Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Ο Κυπριανίδης για το γκολ του Λοΐζου την κόκκινη στον Μαρκίνιος και...

Ο Κυπριανίδης για το γκολ του Λοΐζου την κόκκινη στον Μαρκίνιος και το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΛ


Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων από το Γιαννάκη Κυπριανίδη:

Ομόνοια – Ολυμπιακός

31‘ Στο πρώτο γκολ, ο Χούπερ τρέχοντας απέσπασε κατ εμένα την προσοχή του τερματοφύλακα. Αν ο Χούπερ έφευγε από κανονική θέση, δεν υπάρχει λόγο να το συζητούμε, όμως δε μας έδειξαν τίποτα. Βλέπουμε το πόδι του, από διαγώνια λήψη, να είναι πάνω ή μέσα από τη γραμμή. Ήταν μπροστά από τον παίκτη που έκανε την παράλληλη σέντρα. Ο Λοΐζου ξεκάθαρα ήταν σε κανονική θέση. Όμως το VAR έπρεπε να ελέγξει τον Χούπερ γιατί απέσπασε την προσοχή του τερματοφύλακα. Κατ’ εμένα, επηρεάζει τη φάση, άρα αν ήταν οφσάιντ, το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει.

61‘ Πάλι είχαμε υπόνοια οφσάιντ, όμως στην κάμερα φάνηκε καθαρά πως καλύπτεται ο παίκτης.

75‘ Στο τρίτο γκολ, είδαμε να ζητείται χέρι. Η μπάλα ήταν στο έδαφος, ο τερματοφύλακας ζητούσε χέρι όταν ελέγχθηκε η φάση από το VAR, όμως τι είδε, δεν μπορώ να καταλάβω, δεν είδα κάποιο χέρι.

ΕΝΠ – Καρμιώτισσα

76‘ Στο πέσιμο του Ντιαβαρά, έπαιξε καθαρά ο Τάντι, δεν υπήρχε κάτι.

77‘ Στην εκτέλεση του κόρνερ, διαμαρτυρήθηκαν πως στο πρώτο δοκάρι που έδιωξε ο Σελούσκα, υπήρχε χέρι. Ούτε εκεί υπήρχε παράβαση.

79‘ Στην επόμενη φάση, ο διαιτητής είπε παίζεται σε μία φάση που υπήρχε χέρι, τον κάλεσε το VAR και το είδε, σωστά δόθηκε το πέναλτι υπέρ της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου.

Απόλλων – Ακρίτας

22‘ Ζήτησαν χέρι σε σουτ του Ζράντι, δεν υπήρχε κάτι.

24‘ Ζήτησαν χέρι με τον Καραγιάννη, ο διαιτητής είπε παίζεται, τον κάλεσε το VAR και σωστά έδωσε το πέναλτι. Το παράδοξο, είναι πως μέχρι να πάει ο διαιτητής, μας έδειχναν επαναληπτικές προβολές για το χέρι. Μας έδειξαν μία κάμερα πίσω από το τέρμα που ήταν η πιο καθαρή, και αυτή η κάμερα δεν προβλήθηκε στον διαιτητή από το VAR.

35‘ Ο διαιτητής δείχνει κίτρινη στον Ρέθιο, σωστά τον καλεί το VAR και αλλάζει την κάρτα σε κόκκινη. Έβαλε τις τάπες του «σφραγίδα» στο πόδι του ποδοσφαιριστή. Ορισμός κόκκινης κάρτας.

ΑΕΚ – ΑΕΛ

11‘ Ο Τσιμπόλα στο 11’ πήρε κίτρινη κάρτα. Μετά από 2-3 λεπτά, έσπρωξε με τα χέρια τον αντίπαλο και διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτης της ΑΕΚ για κόκκινη. Όμως δεν ήταν γεμάτη κίτρινη για να δώσει κόκκινη. Κατ εμένα, σωστά δεν έδειξε δεύτερη κάρτα.

35‘ Το ακυρωθέν γκολ της ΑΕΚ, ο σκόρερ ήταν οφσάιντ.

80‘ Έχουμε ένα πέσιμο στην περιοχή της ΑΕΚ. Ο παίκτης της ΑΕΚ βάζει το πόδι στον παίκτη της ΑΕΛ, γίνεται μία επαφή και με το γόνατο τον χτυπάει και τον ανατρέπει. Έπρεπε να επέμβει το VAR και να δοθεί πέναλτι. Γίνεται επαφή στο γόνατο.

Δόξα – ΑΠΟΕΛ

31‘ Ο Στυλιανού βάζει τα πόδια του και να τα μετακινεί, αλλά αφήνει το ένα στον διάδρομο του παίκτη του ΑΠΟΕΛ. Ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ δεν είχε περιθώρια να αλλάξει δρόμο και σωστά δόθηκε το πέναλτι.

60‘ Ο Μαρκίνιος κάνει ένα πάτημα σε παίκτη της Δόξας. Ο διαιτητής λέει παίζεται και βλέπουμε την επαναληπτική προβολή, και ο Μαρκίνιος έκανε το ίδιο με αυτό που έκανε ο Ρέθιο στο Απόλλων-Ακρίτας. Δεν δόθηκε ούτε φάουλ, ούτε κάλεσε το VAR τον διαιτητή.

65‘ Ο Τιζιανί κάνει καθυστερημένα κίνηση και χτυπά τον Μαρκίνιος. Ούτε εδώ δόθηκε φάουλ, ενώ θα έπρεπε να δοθεί τουλάχιστον κίτρινη κάρτα.