Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Γιατί δεν τις κάνετε 20;

Γιατί δεν τις κάνετε 20;

 


Είναι να τρελαίνεσαι με όσα ακούγονται πάλι όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων στην Α’ Κατηγορία ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Αν και υπάρχει απόφαση που πάρθηκε πριν τρία χρόνια για να διεξαχθεί η αγωνιστική περίοδος 2018-2019 και οι επόμενες δύο σεζόν με δώδεκα ομάδες, κάποιοι προσπαθούν να το αλλάξουν αυτό. Μάλιστα, κάπου διαβάζουμε πως υπάρχουν παράγοντες συλλόγων που προσπαθούν να προωθήσουν Πρωτάθλημα όχι απλώς με 14, αλλά με 16 ομάδες.

Τώρα σοβαρά, θεωρούν μερικοί πως το Πρωτάθλημα της χώρας μας είναι κατάλληλο για να συμμετέχουν πέραν των δέκα ομάδων; Το ενδιαφέρον χάνεται χρόνο με το χρόνο και κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά για βελτίωση της κατάστασης. Αφού σκοπός κάποιων είναι μόνο να υπερασπίζονται μόνο τα προσωπικά συμφέροντα τους, γιατί δεν το κάνετε με 20 ομάδες;

Υ.Γ: Αν κάποιοι θέσουν θέμα πως με περισσότερες ομάδες θα αγωνίζονται περισσότεροι οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές, να τους πούμε πως υπάρχει (ουσιαστική και) καλύτερη λύση… Είναι πολύ απλό, αλλάξτε τον κανονισμό με το όριο των ξένων/κοινοτικών που δικαιούται να έχει κάθε ομάδα στο ρόστερ της. Έντεκα μη γηγενείς είναι αρκετοί έτσι ώστε να μην πέσει το επίπεδο και παράλληλα οι Κύπριοι να έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε όλες τις ομάδες.