηκε στην παρουσία των διαιτητών κατηγορίας Elite και Elite Development.

Μιλώντας προς τους παρευρισκόμενους, ο Διευθυντής του Σχεδίου Κριτηρίων UEFA και Β΄ Αντιπρόεδρος της ΚΟΠ κ. Νίκος Νικολάου τόνισε πως στόχος του Σεμιναρίου, πέραν της καλύτερης κατανόησης των κανονισμών διαιτησίας, είναι η βελτίωση της σχέσης των διαιτητών με τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές καθώς και δημιουργία μεταξύ τους σχέσης αλληλοκατανόησης και αλληλοσεβασμού.

Επίσης, ο κ. Νικολάου εξέφρασε ενώπιον όλων των παρευρισκομένων την στήριξη και τη συμπάθεια της ΚΟΠ προς τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου Λεόντιο Τράττο για το συμβάν της προηγούμενης εβδομάδας με την τοποθέτηση βόμβας στο αυτοκίνητο του.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ κ. Hans Reijgwart αναφέρθηκε με τη σειρά του στην ανάγκη για αλληλοκατανόηση μεταξύ διαιτητών, ποδοσφαιριστών και προπονητών, τονίζοντας πως αντιλαμβάνεται πλήρως την πίεση που έχουν όλοι όταν μπαίνουν στο γήπεδο προκειμένου να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Ο κ. Reijgwart καταδίκασε το συμβάν σε βάρος του Λεόντιου Τράττου και στη συνέχεια, ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Διαιτησίας και τα καθήκοντα που έχει το κάθε μέλος της Επιτροπής.

«Εργαζόμαστε όλοι σκληρά με στόχο την πρόοδο της διαιτησίας και τα τελευταία χρόνια, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως έχετε εσείς τις ομάδες σας και θέλετε να έχετε επιτυχίες, έτσι και εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό στο έργο που έχουμε αναλάβει», είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας.

Στη συνέχεια, προβλήθηκαν επιμορφωτικά φιλμάκια σε σχέση με διαιτητικές αποφάσεις σε αγώνες Champions League και έγινε επεξήγηση κανονισμών διαιτησίας στους προπονητές και στους ποδοσφαιριστές.

πηγή: cfa