Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Το δούλεμα του Νικολακόπουλου σε ΠΑΟΚ και Πετρίδη/Αποέλ

Το δούλεμα του Νικολακόπουλου σε ΠΑΟΚ και Πετρίδη/Αποέλ


Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον… δρόμο που άνοιξε ο Αποέλ και ο πρόεδρος του Πρόδρομος Πετρίδης και τον οποίο μπορεί να ακολουθήσει κι ο ΠΑΟΚ ενόψει του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν!

Να πάνε Ευρώπη οι περσινοί λέει ο Πρόδρομος, άρα στο Τσάμπιονς Λιγκ που δίνει περισσότερα λεφτά να πάω… εγώ, αναφέρει ο Ελλαδίτης αθλητικογράφος για τον πρόεδρο του Αποέλ.

Το άρθρο στο sport-fm.gr

• Νομίζω ότι ωρίμασε ο καιρός να πάει ο ΠΑΟΚ ένα βήμα παραπάνω. Να μην στέκεται μόνο στην «τοποθέτηση» της μη ανάδειξης πρωταθλητή κατά τη φετινή σεζόν, άμα διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα-με το…σκεπτικό, «θα παίζαμε ακόμη για 30 βαθμούς, άρα αφού είμαστε στο -14 από τον Ολυμπιακό, έχουμε ελπίδες να πάρουμε εμείς το πρωτάθλημα»…

• Ο ΠΑΟΚ ήρθε η ώρα να το προχωρήσει πιο πέρα. Να κάνει πρόταση για το ποιες ομάδες από το ελληνικό πρωτάθλημα θα δηλωθούν του χρόνου στην UEFA για τα Κύπελλα Ευρώπης. Γιατί, οκέϊ, πρωταθλητής δεν πρέπει να αναδειχθεί κανένας, αφού δεν το πήρε ο ΠΑΟΚ, αλλά κάποιες ομάδες πρέπει να δηλωθούν από την Ελλάδα, ειδάλλως την επόμενη σεζόν θα μείνουμε χωρίς ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

• Τι μπορεί να πει ο ΠΑΟΚ παραπάνω; Και έχοντας και…παράδειγμα. Διότι το έκανε πρώτος ο ΑΠΟΕΛ, οπότε δεν θα του πουν (του ΠΑΟΚ) ότι ζητάει κάτι που παγκοσμίως δεν έχει ξαναγίνει. Τώρα, άνοιξε τον δρόμο ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, ο Πετρίδης, που βγήκε επισήμως, αλλά κι ευθαρσώς, και πρότεινε εφόσον διακοπεί οριστικά το φετινό πρωτάθλημα η Κύπρος να δηλώσει για τη νέα σεζόν στην Ευρώπη τις ομάδες ανάλογα με την κατάταξη τους στο περσινό πρωτάθλημα!!! Εκείνο ντε που πήρε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος φέτος είναι έξι βαθμούς πίσω από τους δύο πρωτοπόρους, την Ομόνοια και την Ανόρθωση!

• Και δεν κάνω καμία πλάκα. Το δήλωσε ξεκάθαρα ο Κύπριος πρόεδρος. Να δηλωθούν οι ομάδες όπως τέλειωσε το περσινό κυπριακό πρωτάθλημα. Σου λέει ο άνθρωπος εκείνο, του 2019, τέλειωσε, ενώ τούτο, του 2020, δεν τέλειωσε. Άρα, να πάνε στην Ευρώπη οι περσινοί. Και στο Τσάμπιονς Λιγκ που έχει τα πιο πολλά λεφτά, να πάω εγώ, ο ΑΠΟΕΛ. Το δε ακόμη πιο ωραίο είναι ότι η Ανόρθωση κι η Ομόνοια πέρσι δεν βγήκαν καν στην Ευρώπη, άρα να μην βγουν και φέτος, παρότι είναι στην πρώτη θέση, έξι πόντους μπροστά από τον ΑΠΟΕΛ! Αλλά ακόμη κι αυτό το πρόβλεψε ο Πετρίδης. Σαν μεγάλη ψυχή που είναι, είπε να αποζημιωθούν οικονομικά η Ομόνοια κι η Ανόρθωση. Να πάρουν το κάτι τις, επειδή δεν θα τις δηλώσουμε στην Ευρώπη, ούτε καν στο Γιουρόπα Λιγκ.

• Οπότε, δεν βλέπω τον λόγο να μην το ζητήσει κι ο ΠΑΟΚ εδώ στην Ελλάδα κάτι τέτοιο. Να δηλωθούν οι ομάδες μας με βάση την περσινή τους κατάταξη! Με τον ΠΑΟΚ δηλαδή πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ και δη από το μονοπάτι των πρωταθλητών-τι διάολο δεν θα του κάτσει και φέτος ο Άγιαξ για να αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο. Κι ο Ολυμπιακός να πάει στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών-συνηθισμένος άλλωστε είναι, και το περασμένο καλοκαίρι έξι ματς έδωσε, ας δώσει και το επόμενο άλλα έξι. Θα πάνε κι η ΑΕΚ με τον Άρη πάλι στο Γιουρόπα Λιγκ κι ο μοναδικός ριγμένος θα είναι ο ΟΦΗ, αφού θα πάρει τη θέση του ο Ατρόμητος. Δεν πειράζει, τόσα χρόνια περίμενε ο ΟΦΗ να παίξει πάλι Ευρώπη, ας περιμένει κι ένα χρόνο ακόμη, τι έγινε. Ας του δοθεί και μία αποζημίωση στο κάτω κάτω, όπως λέει κι ο Πετρίδης.

• Θεωρώ ότι ωρίμασε η κατάσταση να το πάει ο ΠΑΟΚ ένα βήμα πιο πέρα. Και ναι πλάκα θα πείτε ότι κάνω, αλλά μεταξύ σοβαρού και αστείου δεν θα το έχουν λέτε σκεφθεί; Εδώ έκανε νόμο ολόκληρη κυβέρνηση για να μην πάει κάτω μία κατηγορία ο ΠΑΟΚ, γιατί να μην βγει του χρόνου στην Ευρώπη και ως πρωταθλητής;