Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Στην ομάδα που του ταιριάζει

Στην ομάδα που του ταιριάζει

gianniotas


Την αξία του Γιαννιώτα και να μην την ήξερε κανείς, την διαφήμισαν τόσες φορές οι παπαγάλοι του αιώνιου που την μάθαμε όλοι. Για τις αλητείες του, θα μιλήσει κάποιος; Και δεν αναφερόμαστε μόνο στη πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα αλητεία με το Fair Play αλλά γενικώς για τη συμπεριφορά του. Θέατρο με κάθε ευκαιρία, ψευτοτσαμπουκάδες και καγκουριλίκια από τον Ελλαδίτη που φαίνεται να ήρθε και να έδεσε με την ομάδα που επέλεξε.

Η φάση με το fair play είναι όμως το κερασάκι στη τούρτα. Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι οι μικρές ομάδες που πέφτουν κάτω συνεχώς προκαλούν και κάποτε είναι καλό να μαθαίνουν το μάθημα τους. Στην προκειμένη όμως, η μπάλα είναι στη κατοχή της Σαλαμίνας, ο τερματοφύλακας προσπαθεί να τη βγάλει εκτός (ο Μπεμπά είναι ΟΝΤΩΣ τραυματίας), ο Γιαννιώτας κάνει αλητεία και ο Τιάγκο Γκόμες παίρνει κίτρινη. Εν τέλη αυτή κίτρινη στοιχίζει, αφού ο Πορτογάλος αποβλήθηκε (κι ας μην αναφέρουμε καν τη συμπεριφορά του Μοράις μετά..Είπαμε, Άγιος). Και αντί να βρεθεί ένα μέσο να κακίσει το Γιαννιώτα, διαβάζουμε μόνο διθυράμβους και σποραδικές αναφορές στο γεγονός χωρίς κριτική. Εδώ ο sportcaster δεν μπήκε καν στο κόπο να το αναφέρει στη live μετάδοση παίζοντας με τη νοημοσύνη οποιουδήποτε ασχολείται με κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ο αιώνιος μας είναι όλοι εκείνοι οι λόγοι που το ποδόσφαιρο στη Κύπρο είναι βρώμικο, αλλά όλοι σφυρίζουν αδιάφορα. Μέσα σε ένα και μόνο 90λεπτο, ευνοήθηκε προκλητικά από τη διαιτησία (σε ποιο άθλημα είναι κίτρινη στο Πάρντο κ. Τσούκκα; Γιατί στο ποδόσφαιρο είναι ο ορισμός της κόκκινης), προπηλάκισε διαιτητές και τους επιτέθηκε φραστικά στο ημίχρονο και δεν τήρησε ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες του fair play. Την ίδια στιγμή η κυριότερη αντίπαλος του για τον τίτλο δέχεται λανθασμένες κόκκινες από το 25΄δυο αγωνιστικές συνεχόμενες και η διοίκηση του φωνάζει γιατί δεν έχει τον πλήρη έλεγχο της διαιτησίας.

Είπαμε, το Μάιο διθυράμβους. Έτοιμα τα έχετε τα κείμενα. “Λάτιν μαγεία”, “Ο οίστρος του Τιμούρ”, “Ασταμάτητος ο Γιαννιώτας” κλπ κλπ.

Τo unfair το ελληνικό είναι γιαννιώτικο http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/xamos-stin-kupro-me-to-unfair-gianniwta-video/3139103

Posted by 10sports on Saturday, 30 January 2016