Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Ο Γιάνσον για τη μεταγραφή Αμού και τα μπλεξίματα του με το...

Ο Γιάνσον για τη μεταγραφή Αμού και τα μπλεξίματα του με το νόμο


Ο Γέσπερ Γιάνσον, παραχώρησε συνέντευξη στο Fotbollskanalen και τα κυριότερα σημεία έχουν μεταφραστεί από την ιστοσελίδα «Ypervorioi.blogspot.com». Μίλησε για την μετεγγραφή του Αμού κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Σουηδού στην ΟΜΟΝΟΙΑ και μιλά για τις σκέψεις του πίσω από την απόφαση αυτή.

«Μετά την αποχώρησή του από τη Χάμαρμπι, ο Γέσπερ Γιάνσον ανέλαβε την αποστολή ως αθλητικός διευθυντής στην Ομόνοια Λευκωσίας. Ο Γιάνσον έχει ήδη εγκαταλείψει την Ομόνοια αλλά κατά τη διάρκεια της θητείας του στον σύλλογο στρατολόγησε τον Ακινκούνμι Αμού, 21 ετών ο οποίος έχει επίσης ιστορία στη Χάμαρμπι», σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Και προστίθεται ως υπενθύμιση για τα μπλεξίματα που είχε με τον Νόμο: «Ο Αμού μετεγγράφηκε στην Ομόνοια από την Κοπεγχάγη. Στη Δανία, ο εξτρέμ καταδικάστηκε, μεταξύ άλλων, για βιασμό και απόπειρα βιασμού τον περασμένο Ιούνιο. Η ποινή συνεπάγεται φυλάκιση ενός έτους και απέλαση. Ο Αμού επέλεξε στη συνέχεια να ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας».

Τώρα ο Γιάνσον εκφράζει λέει τις σκέψεις του πίσω από την υπογραφή του Νιγηριανού εξτρέμ στην Ομόνοια. «Υπήρχε ένας ποδοσφαιριστής που φέραμε στη Χάμαρμπι από την Αφρική όταν ήταν 18 ετών. Τον είχαμε παρακολουθήσει καιρό, και τότε πολλοί του γύρισαν την πλάτη. Θα μπορούσα στη συνέχεια να πω ότι ήταν προσωπική ευθύνη», λέει και συνεχίζει: «Ήταν σε μια πολύ χάλια διάθεση και κάπως έτσι άρχισε η συζήτηση. Δεν είχε πού να πάει. Είναι κάτι που ήταν σε εξέλιξη και είχε επίσης τραυματιστεί και χρειαζόταν από κάπου να αρχίσει».

Ο Γιάνσον συνεχίζει μιλώντας για το πώς βλέπει την ετυμηγορία του Νιγηριανού εξτρέμ. «Φυσικά το γνώριζα, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν πάντα δύο όψεις σε ένα νόμισμα. Όλα ήταν πολύ – πολύ ανοιχτά, εν μέρει στο διάλογο με την Κοπεγχάγη, εν μέρει στο διάλογο με τον Αμού και επίσης με την Ομόνοια. Υπήρχαν τελείως ανοιχτά χαρτιά για το τι αφορούσε, ενώ συμμετείχαν και ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο, όπως και οι  προπονητές», λέει και συνεχίζει:

«Ήταν πολύ ανοιχτά τα χαρτιά με το τι θα γινόταν αν καταδικαζόταν και στον επόμενο βαθμό. Είχαμε και δύο γυναίκες υπαλλήλους οπότε ήταν πολύ καλά. Συμβατικά, υπήρχε ένας διάλογος με την Κοπεγχάγη, όπου υπήρχαν πολλά ανοιχτά χαρτιά για το τι θα γινόταν αν καταδικαζόταν στον επόμενο βαθμό».

Ακολούθως απάντησε εάν ήταν σημαντικό για αυτόν να πάρεις μια αναλάβει μια προσωπική ευθύνη: «Ναι, τουλάχιστον για την ώρα. Αλλά θα δείξει στο τέλος. Δεδομένου ότι είναι ένα θέμα σε εξέλιξη, δεν θέλω να σχολιάσω το ένα ή το άλλο, αλλά θα φανεί στο τέλος. Όταν τον πουλήσαμε στην Κοπεγχάγη, υπήρχαν πολλοί, πάρα πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο που ήθελαν το μερίδιο τους από την τούρτα, αλλά δεν ήταν τόσοι πολλοί που έμειναν όταν άρχισαν να μαθαίνουν για τα πιο πάνω».

Και συνεχίζει: «Γνωρίζω πλήρως ότι είναι ένα ευαίσθητο θέμα, και ακόμα στη Σουηδία, αλλά ταυτόχρονα νιώθω και ευθύνη. Είναι ένας νέος άνθρωπος, τον οποίο γνωρίζω από παλιά και με όλους τους παίκτες που ασχολούμαι αναλαμβάνω μια πατρική ευθύνη».