Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ «Τα τελευταία δύο χρόνια αποχώρησαν 70 διαιτητές»

«Τα τελευταία δύο χρόνια αποχώρησαν 70 διαιτητές»


Οι κατά καιρούς επιθέσεις κατά περιουσιών των διαιτητών έφεραν αντίδραση από τον Σύνδεσμο Διαιτητών, αφού όσες φορές και αν έπεσαν θύματα των γνωστών αγνώστων ουδέποτε δεν έχει τιμωρηθεί κάποιος. Γι’ αυτό και ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία της Αστυνομίας η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Αρχηγείο και για την οποία μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Γιώργος Πάπουτσος.

«Με ευχαρίστηση ο αρχηγός της Αστυνομίας μας δέχθηκε. Ήταν όλοι εκεί στην Αστυνομία κατατοπιστικοί, συμφωνήσαμε ότι άργησε η συνάντηση όμως διαφάνηκε η διάθεση της Αστυνομίας να στηρίξει τον Σύνδεσμο Διαιτητών και τα μέλη του. Δώσαμε τις δικές μας απόψεις, ακούσαμε τις δικές τους και στόχος είναι να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ότι μας είπαν για να παράσχουμε την κάθε δυνατή βοήθεια στον σύνδεσμο και τα μέλη μας», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Το πρόβλημα ήταν στο ότι κατά καιρούς μετά από επιθέσεις δεν ήρθαν βρέθηκαν οι ένοχοι. Αυτό που επιτέλους είναι τίθενται στη διάθεση της Αστυνομίας γεγονότα για να πολεμηθεί στη ρίζα του το κακό. Πρέπει να εφαρμοστεί νομοθεσία στο κομμάτι του κράτους και τι συμβαίνει με τους αθλητικούς παράγοντες στο κομμάτι των τοποθετήσεών τους. Δεν βγάζω ούτε τον Σύνδεσμο Διαιτητών απ’ έξω. Και εμείς εύκολα μπορούμε να τοποθετηθούμε και να δημιουργηθεί ένα αλαλούμ. Θέλουμε να έχουμε μια συνεργασία και συζήτηση ώστε να λύνουμε τα προβλήματα. Αν οι διαιτητές κάνουν λάθη, δεν είναι ο κόσμος ούτε οι παράγοντες που θα τους δικάσουν αλλά αυτοί που τους ορίζουν».

Κλείνοντας, τόνισε: «Είναι ένα σοβαρό κομμάτι που δεν ήρθε ποτέ οποιαδήποτε καταγγελία ότι μέλος μας έχει οποιεσδήποτε καταστάσεις με τρίτους. Αν ένα μέλος δεν είναι υπόδειγμα και εμπλέκεται σε τέτοιου είδους καταστάσεις θα αποκοπεί και σας το λέω. Το μόνο που ήρθε ήταν για τρία μέλη μας που πήγαιναν σε πρακτορείο και έκαναν την στοιχηματική τους. Όχι ότι έκαναν παράπονο αλλά γιατί είναι δημόσια πρόσωπα. Τους κάναμε αυστηρές συστάσεις και συμμορφώθηκαν γιατί αντιλήφθηκαν ότι πιθανόν να διαμορφωνόταν πρόβλημα στους ιδίους και στον Σύνδεσμο. Παλαιότερα διαγράφηκε μέλος μας, γιατί έκανε διαπραγμάτευση του οχήματός του καθώς παρενέβηκε του καταστατικού».

Ο κ. Πάπουτσος αποκάλυψε επίσης ότι τα δύο τελευταία χρόνια αποχώρησαν 70 διαιτητές από τον χώρο (από όλες τις κατηγορίες) μεταξύ αυτών και πρωτοκλασάτοι λόγω της κατάστασης στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Από sport-fm.com.cy