Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Καταγγέλλει η Δόξα και μιλά για χειραγωγημένο αγώνα

Καταγγέλλει η Δόξα και μιλά για χειραγωγημένο αγώνα


Ο πρόεδρος της Δόξας, Κώστας Χριστοδούλου, μίλησε το πρωί στον Super Sport FM και εξέφρασε έντονα παράπονα για τη διαιτησία του χθεσινού αγώνα.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

-«Θα κάνω κουβέντα με τον κύριο Σακκά, γιατί δεν είμαι ευχαριστημένος, αφού πρέπει να μάθει την ομάδα να παίζει με εννέα και οκτώ παίκτες, απέναντι σε δεκατέσσερις».

-«Αν κάποιοι θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι, εμείς δεν κοιμόμαστε. Πρέπει στην ΚΟΠ να μάθουν πως ξοδεύουμε πολλά λεφτά. Πρέπει να φεύγουν διαιτητές και να πηγαίνουν στα σπίτια τους. Ο συγκεκριμένος διαιτητής έχει κάνει δύο παιχνίδια, πέρσι στην Πάφο μας στέρησε την είσοδο στην εξάδα και χθες έκανε όσα έκανε. Είναι άσχετος»

Για ξένους διαιτητές: «Είμαι κάθετα εναντίον των ξένων διαιτητών. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να μπουν νεαροί, να ανεχτούμε το ανθρώπινο λάθος μία, δύο φορές και να προχωρούμε. Θα καταγγείλουμε το παιχνίδι στην επιτροπή δεοντολογίας, γιατί αν το χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν χειραγωγημένο, τότε ποιο είναι; Πρέπει να γίνει έρευνα, να δούμε τι λέχθηκε μεταξύ διαιτητή και VAR. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω όσα έγιναν χθες. Είναι ντροπή. Όλα εδώ πληρώνονται.

-«Προς Θεού, δεν έχω κάτι με την Ομόνοια».

-«Κάθε εβδομάδα έχουμε θέματα με την διαιτησία. Αυτοί που δεν μπορούν, είτε το θέλουν είτε όχι, πρέπει να πάνε σπίτι τους. Έπαιξαν δύο νεαροί και δεν είχαν προβλήματα. Ας δώσουν την ευκαιρία στους νέους, που θα βγουν πάνω και θα είναι τίμιοι».

-«Ένα απλό παράδειγμα, ο ίδιος διαιτητής που ήταν χθες στο VAR έκανε λάθος την προηγούμενη εβδομάδα με την ΑΕΛ. Είναι απλά τα πράγματα. Πρέπει να σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε για το ταλαιπωρημένο ποδόσφαιρο. Ας κάνουμε κάτι για δύο-τρία χρόνια ώστε να ετοιμαστούμε».

Αν θα μιλήσει με τον Γιώργο Κούμα: «Μιλήσαμε χθες, θα έχουμε μία συνάντηση. Ουαί κι αλίμονό μας αν δεν πάρουν μέτρα στην ΚΟΠ. Σέβομαι κάθε άνθρωπο, δεν είναι του χαρακτήρα μου να απειλώ, όμως πρέπει να προστατέψουμε το ποδόσφαιρό μας».

Για τον Μάζιτς: «Έχω συνάντηση σήμερα μαζί του για να δω τι έχει να πει. Αν ήρθε εδώ για να δουλέψει καλώς, αν ήρθε απλά για να πιάνει λεφτά, καλύτερα να φύγει».

Για την καταγγελία: «Ετοιμάζεται επιστολή για να γίνει έρευνα κατά του αγώνα. Με τις φάσεις που έγιναν χθες, κρίθηκε το αποτέλεσμα. Πρέπει η επιτροπή να κάνει έρευνα για να δει αν θα κάνει κάτι. Υπήρχαν 14 μάτια που παρακολουθήσαν τις φάσεις, δεν είδε κανείς πως δεν υπήρχε φάουλ;»

-«Όπως παίρνω ρίσκο εγώ, ως πρόεδρος και όλες οι ομάδες, και φέρνουμε στις ομάδες μας νέους ποδοσφαιριστές, έτσι πρέπει και η επιτροπή διαιτησίας, να φέρει νέους διαιτητές».

 

Λίγο αργότερα μίλησε ο αντιπρόεδρος της Δόξας Νίκος Κωνσταντίνου στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους.

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας της Κατωκοπιάς τόνισε πως η ομάδα έκανε καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, τονίζοντας πως υπάρχουν ενδείξεις για χειραγωγημένο αγώνα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τις φάσεις που διαμαρτύρεται η Δόξα: «Πολύ πιο έντονα τα συναισθήματα. Βλέποντας με ψυχραιμία τις φάσεις, βλέπουμε έντονες παραδοξότητες από το σύνολο της διαιτησίας. Και οι δύο αναλυτές των φάσεων είπαν πως ο παίκτης που ήταν στην φάση του γκολ στον Σαντίκ δεν συμμετείχε, αλλά δόθηκε οφσάιντ. Αν παρεμπόδιζε τον Λέσιακς, τότε ήταν φάουλ και όχι οφσάιντ. Υπάρχει φωτογραφία, επίσης, που η μπάλα πέρασε τη γραμμή και ο παίκτης της Ομόνοιας με το τακουνάκι την σπρώχνει πιο μέσα. Εκείνο που εντοπίζει κάποιος είναι τρομερές αντιφάσεις στις αποφάσεις των διαιτητών. Γιατί δεν είδε το VAR πριν πάρει την οριστική του απόφαση στο πέναλτι; Είναι ξεκάθαρο πως ο Κακουλλής κάνει παράβαση στον Σισκόφσκι. Τον βρήκε στο γόνατο και τον πατάει στο πόδι, με σκοπό να πάρει την μπάλα».

Για την καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Αθλητισμού: «Κάναμε καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Αθλητισμού για το αν ήταν χειραγωγημένος ο χθεσινός αγώνας. Υπάρχουν ενδείξεις πως υπάρχει σκοπιμότητα. Η καταγγελία έχει πάει εκεί. Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις. Όση λογική και ανεκτικότητα να δείξουμε πως ήταν ανθρώπινα τα λάθη, δυστυχώς δεν ήταν ανθρώπινα. Γιατί δεν πήγε στο VAR να δει την φάση του πέναλτι; Υπάρχουν διαιτητές που πρέπει να σταματήσουν να σφυρίζουν στα γήπεδά μας, υπάρχει ανομοιομορφία στα σφυρίγματα. Δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε την διαιτησία, αλλά ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν γίνεται να βάζουμε 4 γκολ και να χάνουμε. Αυτό είναι παράδοξο. Ήταν πολύ περισσότερες οι κακές στιγμές της διαιτησίας χθες, έχουμε πρόβλημα».

Για την συνέχεια: «Η Δόξα έχει μια ανταγωνιστική ομάδα και κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεκτούν. Θέλουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Ήταν μια άτυχη στιγμή με τον Καραμανώλη, ευελπιστούμε να μην έπαθε ζημιά. Οποιοσδήποτε τραυματισμός θα τον φέρει πίσω».