Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Η αστυνομία για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών τριών ομάδων

Η αστυνομία για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών τριών ομάδων


Για την εισήγηση της Αστυνομίας στην ΚΟΠ για απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών του Αποελ, του Απόλλωνα και της Νέας Σαλαμίνας στα εκτός έδρας παιχνίδια των ομάδων τους μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» του OMEGA.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Έχουμε δει ότι υπάρχουν συνεχώς επεισόδια. Εμείς σε μια προσπάθεια από την αρχή να προλάβουμε αυτά τα φαινόμενα, αυτές τις βίαιες συμπεριφορές κάποιων οπαδών κάποιων ομάδων ,στις 16/9 καλέσαμε τους υπευθύνους ασφαλείας των γηπέδων στο αρχηγείο να συζητηθεί το θέμα. Στη συνέχεια συνεχιζόταν, 1η Οκτωβρίου έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο και τον διευθυντή της ΚΟΠ σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν λύσεις γρήγορα πριν προχωρήσει το φαινόμενο και στις 15/10 έγινε συνέλευση της ΚΟΠ στη Λάρνακα όπου παρευρέθηκε ο αρχηγός επιχειρήσεων με τον υπεύθυνο του γραφείου καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα, παραθέσαμε τι αντιμετωπίζουμε, ποιες υποθέσεις διερευνήσαμε, προειδοποιήσαμε ότι αν συνεχιστούν τα φαινόμενα θα πρέπει να βρεθούν πιο δραστικές λύσεις. Την τελευταία αγωνιστική, με αυτά τα σοβαρά επεισόδια, κάθε φορά εκτυλίσσονται πιο σοβαρά επεισόδια, οπότε αναγκαστήκαμε, αφού ήταν τα πρώτα επεισόδια μετά τις 15/10, γι’ αυτό αφορά αυτές τις τρεις ομάδες. Στην επιστολή αναφέραμε ότι αν προκύψουν κι άλλα θέματα θα εισηγηθούμε την απαγόρευση μετακίνησης και οπαδών άλλων ομάδων».

«Η απαγόρευση αφορά όλους τους εκτός έδρας αγώνες, όχι μόνο τα ντέρμπι».

Γιατί δεν έγινε για όλους η εισήγηση: «Γι’ αυτό έκανα την εισαγωγή, για να εξηγήσω ότι από τις 15/10 που δόθηκε αυτή η προειδοποίηση, ήταν η αφετηρία. Ήταν μια προσπάθεια να δώσουμε μια ευκαιρία. Δεν είναι στοχοποίηση. Έχω εξηγήσει το σκεπτικό μας. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αν ακολουθήσουν κι οπαδοί άλλων ομάδων θα γίνει η εισήγηση και για άλλες ομάδες. Επίσης η εισήγηση δεν είναι για όλο το πρωτάθλημα, είναι μέχρι τέλος του χρόνου, 31 Δεκεμβρίου. Μια προσπάθεια για να δώσουμε μια ευκαιρία να μην επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα και να στείλουμε ένα αυστηρό μήνυμα».