Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Ο Πάμπος για τους νεαρούς

Ο Πάμπος για τους νεαρούς

pod-ano-23-oikonomis-goal


Ο Πάμπος Χριστοδούλου είχε παρακολουθήσει τον αγώνα Ανόρθωση-ΟΜΟΝΟΙΑ την Κυριακή και σίγουρα είχε στραμμένα τα βλέμματα του και στους Κύπριους νεαρούς του τριφυλλιού.

«Σαν προπονητή της Εθνικής, αλλά και σαν Κύπριος, είναι με μεγάλη χαρά και περηφάνια που βλέπω νεαρούς Κύπριους να παίζουν στις ομάδες τους. Ποιος δεν θέλει να τους βλέπει όχι μόνο να αγωνίζονται αλλά και να πρωταγωνιστούν και να αναδεικνύονται και MPV αρκετών αγώνων. Θέλω όμως να τους στείλω και ένα μήνυμα: Να παίξεις για ένα χρόνο ή μερικά παιχνίδια είναι εύκολο όταν έχεις το ταλέντο. Το δύσκολο είναι να κρατηθείς στα ψηλά και αυτό γίνεται μόνο με σκληρή δουλειά και σωστή νοοτροπία. Η νοοτροπία φυσικά είναι περισσότερο θέμα προπονητή. Η σκληρή δουλειά είναι πιο σημαντική από το ταλέντο και εκεί είναι που υστερούν σε σχέση με κάποιους ξένους. Με σκληρή δουλειά ένας μέτριος παίκτης μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Ένα μεγάλο ταλέντο χωρίς να δουλέψει θα μείνει απλά ταλέντο», δήλωσε στη “ΣΗΜΕΡΙΝΗ” ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Δεν θα αδικηθεί κανείς»
Ο κ. Χριστοδούλου έστειλε ακόμα ένα σημαντικό μήνυμα, όχι μόνο στους διεθνείς αλλά όλους τους Κύπριους. «Θέλω να ξέρουν ότι μαζί με τους συνεργάτες μου παρακολουθούμε κάθε εβδομάδα όλα τα παιχνίδια, βλέπουμε ματς μικρών κατηγοριών και όποιος αξίζει θα πάρει ευκαιρίες. Φτάνει να έχει μια διάρκεια και σταθερότητα στην αποδοσή του. Να είναι σίγουροι ότι δεν θα αδικηθεί κανείς. Είναι κάτι που θέλω και εγώ, να έχω ότι καλύτερο στα χέρια μου. Αν είσαι καλός θα πάρεις ευκαιρίες. Είναι βασικό για έναν παίκτη, Κύπριο ή ξένο, να καταλάβει ότι πρέπει να δουλέψει σκληρά και σε επαγγελματικές βάσεις για να φτάσει σε ψηλό επίπεδο. Οι ξένοι που έρχονται στην Κύπρο και δίνουν το κάτι παραπάνω βοηθούν να βελτιωθεί το επίπεδο, άρα και οι Κύπριοι νεαροί. Αν έχει το ταλέντο δίπλα σε καλούς ξένους θα πάεις ψηλά»