Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Ο αυτοκράτορας θυμάται

Ο αυτοκράτορας θυμάται

klitos


Κύπρος-Βέλγιο σήμερα και ο κορυφαίος κατά πολλούς Κύπριος αμυντικός όλων των εποχών Κλείτος Ερωτοκρίτου, αναπωλεί το παιχνίδι στο οποίο έλαβε μέρος το 1981. Ο “αυτοκράτορας” έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Facebook.

“ΠΡΙΝ 34 ΧΡΟΝΙΑ … 18/2/1981
ΒΕΛΓΙΟ – ΚΥΠΡΟΣ 3-2
ΦΩΤΟ- ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΙΒΟ ΤΗΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ
Από τους αγώνες που όσοι συμμετείχαμε τον θυμούμαστε με νοσταλγία.Από τις καλύτερες παρουσίες της Εθνικής μας σε εκτός έδρας αγώνα, με αντίπαλο ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά θηρία της εποχής.
Ένας αγώνας με τον οποίο κάναμε αίσθηση στην Ευρώπη τότε, με αποτέλεσμα η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να μας τιμήσει σε ειδική εκδήλωση.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το παιγνίδι έγινε στο Χέυζελ,ένα γήπεδο που έγινε παγκόσμια γνωστό από τα γεγονότα που έλαβαν μέρος στον τελικό για το ευρωπαικό, μεταξύ Γιουβέντους- Λίβερπουλ όπου είχε αρκετά θύματα και νεκρούς φιλάθλους.
Στο εικοσάλεπτο χάναμε με 2-0. Μειώσαμε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου με τον Στέφανο και ισοφαρίσαμε στο δεύτερο ημίχρονο με πολύ ωραίο τέρμα του Φοίβου. Τελικά δεχτήκαμε γκολ στα τελευταία λεπτά και χάσαμε με 3-2.
Σύνθεση εθνικής μας: 1) Α. Κωνσταντίνου(ΑΕΛ), 2) Τουμάζος(Ανόρθωση), 3) Φ. Καλοθέου(Ολυμπιακός), 4) Κ. Ερωτοκρίτου(Ομόνοια), 5) Σ. Λυσάνδρου(Ανόρθωση) 6) Γ. Γιαγκουδάκης(Απόλλων) 7) Α. Μιαμηλιώτης(ΑΠΟΕΛ), 8) Ν. Παντζιαράς(ΑΠΟΕΛ) 9) Φ. Βραχίμης(Ανόρθωση), 10) Φ. Δημητρίου( Ομόνοια) 11) Φ. Θεοφάνους (Πεζοπορικός)
Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης οι Ηρόδοτος (ΑΠΟΕΛ), Τ. Αντωνίου (ΑΠΟΕΛ),Φακέτι (Ολυμπιακός), Γ. Ανδρέου (Ανόρθωση), Τσίγκης (Άρης ), Κυριάκου (ΑΠΟΕΛ), Λουκής (Παραλίμνι
Προπονητής της ομάδας ο μακαρίτης Κώστας Ταλιάνος.
Αξιοσημείωτα ότι ο Στέφανος όπως έλεγε πριν το παιγνίδι είχε δεί στο όνειρο του ότι σκόραρε,μετά από εκτέλεση φάουλ του Φοίβου, κάτι που έγινε τελικά, το δε γκόλ που σημείωσε ο Φοίβος απέκτησε το θαυμασμό του παγκοσμίου φήμης τερματοφύλακα του Βελγίου Ππάφ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ.