Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Για μια δεύτερη καριέρα μετά το ποδόσφαιρο

Για μια δεύτερη καριέρα μετά το ποδόσφαιρο

xarpasp


Ένας ποδοσφαιριστής επιβάλλεται να είναι μορφωμένος με σπουδές, ακόμη και αν κάνει από μικρός επαγγελματικό συμβόλαιο και ακολουθήσει καριέρα στο ποδόσφαιρο. Ο Χάρης Κυριάκου, που σπουδάζει Accounting Finance, απευθυνόμενος σε μικρούς παίκτες ακαδημιών αλλά και τους γονείς τους μίλησε σε σεμινάριο για το θέμα αυτό τονίζοντας τη σημασία των σπουδών έτσι ώστε να έχουν εναλλακτική λύση όταν σταματήσουν το ποδόσφαιρο.

Η ενημέρωση του ΠΑΣΠ:

Ο ΠΑ.Σ.Π. συμμετείχε σε σεμινάριο που διοργάνωσε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ακαδημιών Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας την περασμένη Τετάρτη, με θέμα τη διατροφή και τη σημασία που έχει για έναν ποδοσφαιριστή η μόρφωση.

Στο σεμινάριο ο πρόεδρος του Συνδέσμου μας, Σπύρος Νεοφυτίδης, είχε την ευκαιρία να αναλύσει σε παίκτες ακαδημιών και στους γονείς τους πόσο σημαντικό είναι να είναι έτοιμοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές για μια δεύτερη καριέρα μετά το… κρέμασμα των παπουτσιών. Πληροφόρησε, μάλιστα, τους παρευρισκόμενους για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΠΑ.Σ.Π.

Την σημασία που έχουν οι σπουδές για τους ποδοσφαιριστές υπερτόνισαν και τα μέλη του Συνδέσμου μας Χάρης Κυριάκου (ΟΜΟΝΟΙΑ) και Γιάννης Χατζηβασίλης (Εθνικός Άχνας).

Ο πρώτος σπουδάζει Accounting Finance, ενώ ο δεύτερος Πολιτικός Μηχανικός. Κατά συνέπεια, ήταν οι πιο κατάλληλοι για να μιλήσουν στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τους γονείς τους, για τη σημαντικότητα να αποκτά ένας ποδοσφαιριστής ακαδημαϊκά προσόντα.