Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Παρατηρητές του… εαυτού τους!

Παρατηρητές του… εαυτού τους!

Aca-U17-pr-apoel (19)


Το μεροκάματα να βγει και τα υπόλοιπα δεν λογαριάζονται εκεί στο… σχολείο του συνδέσμου διαιτησίας. Στους ορισμούς των μικρότερων ηλικιών αυτής της αγωνιστικής “συναντάμε” διαιτητές που μια εβδομάδα προηγουμένως έκαναν τρομερά λάθη, αλλοιώνοντας αποτέλεσμα σε αγώνα. Ασφαλώς, παρόμοιες διαιτησίες συναντάμε συχνά και εννοείται οι διαιτητές δεν τιμωρούνται. Είναι αυτοί που σε λίγα χρόνια θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός στα ανδρικά πρωταθλήματα και την Α’ Κατηγορία.

Από ποιον να τιμωρηθούν όμως;

Με εξαίρεση τους αγώνες Παίδων U17 και Νέων U21 Α’ Κατηγορίας, στα υπόλοιπα Πρωταθλήματα μικρότερων ηλικιών δεν υπάρχουν παρατηρητές. Δηλαδή με λίγα λόγια όσα λάθη και να κάνεις, δεν υπάρχει κανείς να σε ελέγξει να σου βάλει ένα βαθμό και εάν έκανες τραγική διαιτησία να “καθίσεις” στη συνέχεια για ένα χρονικό διάστημα. Όχι φυσικά πως εάν υπάρχει παρατηρητής και παρακολουθήσει μια διαιτησία… υπό το μηδέν θα τη βαθμολογήσει ανάλογα.

Υπάρχει γενικά ένα κλίμα αμφιβολίας εάν κάνουν τη δουλειά τους οι παρατηρητές ή εάν τσεπώνουν και αυτοί τον (πολύ) εύκολο μισθό τους μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες! Ακόμη, είναι ολοφάνερο πως οι διαιτητές στους αγώνες των ηλικιών αυτών είναι… μαθητευόμενοι. “Μαθαίνουν πάνω στους μικρούς” όπως ακούσαμε να λένε γονείς σε αγώνα της περασμένης εβδομάδας. Το θέμα όμως είναι όντως να μαθαίνουν και όχι να το βλέπουν ως ένα εισόδημα και τίποτα περισσότερο!

ΥΓ. Ο αρχικός σκοπός του άρθρου ήταν να παρουσιάσουμε παράδειγμα συγκεκριμένων διαιτητών που αλλοίωσαν αποτέλεσμα σε αγώνα της περασμένης αγωνιστικής και όχι απλά ορίστηκαν μια εβδομάδα αργότερα, αλλά θα κάνουν διαιτησίας σε ομάδα του ίδιου σωματείου (μην αναρωτιέστε το χρώμα της φανέλας), όμως είναι αχρείαστο. Ζούμε με την ελπίδα πως θα δούμε κάποτε σε αυτόν τον τόπο διαιτησίες από άτομα που γνωρίζουν το αντικείμενο ή τουλάχιστον εάν δεν ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους, αυτοί που τους επιβλέπουν να τους στείλουν στον αγύριστο.