Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Στον τελικό ο Ερμής

Στον τελικό ο Ερμής


Βγήκε το ζευγάρι του τελικού κυπέλλου, με τον Ερμή και το Αποέλ να είναι ο ομάδες που θα αναμετρηθούν στις  21 Μάιου με φόντο τον τίτλο. Ο Ερμής προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό κυπέλλου κερδίζοντας στην παράταση τον Απόλλωνα με 4-1. Η ομάδα της Αραδίπου στην κανονική διάρκειας του σημερινού επαναληπτικού κατάφερε να προηγηθεί με 2-1 ισοφαρίζοντας  το σκορ του πρώτου αγώνα με το οποίο κέρδισε η Λεμεσιανή ομάδα και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί οι «φτεροπόδαροι» πέτυχαν ακόμη δύο τέρματα παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει το Αποέλ που είχε κερδίσει νωρίτερα τη Δόξα με 4-0.

Ιστορική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Coca – Cola για τον Ερμή

Ο Ερμής Αραδίππου προκρίθηκε σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Κυπέλλου Coca – Cola, εκεί όπου στις 21 Μαϊου θα αντιμετωπίσει το Αποέλ. Στον επαναληπτικό ημιτελικό, ο Ερμής νίκησε με 4-1 τον Απόλλωνα, ανατρέποντας το  2-1  με το οποίο είχε χάσει στον πρώτο αγώνα. Ο αγώνας κρίθηκε στην παράταση, εκεί όπου ο Ανδρέας Παπαθανασίου πέτυχε δύο τέρματα για τον Ερμή και έγινε  μεγάλος πρωταγωνιστής της πρόκρισης. Ο Ερμής άνοιξε το σκορ με τον Ταγκπατζούμι στο 58′ και ο Απόλλωνας ισοφάρισε στο 61′ με τον Σανγκόι. Στο 85′ με απευθείας κτύπημα φάουλ ο Ταραλίδης έβαλε μπροστά τον Ερμή (2-1) ισοφαρίζοντας έτσι το σκορ του πρώτου αγώνα και οδήγησε το παιχνίδι σε παράταση. Στο 10ο λεπτό της παράτασης ο Παπαθανασίου με κεφαλιά  πέτυχε το 3-1 για τον Ερμή ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής πέτυχε το 4-1 με πλασέ, σφραγίζοντας την πρόκριση της ομάδας του.

Στον τελικό με διπλή νίκη το Αποέλ

Από το Μακάρειο Στάδιο άρχισε σήμερα το απόγευμα η αγωνιστική δράση της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Coca – Cola. Μια βδομάδα μετά το πρώτο τους παιχνίδι στο Στάδιο ΓΣΠ που έληξε με 4-1 υπέρ του Αποέλ, Δόξα Κατωκοπιάς και Αποέλ συναντήθηκαν  στον επαναληπτικό στο Μακάρειο Στάδιο. Το Αποέλ νίκησε με 4-0 και με συνολικό σκορ 8-1 προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στις 21/5. Στο σημερινό παιχνίδι το Αποέλ άνοιξε το σκορ στο 45′ με τον Πιπίνη, αποτέλεσμα ημιχρόνου. Στο 60′ ο Ατόρνο πέτυχε το 2-0 και στο 69′ ο ίδιος ποδοσφαιριστής το 3-0. Στο 71΄ο Σαντίν διαμόρφωσε το 4-0. Για τη Δόξα το σημερινό ήταν το έβδομο παιχνίδι στη διοργάνωση και σε αυτή τη διαδρομή πέτυχε πέντε νίκες και δέχτηκε δύο ήττες. Το Αποέλ επίσης έδωσε το έβδομο του παιχνίδι και για να φτάσει στον τελικό πέτυχε έξι  νίκες και έφερε μια ισοπαλία.