Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Κούμας: «Ο κάθε ένας το ρόλο του» – Παπαχαραλάμπους: «Κάποιοι δημοσιογράφοι είναι...

Κούμας: «Ο κάθε ένας το ρόλο του» – Παπαχαραλάμπους: «Κάποιοι δημοσιογράφοι είναι στο μισθολόγιο ομάδων»


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ΚΟΠ με την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού και αμέσως μετά οι Γιώργος Κούμας και Ανδρέας Παπαχαραλάμπους προέβησαν σε δηλώσεις. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Ο καθένας πρέπει να καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος της. Εμείς σαν ΚΟΠ ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος μας, η επιτροπή έχει τα δικά της εργαλεία για να ερευνά. Ότι μπορούμε να βοηθήσουμε θα βοηθήσουμε και θέλουμε πίσω από τις κουρτίνες να έχουμε μια καλή συνεργασία. Η επιτροπή έχει τη δική της πληροφόρηση, εάν και εφόσον αποδειχθεί θα την παραπέμψει σε εμάς. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δημιουργήσαμε μια σωστή γέφυρα συνεργασίας. Μετά από τους αγώνες της Εθνικής, η Επιτροπή θα έχει συνάνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ».

Μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα, ο Πρόεδρος της  Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Ανδρέας Παπαχαραλάμπους προχώρησε σε δηλώσεις στα γραφεία της ομοσπονδίας.

Η αρχική του τοποθέτηση: «Η συνάντηση ήταν άκρως εποικοδομητική. Είδαμε όλες τις πτυχές που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτή της… γάγγραινας. Αναφορικά με τους φακέλους, δεν ήρθαν στην ΚΟΠ. Η Ομοσπονδία έχει άλλη πλατφόρμα αναφορικά με τέτοια θέματα και εμείς άλλη. Ήρθαν από την πλατφόρμα από τη δική μας, όχι από την ΟΥΕΦΑ. Ήρθαν πρόσφατα, γι’ αυτό σας λέω, δεν έγινε καμία λανθασμένη τοποθέτηση. Η ΚΟΠ έχει το κομμάτι του πειθαρχικού δεδομένου, είτε έρθει φάκελος, είτε όχι, και εμείς του ποινικού. Οι κόκκινοι φάκελοι δεν είναι μιας μορφής. Πιθανόν να υπάρχουν 10 μορφών στημένα παιχνίδια. Εδώ είναι για στοιχηματική δραστηριότητα από την πλατφόρμα της ΟΥΕΦΑ, η οποία δεν συγκαταλέγει τις πηγές που έχουμε εμείς. Ήταν φανερό ότι θα αποστασιοποιούμασταν κάπως από την ΟΥΕΦΑ».

Για το τι ερευνά η επιτροπή: «Εμείς δεν ερευνούσαμε κόκκινο φάκελο, ερευνούσαμε τον οποιονδήποτε πιθανόν να είχε άμεση σχέση με στοιχηματική δραστηριότητα. Για να τελειώσει μια έρευνα χρειάζεται η συμβολή όλων των παραγόντων. Ενώ προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τα δύο σωματεία, στο τέλος γίναμε εχθροί τους. Και σας ρωτώ, εάν εκείνος ο τερματοφύλακας δεν έχει ευθύνη, δεν έπρεπε να του βγάλω τη ρετσινιά από πάνω του;»

Για το βίντεο με τον Λόρια: «Εγώ δεν είχα καν δει το βίντεο, μου το έστειλαν οπαδοί της Ανόρθωσης. Οπαδοί της Ανόρθωσης! Με ρωτούσαν τι κάνει η επιτροπή. Όταν μπήκε και το τρίτο γκολ του Απόλλωνα και όλη η Κύπρος έβλεπε το βίντεο τι θέλατε να κάνω εγώ; Εγώ αγαπώ την Ανόρθωση όπως και όλα τα σωματεία».

Για τις κατηγορίες κατά της Επιτροπής: «Όταν κάνουμε την δουλειά μας έχουν παράπονο. Ο Μαργκάσα ακόμα παραπονιέται πως δε διερευνήθηκαν τα όσα του καταλογίστηκαν για χρηματισμό και του έμεινε η ρετσινιά. Τότε δεν ήμουν εγώ στα πράγματα».

Για τα δημοσιεύματα: «Yπάρχουν μερικά δημοσιεύματα από διάφορους δημοσιογράφους που είναι δεδομένο ότι υπάρχουν στο μισθολόγιο κάποιας ομάδας, τους διαψεύδω κατηγορηματικά ότι ο λόγος που επιδόθηκε οποιαδήποτε κλήση δεν οφείλεται καθόλου στην επιτροπή. Αυτό που λέω είναι ότι υπήρξα και εγώ σε ομοσπονδίες και πλήρωνα δημοσιογράφο για να παρουσιάζει παρουσιάζει την εικόνα της ομοσπονδίας έναντι αμοιβής, δεν είναι κακό ούτε επιλήψιμο. Έχει δημοσιογράφους που έχουν τη δική τους νόμιμη και τίμια ατζέντα.

Οι δημοσιογράφοι πήραν μία ανακοίνωση της εθνικής αρχής στοιχημάτων και δεν ερεύνησε κανένας δημοσιογράφος ότι η πλατφόρμα οι δική μας δεν έχει καμία σχέση με την εθνική αρχή στοιχημάτων στην Κύπρο. Είναι πότε ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος να πιστεύει ότι ένας στημένος αγώνας θα παιχτεί στην Κύπρο; Και το έχω πει 100.000 φορές ότι η στοιχηματική δραστηριότητα έγινε στην πλατφόρμα που ελέγχουμε εμείς».

Πηγή: sport-fm.com.cy