Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Άποψη φιλάθλου για το θέμα Ακουισταπάτσε

Άποψη φιλάθλου για το θέμα Ακουισταπάτσε

pod-omonia-apoel134-jonas


Φίλος της σελίδας, μας έστειλε την πιο κάτω άποψη. Παρουσιάζει το θέμα Ακουισταπάτσε, υπό μια διαφορετική οπτική γωνία.
Διάβασα με προσοχή τη δήλωση του ποδοσφαιριστή Γιόνας Ακουισταπάτσε στο  www.sigmalive.com και επειδή έτυχε να γνωρίζω κάποια πράγματα, νιώθω ότι κάποιες αλήθειες πρέπει να ειπωθούν.

Το καλοκαίρι του 2014 ο ποδοσφαιριστής ζητούσε μία ευκαιρία στην καριέρα του, μετά που είχε μείνει εκτός πλάνων από τη Μπόχουμ και η ΟΜΟΝΟΙΑ και ο προπονητής της, του την έδωσαν. Πολύ σωστά ο ποδοσφαιριστής αναφέρει σε δήλωσή του στο www.sigmalive.com, πως υπάρχει θετικό κλίμα στην ποδοσφαιρική ομάδα, πως υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές και καλή τεχνική ηγεσία, αλλά και μία διοίκηση που όντως καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να είναι το Σωματείο συνεπές στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Και γνωρίζω πως οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρώτοι που πληρώνονται, μόλις προκύψει ρευστότητα στο Σωματείο και είναι όλοι πληρωμένοι όπως ακριβώς προνοεί το συμβόλαιο του καθενός ξεχωριστά. Το ίδιο και ο Γιόνας Ακουισταπάτσε.

Στη δήλωσή του στο www.sigmalive.com, ο Γιόνας Ακουισταπάστε πέφτει σε αντιφάσεις, σε μία  προσπάθεια να δικαιολογήσει την παντελώς αδικαιολόγητη συμπεριφορά του. Ο ποδοσφαιριστής επιλέγει σε μία κρίσιμη – για όλους όσους ισχυρίζεται ότι εκτιμά – καμπή του πρωταθλήματος, να θέσει εαυτόν εκτός πλάνων, με σοβαρό κόστος για την ομάδα μας. Εγκατέλειψε το πλοίο, χωρίς να σεβαστεί την προσπάθεια των συμποδοσφαιριστών του και των προπονητών του, χωρίς να σεβαστεί τους κόπους όλων, προδίδοντας και την εμπιστοσύνη εμάς, των απλών φιλάθλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο ποδοσφαιριστής αναφέρει στη δήλωσή του ότι προέρχεται από μία διαφορετική κουλτούρα και τρόπο σκέψης. Αν ήταν έτσι, όφειλε να συμπεριφερθεί έντιμα και με ειλικρίνεια, ζητώντας συνάντηση με την εφορία ποδοσφαίρου και την ηγεσία του Σωματείου, όπως έπραξε ο Σερτζίνιο, ούτως ώστε να συζητήσει το όλο θέμα που τον απασχολούσε. Γιατί δεν το έπραξε; Αυτό δεν μας το απαντά. Ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να αναφέρει τους πραγματικούς λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτήν του την απόφαση και να σταματήσει τις υπεκφυγές. Μήπως έχει διαπραγματευτεί και μήπως έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα στη Γερμανία, προτού εκδηλώσει την επιθυμία του για να αποχωρήσει από την ΟΜΟΝΟΙΑ; Η γενικότερη συμπεριφορά και τρόπος λειτουργίας του, πάντως, δείχνουν πως καραδοκούσε ύπουλα για να βρει την ευκαιρία, όπως νόμιζε, που θα του επέτρεπε να αποχωρήσει από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Σύμφωνα πάντως με αυτά που ξέρω, ο ποδοσφαιριστής δεν έχει προσμετρήσει σωστά όλα τα δεδομένα και έχει πέσει έξω στους υπολογισμούς του. Άρα δεν έχει βρει την ευκαιρία που νόμιζε ότι βρήκε.

Το Σωματείο μας μπορεί να ταλανίζεται από πληθώρα οικονομικών προβλημάτων, όμως διαχρονικά συμπεριφέρεται έντιμα, με ειλικρίνεια και προπαντός ανθρώπινο τρόπο προς όλους. Ο Γιόνας Ακουισταπάτσε, μας συμπεριφέρθηκε με εντιμότητα, ειλικρίνεια και ανθρώπινο τρόπο. Εγώ λέω όχι.

Με εκτίμηση, ένας απλός φίλαθλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.