Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Ο δικός μας συνειρμός για τις… αόρατες χειραψίες

Ο δικός μας συνειρμός για τις… αόρατες χειραψίες


Τον προηγούμενο μήνα, λίγο μετά τις αποφάσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος μας, έγινε γνωστό πως οι πρόεδροι των μεγάλων ομάδων έκαναν μία άτυπη συμφωνία η οποία προέβλεπε ότι καμία ομάδα δεν θα «ενοχλούσε» ποδοσφαιριστή μίας άλλης του Α’ γκρουπ.

Φάνηκε να υπάρχει κατανόηση και αλληλοσεβασμός μεταξύ των προέδρων. Λίγες μέρες αργότερα ο πρόεδρος του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης βγήκε με βολές κατά του Παπασταύρου, λέγοντας ότι αποχωρεί από τη συμφωνία λόγω της μεταγραφής Παπουλή. Εκπλαγήκαμε. Δεν υπήρχε καμία λογική στην αντίδραση του Νίκου Κίρζη ο οποίος μάλιστα παραδέχθηκε ότι ενημερώθηκε από τον Παπασταύρου για την πρόθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αφού λίγες μέρες νωρίτερα ο Απόλλων αποχαιρέτησε με τιμές τον Ελλαδίτη. Αργότερα είπε πως ο Παπουλής ήταν συμφωνημένος από πριν στην ΟΜΟΝΟΙΑ κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Οι ισχυρισμοί του κ. Κίρζη ήταν παντελώς αβάσιμοι.

Εκφράσαμε μάλιστα τότε την υποψία ότι ίσως κάτι άλλο να συμβαίνει παρασκηνιακά. Ο λόγος για να χαλάσουν οι καλές σχέσεις μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Απόλλωνα, ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτος.

Όλα αυτά συνέβησαν στις 10 Ιουνίου. Είχαν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν φημες περί ενδιαφέροντος του Αποέλ για τον Ουζόχο.

Δεν δώσαμε σημασία, ωστόσο στις 16 Ιουνίου η εφημερίδα SPORTDAY βγήκε με πρωτοσέλιδο… «Μετακομίζει στον Αρχάγγελο» αναφερόμενη στον Ουζόχο. Να σημειωθεί πως το συμβόλαιο του Φράνσις Ουζόχο ολοκληρώνετο στις 30 Ιουνίου.

Κανένα μέσο δεν αναφέρθηκε σε εκείνη την συμφωνία, από την ημέρα που τα ονόματα Ουζόχο – Αποέλ άρχισαν να μπαίνουν στις ίδιες προτάσεις.

Ο στόχος μεθοδεύτηκε και πέτυχε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ παρουσιάστηκε ως η ομάδα η οποία έσπασε τη συμφωνία και ο δρόμος για αυτό που ήταν προμελετημένο να γίνει από το Αποέλ άνοιξε. Τον δρόμο τον άνοιξε ο Νίκος Κίρζης για τον Πρόδρομο Πετρίδη.

Ο Απόλλων, η ομάδα που έχασε μέσα από τα χέρια της πρωταθλήματα από το Αποέλ τα προηγούμενα χρόνια, που φώναξε πολλάκις για «πειραγμένους» διαιτητές και του οποίου οι οπαδοί μιλούν για «πιασμένους» παίκτες από τον τότε συνδιεκδικητή, βρήκε θέμα να ασχοληθεί. Τον Παπουλή! Ωστόσο ίσως υπήρχε σκοπιμότητα και συγκεκριμένος λόγος για να γίνει αυτό.

Με το Αποέλ δεν θα ασχοληθούμε. Το πως λειτουργεί αυτή ομάδα, φαίνεται από το παρελθόν της. Καμία ηθική και κανένας δυσταγμός, φτάνει να πετύχει ο σκοπός. Και όλα όσα συμβαίνουν μας κάνουν να συμπεραίνουμε πως όλοι δουλεύουν για αυτούς.

Φαίνεται πως οι διαμάχες, οι φωνές και τα παράπονα γίνονται για τα μάτια του κόσμου. Και πίσω από τις κουρτίνες οι αόρατες χειραψίες. Πολλά μπορούμε να αναφέρουμε για να επιχειρήσουμε να δώσουμε βάση στον συνειρμό μας.

Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μόνη της. Και όσο δυναμώνει τόσα περισσότερα εμπόδια θα βρίσκει ότι κι αν προσπαθεί να κάνει.

Η ομάδα μας ότι κάνει το πετυχαίνει με την αξία της και με τις δικές της δυνάμεις και δυνατότητες.

Ή ΟΜΟΝΟΙΑ όχι μόνο δεν θα σταματήσει, τώρα είναι που άρχισε να μεγαλώνει και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα!