Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Η UEFA στέλνει στην Κύπρο εκπαιδευτές κατά της βίας στα γήπεδα

Η UEFA στέλνει στην Κύπρο εκπαιδευτές κατά της βίας στα γήπεδα


Η αντιμετώπιση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους ανησυχεί έντονα το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Αστυνομία. Με σκοπό το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά έρχονται από την UEFA στην Κύπρο ειδικοί για να μετεκπαιδεύσουν επιτηρητές  σταδίων, (stewards), υπεύθυνους ασφαλείας γηπέδων, αλλά και αστυνομικούς.  Συνολικά, θα περάσουν από τη βάσανο της εκπαίδευσης 200 άτομα.

Η  έμφαση στην εκπαίδευση των επιτηρητών με τη βοήθεια της UEFA για να μπορούν να ασκούν πιο αποτελεσματικά και αμερόληπτα τα καθήκοντα τους συμφωνήθηκε στην τελευταία σύσκεψη για τη βία στα γήπεδα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ ΚΟΠ, Αστυνομίας και Σωματείων στις 03 Ιανουαρίου 2023.

Εστάλη email από την ΚΟΠ

Όπως πληροφορούμαστε, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απέστειλε ήδη ηλεκτρονικό μήνυμα στην έδρα της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας και αναμένει ενημέρωση σχετικά με τη χρονική περίοδο καθόδου του κλιμακίου στην Κύπρο. Απ’εκεί και έπειτα το σινιάλο της UEFA αναμένει και το αρμόδιο Τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη της 4ης Ιανουαρίου αποφασίστηκαν ακόμα:

Πρώτο:  Yπάρχει παρουσία αστυνομίας στις εισόδους των Σταδίων προκειμένου να νιώθουν περισσότερη ασφάλεια οι επιτηρητές για να ασκούν καλύτερο έλεγχο των φιλάθλων.

Δεύτερο: Θα γίνουν βελτιωτικά έργα στα Στάδια για καλύτερη εφαρμογή του νόμου της κάρτας φιλάθλου ενώ τροχοδρομούνται και άλλα μέτρα σε συνεργασία με τη νομοθετική εξουσία για καλύτερο έλεγχο των φιλάθλων, πριν αυτοί εισέλθουν στα Στάδια.

Πάντως σε μια άλλη εξέλιξη, η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου προανήγγειλε έστω και εάν φεύγει σε 5 μέρες, την  προώθηση τροποποιητικού νομοσχεδίου , βάσει του οποίου η Αστυνομία θα είναι η αρμόδια να αποφασίζει για την μετακίνηση των οπαδών, έπειτα από αξιολόγηση κινδύνου του κάθε αγώνα, σε περίπτωση που συνεχίσουν οι εξάρσεις βίας εντός των γηπέδων.

Γιώργος Μιχαηλίδης – offsite.com.cy