Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Ο Χαμπουλλάς καθορίζει το χαμηλό επιπεδο και οι Ανορθωσιάτες τον ακολουθούν στον...

Ο Χαμπουλλάς καθορίζει το χαμηλό επιπεδο και οι Ανορθωσιάτες τον ακολουθούν στον πάτο


Θεματοφύλακες της τιμιότητας, της ηθικής και του fair play θέλουν να παρουσιαστούν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ανόρθωσης μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσαν.

Κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα ξεχνώντας τα σκάνδαλα στα οποία ενεπλάκη η ομάδα τους πρόσφατα.

Απλά ενημερωτικά να πούμε στους δήθεν «Μαχητές» ότι η υπόθεση με τον… καθαρισμό του σταύλου δεν τελείωσε για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Θα δείτε κι άλλα επεισόδια σύντομα, σε ένα έργο στο οποίο η ομάδα σας επέλεξε να μείνει αμέτοχη και να μην τοποθετηθεί ούτε και μία φορά.

Όσο για την στάση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση, σας παραπέμπουμε στην πρόσφατη ανακοίνωση της, στην τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ο οποίος ανέφερε ότι… η ομάδα που θέλει περισσότερο από κάθε άλλη τη συνέχιση του πρωταθλήματος είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Σε ότι αφορά στις προϋποθέσεις που θέτει η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν σας ακούσαμε να λέτε κάτι. Συμφωνείτε με τους ξένους διαιτητές ή όχι; Διαφωνείτε με τη θέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα πάση θυσία, στην περίπτωση που επαναρχίσει; Μιλάτε εσείς που έχετε για πρόεδρο σας τον εριστικό Χαμπουλλά, μέλος του κυβερνώντος κόμματος, ένας άνθρωπος με πολύ μεγαλύτερη επιρροή από τον κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ στα κέντρα αποφάσεων.

Δεν μας ενδιαφέρει αν κατειγορείτε την ΚΟΠ ή τον Αναστασιάδη όμως την ΟΜΟΝΟΙΑ, «Μαχητές» της κακιάς ώρας, να μην την πιάνετε στο στόμα σας. Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ μας ούτε σε θέμα οπαδικό ούτε και σε αγωνιστικό, ούτε και σε θέμα στάσης και καθαρότητας.

Τις αμαρτίες της η ΟΜΟΝΟΙΑ τις έχει πληρώσει και με το παραπάνω.

Δεν σας κατηγοράμε για το γεγονός ότι επιθυμείτε τη συνέχιση, καλά κάνετε, αλλά να θυμάστε ότι η πιο αδικημένη ομάδα από την κατάσταση που ζούμε και από την διακοπή του πρωταθλήματος είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ. Με τη φόρα που ερχόταν θα σας έπνιγε και στο γήπεδο και στις εξέδρες.

Διαβάστε τη γελοια ανακοίνωση που εξέδωσαν:

«Ο Παν.Συ.Φι. Ανόρθωσης Αμμοχώστου τοποθετήθηκε στις 27.04.2020 μιλώντας για φανερούς και “κρυφούς” υποστηρικτές της προπαγάνδας που στήθηκε ενάντια στον τίμιο αγώνα, στο παρασκήνιο που παίζεται μέσα σε κλειστές αίθουσες (διαδικτύου πλέον) και πως οι “εμπειρογνώμονες” του ποδοσφαίρου αποδεικνύουν την γύμνια του κακόμοιρου αθλητισμού. Θα τοποθετηθούμε για μια τελευταία φορά σήμερα πριν το επικείμενο αυριανό μεθοδικό κλείσιμο.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν και σε μια κανονική χώρα που τους δόθηκε το δικαίωμα να επαναρχίσουν το ποδόσφαιρο αφού το επέτρεψαν οι συνθήκες όπως είπαν οι ειδικοί, τους οποίους άκουσαν ΣΕ ΟΛΑ τα υπόλοιπα θέματα, θα έκαναν ήδη προπόνηση. Σε μια χώρα όπου το ποσοστό κρουσμάτων (ανά πληθυσμό) είναι το “τεράστιο νούμερο” 0.09% προσπαθούν οι άνθρωποι να μας πείσουν ότι θέλουν να το διακόψουν γιατί πάνω απ’ όλα είναι η υγεία. Μπορούσατε πολύ πιο έντιμα να πείτε, “δεν βγαίνουμε, είναι μια μεγάλη ευκαιρία που μας δόθηκε και θέλουμε να την εκμεταλλευτούμε”… Αλήθεια στα υπόλοιπα όλα που άνοιξαν ή θα ανοίξουν πως θα συμπεριφερθείτε; Τα παιδιά σας θα τα στείλετε στο σχολείο; Ή μόνο τους ποδοσφαιριστές δεν θα στείλετε στο γήπεδο; Έτσι για την ασφάλεια, όχι τίποτα άλλο.

Για μια μεγάλη περίοδο προσπαθούσαν όλοι να ευλογήσουν τα γένια τους για επιτυχίες του κυπριακού ποδοσφαίρου και ότι το επίπεδο έχει ανέβει κατακόρυφα. Πολλές φορές μάλιστα προσπάθησαν να αντιγράψουν πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες (στα πλείστα θέματα ανεπιτυχές). Διερωτόμαστε ή μάλλον δεν διερωτόμαστε πλέον απλά ρητορικά ρωτάμε; Γιατί αυτή την φορά δεν βλέπετε τι κάνουν οι υπόλοιπες χώρες ή τουλάχιστον προσπαθούν να κάνουν αλλά με ένα απόλυτο τρόπο θέλετε ο καθένας να περάσει το δικό του συμφέρον; Γιατί είμαστε η μια και ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα από τις 55 της Ευρώπης, που θα παρθεί αυτή η απόφαση; Στην Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία δεν προπονήθηκαν. Τα φαντάσματα τους είναι και είπαν να βγουν βόλτα στα προπονητικά.

Από την άλλη αυτοί που δήλωσαν για στάβλους του Αυγεία και ότι θα καθαρίσουν τα κακώς κείμενα στον αθλητισμό τι έκαναν; Έδωσαν την ευθύνη του καθαρισμού σε αυτούς τους λέρωσαν. Τώρα δηλαδή θέλετε να πιστέψουμε ότι είναι πιο λογικό το άνοιγμα των σχολείων (χωρίς συμβουλή από επιδημιολόγους) με μικρά παιδιά που σίγουρα δεν μπορούν να αντιληφθούν πλήρως τα θέματα υγιεινής και δεν μπορεί να ξεκινήσει το ποδόσφαιρο από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, προπονητές και τεχνικά επιτελεία; Είναι πιο λογικό να λειτουργούν οι λαϊκές αγορές όπου επί το πλείστο τις επισκέπτονται οι ευπαθείς ομάδες και δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο κεκλεισμένων των θυρών; Μπορούμε να σας γράφουμε μέχρι αύριο (μπορεί και μεθαύριο) πάμπολλα παραδείγματα απλά και μόνο γιατί εμείς κουτόχορτο δεν τρώμε.

Οι “υπεύθυνες” ομοσπονδίες του τόπου ΚΟΑ και ΚΟΠ έκαναν πάλι το θαύμα τους κάνοντας τις πάπιες. Για ακόμα μια φορά νίπτουν τα χείρας από τις ευθύνες τους και αφήνουν με μια “όμορφη κίνηση” την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια τους και να καταλήξει εσκεμμένα στα σωματεία γνωρίζοντας το τι μαγειρεύουν και τις συμφωνίες πακέτα που έχουν δημιουργήσει μεταξύ τους. Τόσο για την διακοπή όσο και για την αύξηση των ομάδων. Δούναι και λαβείν ως συνήθως, στον “καθαρό” χώρο του ποδοσφαίρου και στο τέλος όλοι ευχαριστημένοι. Και οι “μεγάλοι” και “άτρωτοι” γλιτώνουν τον οικονομικό βραχνά που φέτος θα τους λύγιζε τελειωτικά αλλά και οι μικρομεσαίοι βγάζουν ακόμα μια χρονιά εκπτωτικά λόγω “καιρού”.

Αυτός είναι ο λόγος που στην προηγούμενη ανακοίνωση είχαμε πει είναι απόλυτα λογικό να πρέπει να ακούσουμε τον κάθε επιχειρηματία πρόεδρο τι αραδιάζει σε ραδιόφωνα και φυλλάδες και μάλιστα χωρίς χρέωση. Αυτοί οι πρόεδροι που τον τελευταίο μήνα την είδαν λοιμωξιολόγοι, προπονητές φυσικής κατάστασης, καθηγητές υγιεινής, ψυχολόγοι. Εμείς με μια λέξη μπορούμε απλά να σας πούμε συνωμοσιολόγους. Αυτοί που σε ένα μήνα (όταν θα παιζόταν ποδόσφαιρο) θα καλούν τους παίκτες τους σε προπονήσεις και προετοιμασίες. Λογικά τότε δεν θα είναι ζέστη, δεν θα έρχονται σε επαφή, δεν θα υπάρχει κάποιος κίνδυνος γιατί μια νέα χρονιά ξεκινάει γι’ αυτούς με ένα νέο κύκλο, τηλεοπτικών, χορηγιών και αυτά που τους κρατάνε σε ζωή. Κουμέρες να παίζετε τον Ιούλη απ’ τα δύο μέτρα, μπας και.

Αυτό που μας διασκεδάζει περισσότερο είναι η στάση της “πρωτοπόρου” του βαθμολογικού. Αλήθεια τόσα χρόνια τελικά εσείς προσπαθούσατε να πολεμήσετε το κατεστημένο; Οι καταγγελίες του νέου σας ιδιοκτήτη κάπου γύρω στον Νοέμβρη για καταγγελίες στην ΟΥΕΦΑ και για πρόταση αποκλεισμού των ομάδων από την Ευρώπη ισχύει ακόμη; Θέλουμε να γελάσουμε που σας βλέπουμε χεράκι-χεράκι σαν ωραία πιτσουνάκια με τον “αιώνιο” να συμπορεύεστε ευνοώντας ο ένας τα συμφέροντα του άλλου. Να μας ζήσετε να σας χαιρόμαστε. Όσο για τους υπόλοιπους είναι κρίμα να χαραμίσουμε τα λόγια μας για κομπάρσους. Ότι σας δίνουν θα τρώτε, καλή όρεξη και χώνεψη.

Εμείς είμαστε ένας οργανισμός και ένα οπαδικό σύνολο που μπορούμε να σας παραθέσουμε και τρόπους επανέναρξης και εναλλακτικές ολοκλήρωσης και γενικότερα προτάσεις που έχουν σχέση με τον αθλητισμό. Θα το πράξουμε μόνο όταν υπάρχει και επικρατήσει μια υγιής κατάσταση. Με εσάς όλους τους τσαρλατάνους του ποδοσφαίρου δεν αξίζει ούτε δευτερόλεπτο. Θα σταθούμε με τα όλα μας δίπλα από την Ανόρθωση γιατί η στάση της στο συγκεκριμένο θέμα μας ικανοποιεί απόλυτα και είναι βγαλμένη από την Ιστορία μας. Αυτό θέλουμε να βλέπουμε από την ομάδα μας, σε όλα τα θέματα, να υπερασπίζεται με σθένος και πάθος τα συμφέροντα του Σωματείου και του κόσμου της.

Έχουμε αρκετά πράγματα στο μυαλό μας για το τι θα κάνουμε και τι θα πράξουμε απέναντι σε όλους σας, αλλά όλα έχουν τον καιρό τους. Προς το παρόν καλά μπάνια στο άμοιρο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Υ.Γ. Κάποιοι οπαδάρες έχουν βγάλει πραγματικά μούγγα Δεν διερωτόμαστε ούτε και εδώ.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ

Με εκτίμηση

Παν.Συ.Φι. Ανόρθωσις Αμμοχώστου – MAXHTEC 1994».