Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Οι ευθύνες που δεν ανέλαβε κανείς

Οι ευθύνες που δεν ανέλαβε κανείς

ag12-omonoia-enp-b-111 (17)


Η δημοσιογράφος του Πολίτη Κατερίνα Ζορμπά, γνωστή για τα έντονα ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΑ συναισθήματα της, γράφει την άποψη της σχετικά με την ομάδα. Αναρωτιέται ποιος ανέλαβε ποτέ ευθύνη σε αυτό το οικοδόμημα και έχουμε απαίτηση από τους παίκτες να αναλάβουν τις δικές τους και απαιτεί να λειτουργήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ επαγγελματικά. Δείτε ολόκληρη την άποψη της:

Άκουγα χθες μέλος του δσ της Ομόνοιας – τον οποίο κατά τα άλλα εκτιμώ και αγαπώ – να ζητά μετά το παιχνίδι από τους παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αναρωτιέμαι πότε – τα τελευταία χρόνια – ανέλαβε κάποιος στην Ομόνοια τις ευθύνες του, για να ζητάμε κάτι τέτοιο τους παίκτες! Από παίκτες που στα 30 τόσο τους, τους βαφτίσαμε δεξιούς μπακ, ενώ είναι εξτρέμ, από αμυντικούς μέσους τους βαφτίσαμε αμυντικούς και από δεξιούς μπακ – αμυντικούς. Τι εξήγηση να ζητήσω από τους παίκτες για το γεγονός ότι ενώ πονούσαμε στον άξονα φορτώσαμε ένα λεωφορείο αριστερούς μπακ; Τι εξήγηση να ζητήσω από τους παίκτες για το ότι έφυγε ο Ποτέ και δεν αντικαταστάθηκε ποτέ; Τι εξήγηση να ζητήσω από τους παίκτες για το γεγονός ότι αυτήν την στιγμή στο ρόστερ μας έχουμε ένα μέτριο μόλις καθαρόαιμο αμυντικό; Τι εξήγηση να ζητήσω από τους παίκτες για το γεγονός ότι έβλεπα να μην πάει καλά η υπόθεση με τον προπονητή από τον Αύγουστο και περίμενα απλώς να φθάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο;

Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν 30 εκατομμύρια χρέος στην Ομόνοια και κανείς δεν ανέλαβε τις ευθύνες του. Φέτος έγινε ο χειρότερος προγραμματισμός και ουδείς ανέλαβε τις ευθύνες του. Βλέπουμε την ομάδα χρόνο με το χρόνο να πηγαίνει χειρότερα και μόλις τολμήσεις να πεις ότι χρειάζεται να γίνουν αλλαγές στην ομάδα, ενεργοποιούνται τα γνωστά αντανακλαστικά για να μας υποδείξουν ότι το μοντέλο μας είναι τέλειο (βλέπε δηλώσεις Λάκη Πολυκάρπου στο ΡΙΚ). Λοιπόν για να εξηγούμαστε: Δεν θεωρώ ότι αν γίνει εταιρεία η Ομόνοια θα λυθούν τα προβληματά της. Το είπα πολλές φορές. Απαιτώ όμως να γίνουμε σοβαρή ομάδα με συγκεκριμένους και ξεκαθαρισμένους ρόλους. Απαιτώ να υπάρχει επαγγελματισμός σε όλα τα επίπεδα. Για να μην επαναληφθούν φαινόμενα σαν τα φετινά: Ένα λεωφορείο αριστεροί μπακ και να μένει η ομάδα χωρίς κέντρο, χωρίς άμυνα, χωρίς επιθετικό. Απαιτώ να υπάρχει λογοδοσία και ευθιξία. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζετε κύριοι τον κόσμο σαν την κότα που θα σας γεννήσει κάθε χρόνο χρυσά αβγά για να βγείτε από τη δύσκολη θέση, αλλά κριτική να μην δέχεστε και να είστε μονίμως εξαφανισμένοι στα δύσκολα. Αν κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, είναι οι διοικούντες. Οφείλουν να παραιτηθούν ΤΩΡΑ και να οδηγήσουν αμέσως την ομάδα σε εκλογική συνέλευση. Χάθηκε και η φετινή χρονιά, είναι ξεκάθαρο και πλέον δεν έχουν κανένα δικαίωμα να πάρουν αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το επόμενο δ.σ. με κίνδυνο να χαθεί και η επόμενη χρονιά. Ανάληψη ευθυνών, λοιπόν, εδώ και τώρα.