Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Ντροπιαστικές πρωτιές για τις Κυπριακές ομάδες

Ντροπιαστικές πρωτιές για τις Κυπριακές ομάδες

 


Πρώτη στην εξαπάτηση των ποδοσφαιριστών είναι η Κύπρος, σύμφωνα με έρευνα της διεθνής ομοσπονδίας επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro).

Η FIFPro πραγματοποίησε την έρευνα σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αφρικής. Στην έρευνα της FIFPro συμμετείχαν 13.867 ποδοσφαιριστές από 87 πρωταθλήματα.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψαν ντροπιαστικές πρωτιές για την Κύπρο καθώς οι παράγοντες στο νησί έχουν εξαπατήσει χιλιάδες ποδοσφαιριστές με τα νούμερα πιο κάτω να προκαλούν την οργή του ΠΑΣΠ:

– 49% των ποδοσφαιριστών στην Κύπρο υπογράφουν δεύτερο συμβόλαιο. Το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο
– 17% των ποδοσφαιριστών δεν έχουν καν αντίγραφο του συμβολαίου τους
– 65% των ποδοσφαιριστών έχουν να παίρνουν μισθούς πολλών μηνών
– 18 μήνες είναι ο μέσος όρος των συμβολαίων, πολύ χαμηλό αφού οι ομάδες δεν δείχνουν σεβασμό και απλά κάνουν ανακύκλωση
– 50% των συμβολαίων είναι για ξένους ποδοσφαιριστές, που τους ξεγελάνε οι ομάδες και σε λίγο καιρό φεύγουν (1η θέση)
– 19% των ερωτηθέντων ποδοσφαιριστών δήλωσαν ότι έχουν προσεγγιστεί για να συμμετάχουν σε χειραγώγηση αγώνα
– 40,5% των ερωτηθέντων ποδοσφαιριστών δήλωσαν ότι γνωρίζουν/αντιλαμβάνονται όταν υπάρχουν στημένα παιχνίδια (2η θέση, πίσω από το Κονκγό)

 

«Η FIFA πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Ποδόσφαιρο χωρίς ποδοσφαιριστές δεν υπάρχει και πρέπει να επιβάλει κανόνες στους συλλόγους, ώστε να μην ξεπερνούν τα όρια. Η πλειονότητα των παικτών έχει μικρούς μισθούς, μεγάλες καθυστερήσεις και τεράστια εργασιακή ανασφάλεια. Δεν μπορούν να θρέψουν τις οικογένειες τους και η FIFA δεν κάνει τίποτα», δηλώνει ο γενικός γραμματέας της ένωσης, Τέο φαν Σέγκελεν.